Trainingskamp Tenerife (update: dag 7)

Van zaterdag 2 januari tot en met zaterdag 9 januari bereidt het eerste elftal van Quick Boys zich op het Canarische eiland voor op de tweede seizoenshelft. Regelmatig worden hier updates geplaatst.

(Veel meer foto’s zijn te vinden in het foto-album op deze website en het foto-album op de Facebookpagina.)


Vrijdag 8 januari

Deze dag stond voornamelijk in het teken van alweer de laatste training op Spaanse bodem. Eentje die de spelers zeker zullen hebben ervaren als ‘pittig’.
Na afronding van de warming up volgden er diverse zware oefeningen, in warme omstandigheden.
Aan het eind van de training viel er nog geld te verdienen door de selectie. De sponsorgroep had namelijk € 100 geboden voor elke bal die vanaf de middencirkel op de lat zou belanden. Hiervoor mocht elke speler en staflid twee pogingen wagen. Na veel hilariteit bleef de teller uiteindelijk steken op 3 voltreffers.

dag7-20

Na de lunch kon iedereen de rest van de middag naar eigen inzicht invullen. Uiteraard gebruikten velen de mogelijkheid om op deze laatste dag nog even het strand op te zoeken.

’s Avonds waren de sponsoren en staf door de selectie uitgenodigd voor een diner, wat natuurlijk op veel waardering kon rekenen. Daarna kon ieder zich op eigen wijze voorbereiden op het vertrek van zaterdag.


Donderdag 7 januari

Na het gezamenlijke ontbijt kon de focus weer op de laatste 2 trainingsdagen van de week.

Ook de bestuursleden Henk-Jan van Maanen en Martin Haasnoot die woensdag waren gearriveerd stapten in de bus om hun eerste training te bezoeken. Na aankomst op het trainingscomplex ging Sjaak Polak na de warming up weer aan de slag met de stabiliteitsoefeningen. Vervolgens werden er wat kleine hersteloefeningen i.v.m. de gespeelde wedstrijd en de training werd afgesloten met enige grote en kleine partijvormen.

dag6-29

Eenmaal terug in het hotel kon iedereen na de gezamenlijke lunch weer even zijn eigen gang gaan. In de avond stond er opnieuw een groepsactiviteit op de planning, namelijk de voetbalquiz. Quizmaster Delano a Cohen had 45 vragen opgesteld en zorgde voor een goede mix: er werden zoveel mogelijk sponsoren en stafleden gekoppeld aan spelers.
Na een spannende eindfase was er een top 3 ontstaan, waaruit door middel van bonusvragen de winnaar moest worden bepaald.
Jos van Beuningen en Max van Steen die een duo vormden bleken uiteindelijk de grootste quizmasters te zijn. Zij werden op de voet gevolgd door Jan Zoutman met Jerghinio Sahadewsing en het koppel Ruben van der Does en Jan Hoek. Laatsgenoemden konden uiteindelijk de tweede plaats opeisen, na nieuwe bonusvragen.

dag6-36

Na afloop van de geslaagde Quiz volgde voor een groot deel van het gezelschap een rustmoment, mede omdat de volgende dag de laatste pittige training op het programma stond.


 

Woensdag 6 januari

Vandaag had ieder een vrije dag. Zo gingen diverse groepjes hun eigen weg. Een groepje spelers vertrok naar het Siam waterpark om daar de middag door te brengen, anderen hadden een bootje afgehuurd om even de zee op te gaan. De trainers maakten met onze reisgids Peter een bergtrip voor een sightseeing van de Teide. De rest vond een middagje strand, terras of zwembad bij het hotel wel voldoende om de dag door te komen.

dag5-1

De selectie is gezamenlijk ’s avonds gezellig een hapje buiten de deur gaan eten. De sponsoren, staf en de leden van het bestuur hebben op hun beurt in een overigens uitstekend restaurant genoten van een overheerlijk diner.
Vanwege de training de volgende dag werd e.e.a. tijdig afgesloten.

Op speciaal verzoek nog een kleine terugblik op het eerder gespeelde pokertoernooi. Na een zenuwslopend einde besloten Raymon Kuipers en Stefan van der Plas de prijzenpot maar te verdelen.


