Vanavond: Quick Boys – Scheveningen

Vanavond speelt Quick Boys de laatste officiële wedstrijd van het jaar. Op sportpark Nieuw Zuid is topklasser Scheveningen te gast in het kader van de achtste finales van het districtsbekertoernooi van West II. Voor Quick Boys en haar fans bekent deze wedstrijd een weerzien met trainer John Blok, doelman Erwin Friebel en verdediger Michael Ros.
Het bekerduel wordt gespeeld op het hoofdveld en staat onder leiding van scheidsrechter R.G.C.M. Schul uit Leidschendam. De aftrap is om 20:00 uur. Leden en niet-leden hebben vrij toegang tot het bekerduel. Kom naar Nieuw Zuid en moedig de blauwwitten aan!

Op 24 mei 2011 stonden beide ploegen voor de laatste keer tegenover elkaar. In de nacompetitie van het seizoen 2010-2011 won Quick Boys op Houtrust van Scheveningen dankzij een treffer van Derek van der Plas. Beide ploegen promoveerde niet, maar Scheveningen mocht een seizoen later de kampioensvlag hijsen na de behaalde titel in de Hoofdklasse B.
Met achttien punten uit vijftien duels bezet Scheveningen momenteel de met IJsselmeervogels gedeelde negende plaats in de Topklasse bij de zaterdagamateurs. De Houtrustbewoners zijn in de hevige strijd verwikkeld om plaatsing voor de nieuw te vormen Tweede Divisie. Scheveningen verloor de laatste twee competitiewedstrijd. Aanstaande zaterdag komen zij voor de laatste keer in actie in 2015 wanneer Spakenburg te gast is.
Dankzij de status als topklasser had Scheveningen een vrijstelling in de poulefase van het districtsbekertoernooi. In de tweede ronde ontdeed de formatie van trainer John Blok zich moeiteloos van zaterdageersteklasser Zuidland (5-0). In de tussenronde waren de Scheveningers opnieuw vrijgeloot.
In de groepsfase kende Quick Boys geen problemen met zondaghoofdklasser RKAVV (3-0), zondageersteklasser Wateringse Veld/GONA (6-0) en zaterdageersteklasser Valken’68 (9-1). In de knock-outfase werden zondagtweedeklasser BMT (3-1) en zondaghoofdklasser Nieuwerkerk (3-2) verslagen.

Trainer Jan Zoutman en zijn staf nemen het duel met Scheveningen zeer serieus. De laatste vier ploegen van het districtsbekertoernooi plaatsen zich voor de KNVB-beker. Quick Boys is nog twee ronden verwijderd van deze doelstelling. De steun van de twaalfde man is bij het duel met Scheveningen daarom weer van harte welkom!

Geef een antwoord