Verslag oudejaarswedstrijd Quick Boys Vrouwen 1

Afgelopen donderdag vond de traditionele Oudejaarsborrel plaats op sportpark Nieuw Zuid. De opbrengst hiervan bedroeg €1.400,-, een bedrag dat in z’n geheel ten goede komt aan Stichting KiKa. Naast de borrel vonden er op Oudejaarsdag meer activiteiten plaats: zo was er onder andere een duel tussen de Vrouwen 1 en een team van oud-speelsters.

Een jaar geleden vond de eerste editie plaats: inmiddels lijkt een traditie geboren. Meer speelsters hebben afgelopen jaar Quick Boys weten te vinden. In het team van oud-speelsters zitten diverse vrouwen die recent zijn gestopt, dus het was weer een ouderwetse kennismaking.

Vóór deze wedstrijd, waren de meidenteams om 09.30 uur begonnen met een 4 tegen 4 toernooi waaruit één winnaar moest komen. Er wordt in een uur tijd gestreden om de punten. Na iedere wedstrijd punten doorgeven en op naar je volgende wedstrijd. De warming-up en de begeleiding van de speelsters was in handen van een aantal speelsters van de Vrouwen 1. Verder moest het toernooi zichzelf bedruipen. En dat ging voortreffelijk. De wedstrijden werden achter elkaar afgewerkt. Er waren kleine uitslagen, maar ook hele flinke. Aan het eind bleek dat Naomi Kuijt van de MD1 de meeste punten behaald had. De poedelprijs ging naar Noah van Hintum van de MC2. De beste MF speelster was Anouk Guijt, de beste ME speelster Lieke Schuitemaker, de (op een na beste) MD speelster Norah Buijs, de beste MC speelster was Meike Vooijs en de speelster die de trofee van het 4×4 toernooi, aangeboden door Quick Boys vrouwen 1, in ontvangst mocht nemen was dus Naomi Kuijt van de MD1.

De wedstrijd van Vrouwen 1 tegen de oud-speelsters volgde daarna. De ruststand was 6-1 in het voordeel van de huidige Vrouwen 1 selectie. Doelpuntenmakers waren Emma van der Plas, Willemijn Haasnoot, tussendoor Gerda Guijt voor de vedetten, weer tweemaal Emma, gevolgd door een doelpunt van Roos Hoek en Pieneke Remmelzwaal.

Na de pauze werd, door doelpunten van Judith Jonker (2x) en de vierde van Emma de eindstand op 9-1 bepaald. Was de uitslag belangrijk? Welnee, het gaat erom dat zo’n traditie een leuke afsluiting van het jaar wordt. Dat de kantine na afloop gevuld is en dat de opbrengst van deze dag ten goede komt aan Kika. Want niets is vervelender dan dat een kind geveld wordt door een vervelende ziekte en als je dan als vereniging je steentje kunt bijdragen aan het bestrijden van deze ziekte is dat mooi meegenomen. Na afloop een gezellig samenzijn dus in de kantine onder het genot van een hapje en een drankje gezellig napraten over de activiteiten op het veld.

Vrouwen 1 begint woensdag 6 januari weer met trainen en de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Er zullen in deze periode veel wedstrijden gespeeld worden tegen tegenstanders uit de 2e klasse.
Meer info en foto’s op www.quickboysvrouwen1.nl.

Geef een antwoord