Voorbeschouwing Quick Boys – FC Rijnvogels (14:30 uur)

Aanstaande zaterdag staat de heenwedstrijd van de dorpsderby tussen Quick Boys en FC Rijnvogels op het programma. De bezoekers legden vorig weekeinde beslag op de eerste periodetitel. De topper tussen de nummer drie Quick Boys en koploper FC Rijnvogels staat onder leiding van scheidsrechter F.M.L. van den Elzen. Let op: de inwoner van Berghem fluit om 14:30 uur (!) voor de aftrap van de derby. De wedstrijdbal wordt geschonken door hoofdsponsor Ouwehand Visverwerking. Voorafgaand aan het duel zal worden gecollecteerd ten gunste van Stichting Roparun. Na afloop van de derby zal DJ Arie van Rooijen de muzikale derde helft verzorgen in het clubhuis. Kom naar sportpark Nieuw Zuid en steun de blauwwitten tijdens de derby tegen FC Rijnvogels! Klik HIER voor online tickets voor deze topper.

Algemeen
Fusie Club Rijnvogels is opgericht op 29 mei 2004 na het samengaan van KRV en MVKV. De club van voorzitter Peter Plug telt ongeveer 1.000 leden. Het hoofdveld van sportpark De Kooltuin bestaat uit kunstgras. Het eerste elftal staat onder leiding van trainer Hein van Heek die vorig seizoen met FC Rijnvogels in het debuutjaar op een achtste plaats eindigde in de Hoofdklasse B.

Mutaties
Gedurende de overschrijvingsperiode versterkte FC Rijnvogels zich met Jaco van der Bent (Quick Boys), Frank Guijt (Voorschoten’97), Sonny ten Hoope (HFC EDO), Pepijn Kooij (Alphense Boys), Gert Labots (Sportlust’46), Wouter Soomer (Telstar) en Martijn Tjon-A-Njouk (Kon. HFC). Hiertegenover stond de terugkeer van Yuri Guijt naar Quick Boys. Hendrik van Beelen, eveneens ex-Quick Boys, hing zijn voetbalschoenen aan de spreekwoordelijke wilgen.

Onderlinge resultaten
Vorig seizoen stonden beide ploegen voor de eerste keer tegenover elkaar in competitieverband. Op sportpark De Kooltuin eindigde het treffen in 2-2. Yordi Teijsse was tweemaal trefzeker namens de blauwwitten. De terugwedstrijd op Nieuw Zuid leverde een driepunter op voor Quick Boys. In de eerste helft zorgde Jesse Driebergen voor de winnende treffer (1-0). Klik HIER voor de beelden van deze wedstrijd.

Stand van zaken
Met negentien punten uit acht duels deelt FC Rijnvogels momenteel de koppositie met Noordwijk. Door het doelsaldo van de Katwijkers beter is, heeft de formatie van trainer Van Heek beslag weten te leggen op de eerste periodetitel. FC Rijnvogels heeft drie verliespunten minder dan Quick Boys. Tot nu toe won FC Rijnvogels van Sportlust’46 (1-0), Haaglandia (6-1), Spijkenisse (3-0), Hoek (2-0), Deltasport (1-0) en Jodan Boys (2-0). Met XerxesDZB werden de punten gedeeld (1-1), terwijl Heinenoord de Kooltuinbewoners op de eerste nederlaag van het seizoen trakteerde (1-2).
FC Rijnvogels wacht op papier een zwaar programma tot aan de winterstop. Na derby bij Quick Boys spelen de roodhemden achtereenvolgens tegen Ter Leede (thuis), Zwaluwen (uit), ASWH (thuis) en Noordwijk (uit). Een goed resultaat tegen de blauwwitten is daarom eveneens zeer wenselijk voor Kooltuinbewoners.

Kijkje in eigen keuken
Quick Boys is in de winning mood. De laatste vier officiële wedstrijden werden in winst omgezet. De achterstand op de koppositie is binnen enkele weken tijd teruggebracht van acht naar drie punten en kan komende zaterdag worden genivelleerd.
Trainer Jan Zoutman kent nauwelijks personele problemen. Het ontbreken van Philippe den Hartog en Pascal van der Plas is bekend. Gerard Aafjes is herstellende van een hoofdblessure die hij een maand geleden in het thuisduel met Noordwijk heeft opgelopen, maar ook zijn terugkeer komt steeds dichterbij.

Scoutingsrapport
De selectie van FC Rijnvogels bestaat voor een groot deel uit spelers die een verleden hebben bij Quick Boys. Zo zijn Jaco van der Bent, Thomas Dijk, Sander van der Gugten, Frank Guijt, Sander van der Horst, Martijn Kuijt, Peter Messemaker, Orlando Ouwehand, Andreas Stam, Niels van Veen en Rob Zandbergen ooit actief geweest op sportpark Nieuw Zuid.
In het basiselftal van trainer Hein van Heek zullen naar verwachting de nodige bekende gezichten worden opgenomen. Peter Messemaker is de onbetwiste nummer 1 onder de lat. Sonny ten Hoope en Rob Zandbergen bezetten de backposities, terwijl Joey Zandbergen met Kevin Wijmer het centrale verdedigingsduo zal vormen. Pieter van der Breggen, Sander van der Horst en Pepijn Kooij bewaken de balans op het middenveld. Voorin zullen Niels van Veen, Martijn Tjon-A-Njouk en Gert Labots voor de doelpunten moeten gaan zorgen. 

Rondje langs de velden
Op de negende speeldag in de Hoofdklasse B gaat medekoploper Noordwijk op bezoek bij Ter Leede. In Vlaardingen is ASWH te gast bij Zwaluwen, terwijl Hoek tegen Spijkenisse speelt. Sportlust’46 gaat op bezoek bij Jodan Boys en XerxesDZB ontvangt Deltasport. Tot slot staan Heinenoord en Haaglandia tegenover elkaar.

Tipje van de sluier
Deze week in het programmablad: Peter Messemaker (FC Rijnvogels) en Yuri Guijt (Quick Boys) blikken vooruit op de dorpsderby. Guijt: ,,Het is een mooie wedstrijd, voor ons is het heel belangrijk dat we deze winnen. Zo blijven we in de race en komen we gelijk met FC Rijnvogels.’’ De doelman van de tegenpartij verheugt zich eveneens op de wedstrijd. ,,Ik denk dat wij allebei erg aanvallend ingesteld zijn, dat kan dus spannend worden. Voor de toeschouwers zal het een hele leuke pot worden,’’ aldus Messemaker.
Verder heeft Bart de Vreugd een column geschreven. In zijn column schrijft hij over het opkomend talent Dennis van der Plas en werpt hij zijn blik op de derby tegen FC Rijnvogels. Het programmablad is zaterdag te verkrijgen bij het toegangshek. Voor het geld hoef je het niet te laten: een programmablad kost slechts € 0,50.

Overige informatie
Klik HIER voor belangrijke informatie over de voorverkoop, parkeergelegenheid, gebruik van ledenpassen en aanwezigheid van EHBO. 

 

Geef een antwoord