 

Dinsdag 5 januari

Dit was de wedstrijddag, wat inhoudt dat er voor de ochtend en de middag vrijwel niets gepland stond.

dag4-1

Na gezamenlijk ontbijt en lunch konden de spelers zich gaan voorbereiden op de wedstrijd van de avond tegen Las Aguilas.
Na een prima pasta maaltijd kon er koers gezet worden naar ons trainingsveld, waar de wedstrijd gespeeld zou worden. Delano a Cohen, Philippe den Hartog en Pascal van der Plas zijn herstellende en behoorden niet tot de wedstrijdselectie.

De opstelling van de 1e helft:
Martijn de Zwart (30′ Ruben van der Does), Henry Opoku, Anthony Bentem, Dennis van der Plas, Joey Ravensbergen, Gerard Aafjes (C), Milan Hoek, Jerghinio Sahadewsing, Mohamed El Osrouti, Yordi Teijsse, Robert Steemers.

De tegenstander Las Aguilas speelt in de 4e divisie. Dit valt een beetje te vergelijken met de 1e klasse bij ons.
De eerste kans was direct voor de eilandbewoners, Martijn de Zwart moest met de voeten reddend optreden na een vrije schotkans. Direct hierna nam Quick Boys het heft in handen. Na 6 minuten wist Yordi Teijsse een te korte terugspeelbal op te pikken en direct met een stift tot doelpunt te promoveren. In deze fase is het krachtsverschil groot. Even later wist Henry Opoku opnieuw Yordi Teijsse te vinden bij de 1e paal: 0-2.
In de 18e minuut zette Steemers druk op de keeper, veroverde de bal en speelde breed op Yordi Teijsse: 0-3. Na een half uur mocht Ruben van der Does het veld betreden en kon Martijn de Zwart gaan douchen. Ruben kon direct in actie komen en wist een vrije kopbal op 3 meter te keren. Toch kwam de 1-3 twee minuten later: een speler van Las Aguilas ontsnapte aan de buitenspelval en kon de bal over van der Does heen lobben. De ruststand was derhalve 1-3.

In de tweede helft begon Quick Boys ongewijzigd en had alweer snel de controle over de wedstrijd. Na 54 minuten spelen dook Mohamed el Osrouti op in het vijandelijke strafschopgebied en schoot in de lange hoek de 1-4 tegen de touwen. Alsof dat niet genoeg was tekende El Osrouti 3 minuten later ook voor de 1-5 door een schot van net buiten de zestien in de korte hoek. Na ongeveer een uur spelen wisselde trainer Zoutman bijna iedereen. Alleen Dennis van der Plas bleef staan waarop de opstelling als volgt werd:
Raymon Kuipers, Jos van Beuningen, Mike Ruiter, Dennis van der Plas, Mike Derlagen, Jim Gillissen, Jesse Driebergen, Stefan van der Plas, Thom de Vries, Thomas de Vries en Max van Steen.

dag4-11

Al snel kreeg Quick Boys weer enkele mogelijkheden. Zo was er onder andere een prima steekpass van Max van Steen op Jim Gillissen, maar de keeper kon erger voorkomen. Het was een fase waarin geen goal vielen maar Quick Boys de tegenstander wel grotendeels onder druk hield. Na 79 minuten kon ook de naam van Thomas de Vries op het scorebord genoteerd worden: na een assist van Jim Gillissen werkte hij de bal binnen in de verre hoek. Uiteindelijk kon Thom de Vries eveneens zijn goal mee pikken: hij wist de korte hoek te vinden, op aangeven van Max van Steen.
Zo eindigde  de eerste wedstrijd van 2016 in een 1-7 overwinning op Las Aguilas.

Na een korte busrit kon iedereen vervolgens genieten van een vrije avond. Morgen is iedereen eveneens vrij en is er dus geen programma.


Maandag 4 januari

Vandaag was de 2e trainingsdag. Terwijl diverse mensen druk bezig waren met het regelen van een oefentegenstander begon de selectie aan de warming-up. Na diverse stabiliteitsoefeningen van Sjaak kon de groep weer met de bal aan de slag.

dag3-6

Ondertussen was er witte rook voor een tegenstander. Dit was even een lastig verhaal de afgelopen dagen, omdat er diverse competitieduels in Tenerife vervroegd waren qua speeldatum. Hierdoor moesten we op zoek naar een nieuwe tegenstander en dat is gelukt.
Dinsdagavond 20.00 uur lokale tijd zal de aftrap plaatsvinden tussen Quick Boys en Las Aguilas.

