Quick Boys verslaat topklasser Scheveningen en bekert door

Dankzij een knappe 3-0 overwinning op zaterdagtopklasser Scheveningen heeft Quick Boys zich geplaatst voor de kwartfinales van de districtsbeker. Bij rust leidden de blauwwitten al met 2-0. Teijsse was met twee doelpunten opnieuw de grote man aan Quick Boys-zijde. Tussendoor was Jesse Driebergen trefzeker op een sfeervol sportpark Nieuw Zuid. De zege in deze laatste wedstrijd van 2015 betekent alweer de elfde officiële zege op rij voor de formatie van trainer Jan Zoutman.

Ten opzichte van de competitiewedstrijd tegen Hoek had de technische staf het elftal op één plaats gewijzigd. Robert Steemers begon het duel met Scheveningen op de bank, Driebergen speelde in zijn plaats. Verder kon Zoutman geen beroep doen op Delano a Cohen, Philippe den Hartog, Pascal van der Plas en Yuri Guijt. Laatstgenoemde staat lange tijd aan de kant nadat de middenvelder vorige week op de training een zware blessure aan zijn knie opliep. Aan de andere kant had trainer John Blok zijn ploeg weliswaar op een aantal plaatsen gewijzigd, maar stuurde niettemin een meer dan representatief Scheveningen het veld in.

De openingsfase was dan ook voor de bezoekers. Zonder gevaarlijk te worden had Scheveningen vanaf het eerste beginsignaal het initiatief. De eerste grote kans was echter voor de thuisploeg. Milan Hoek verscheen vrij voor het doel van keeper Sven Wolsheimer die de inzet van de middenvelder wist te parreren. Ook in de rebound werd een treffer van de gastheren voorkomen. Twee minuten later was het wel raak. Een afgemeten voorzet van Joey Ravensbergen werd feilloos binnengekopt door Teijsse: 1-0.
Een sterke fase van de thuisploeg diende zich aan. De blauwwitten wisten elkaar blindelings te vinden en kregen diverse mogelijkheden om de voorsprong te vergroten. Mohamed el Osrouti leek een vrije doortocht te hebben naar het vijandelijk doel. De vleugelaanvaller speelde de bal echter te ver voor zich uit en zag Wolsheimer de aanval onschadelijk maken. Diezelfde keeper kwam met de schrik vrij toen Teijsse een voorzet van Jerghinio Sahadewsing net over het doel zag verdwijnen.
Het bleek uitstel van executie te zijn. De mooiste aanval van de avond kreeg een passend slot. Opoku onderschepte de bal, speelde Hoek in die vervolgens El Osrouti diep stuurde. De buitenspeler stoomde op volle snelheid op het doel af, maar zag de meelopende Driebergen niet over het hoofd. Voor de verdienstelijk spelende linkspoot, na afloop verkozen tot man van de wedstrijd, was het een koud kunstje om de bal binnen te schuiven: 2-0.

Ook in het restant van het eerste bedrijf dicteerden de blauwwitten het wedstrijdbeeld. Driebergen was nog een keer dicht bij een doelpunt. Een inzet met zijn ‘chocoladebeen’ verdween rakelings over het doel van Wolsheimer, waarna Quick Boys met een goed gevoel de kleedkamer kon opzoeken.

De draad werd na de doelwisseling opgepakt door de gastheren. Teijsse kwam goed voor zijn directe tegenstander na een voorzet bij de eerste paal, maar de spits mikte naast. Even later werd een slippertje van Wolsheimer genadeloos afgestraft door de blauwwitten. Zonder een tegenstander in de buurt schoof de doelman het speeltuig in de voeten van Driebergen die vervolgens Teijsse in staat stelde om de wedstrijd te beslissen: 3-0.
De wedstrijd was gespeeld. Scheveningen spaarde zich met het oog op aanstaande zaterdag als de ploeg van trainer Blok bezoek krijgt van Spakenburg. Zijn collega Zoutman maakte van de gelegenheid gebruik om de talentvolle Jim Gillissen in te brengen en Jan de Bruin zijn eerste minuten in het eerste elftal te maken. Quick Boys hield stand en speelde de wedstrijd professioneel uit waarbij aangetekend dient te worden dat keeper Martijn de Zwart gedurende negentig minuten geen enkele keer in actie hoefde te komen.

Zodoende plaatste Quick Boys zich voor de kwartfinales van het districtsbekertoernooi van West II. Volgende maand zal geloot worden voor de volgende ronde. De blauwwitten zijn nog slechts één overwinning verwijderd van een ticket voor de KNVB-beker, aangezien de halve finalisten van het districtsbekertoernooi zich automatisch plaatsen voor het prestigieuze bekertoernooi.

Opstelling Quick Boys: De Zwart, Opoku, Bentem, D. v.d. Plas, Ravensbergen, Aafjes (c) (’78 Gillissen), Hoek (’81 De Bruin), Driebergen, El Osrouti (’73 Steemers), Teijsse, Sahadewsing

Scoreverloop: ’10 1-0 (Teijsse), ’25 2-0 (Driebergen) | RUST | ’59 3-0 (Teijsse)