Terwijl de temperaturen op het veld opliepen was er nog een afrondvorm. Nadat deze was voltooid kon de terugweg worden ingezet. Na een paar vrije uurtjes stond alweer de volgende activiteit op het programma. In de avond werd namelijk de competitiewedstrijd Tenerife – Alcorcon bezocht.
Door de drukte op de weg hebben we de beginminuten van de wedstrijd gemist. Gelukkig waren er in die periode nog geen goals gevallen. Uiteindelijk kwam Alcorcon nog voor rust op een 0-2 voorsprong. Hoewel Tenerife zo’n 20 minuten voor tijd de aansluitingstreffer zat de gelijkmaker er niet meer in.

dag3-15

De terugreis verliep een stuk voorspoediger. Na aankomst in het hotel was het wel weer genoeg voor de maandag. Want morgen staat namelijk de eerste oefenwedstrijd van 2016 op het programma. Zoals gezegd is Las Aguilas (voluit Sociedad Deportiva Aguilas Atletico) de tegenstander en de aanvang is 20.00 uur lokale tijd.


Zondag 3 januari

Vandaag was een voetbalvrije dag.
Na een gezamenlijke lunch werd het strand opgezocht. Een ontspannen wandeling van 45 minuten bracht de spelers en staf op de strandlocatie waar een voetvolley-toernooi was georganiseerd.

20160104024934

Patrick de Groot en Sjaak Polak vormden de toernooidirectie en verdeelden de teams. Ze namen echter zelf ook deel, in een team met Gert Aandewiel en Martin Steenvoorden.
Dit trainersteam moest op veld blauw in een extra beslissingswedstrijd met het team van Martijn de Zwart, Jesse Driebergen en Yordi Teijsse uitmaken wie groepswinnaar zou worden. Onder de warme zon bleek uiteindelijk de conditie van de ervaren rotten bepalend, want op het eind gingen de ‘jonkies’ er met de winst vandoor.

De tegenstanders in de finale waren Mike Ruijter, Milan Hoek en Robert Steemers. Laatstgenoemden bleken het sterkste team te vormen en mochten zich dus de toernooiwinnaars noemen.

Na het geslaagde voetvolleyen stond het diner gepland, gevolgd door weer een toernooi. Ditmaal fysiek iets minder inspannend, aangezien er gepokerd ging worden.

20160104022013_1

Morgen staat de 2e training in Tenerife op het programma. En na een vrije middag zal de selectie afreizen naar het noorden van het eiland, om de wedstrijd Tenerife-Alcorcón te bezoeken.


Zaterdag 2 januari

In de vroege ochtend verzamelden de spelersgroep, de staf en een groep sponsors zich gisteren op vluchthaven Schiphol. Vlucht OR 573 vertrok namelijk om 5:40 uur richting het zonnige Tenerife. Na een voorspoedige reis landde het vliegtuig om 9:00 uur plaatselijke tijd, iets eerder dan gepland, en even later zette het gezelschap voet aan wal.

Terwijl de hotelkamers in gereedheid gebracht werden, nam trainer Jan Zoutman van de gelegenheid gebruik om het weekprogramma met de spelers door te nemen. Nadat iedereen was ingecheckt schoof men aan voor de gezamenlijke lunch. Veel tijd om te acclimatiseren was er niet, want om 14:45 uur reisde de groep af richting het trainingscomplex voor de eerste oefensessie van het nieuwe jaar. De hulpmiddelen werden uitgestald door de stafleden waarna om 16:00 uur het startsein werd gegeven voor de eerste training van 2016.

De spelers startten de training met enkele loopvormen. Vervolgens kon in de Spaanse zon met de bal worden gewerkt. Ook Philippe den Hartog deed mee met de oefeningen. De buitenspeler is op de weg terug na een ernstige blessure. De doelmannen werden onder handen genomen door keeperstrainer Patrick de Groot, terwijl de veldspelers enkele pass- en trapvormen deden. Na ruim een uur kwam een einde aan de training en werd koers gezet richting het hotel.

‘s Avonds stond een gezamenlijk diner op het programma. De rest van de avond waren de spelers vrij om te gaan en staan waar zij wilden. Op zondag staat er geen training gepland en kunnen de spelers gaan voetvolleyen op het strand.

Geef een antwoord