Voorbeschouwing Quick Boys – Heinenoord

De winterstop duurde voor Quick Boys vijf weken. Tijdens het trainingskamp op Tenerife bereidden de blauwwiten zich voor op de hervatting van de competitie. Aanstaande zaterdag komt Heinenoord naar sportpark Nieuw Zuid. De ploeg van trainer Jan Zoutman wil de goede reeks van elf winstpartijen op rij een passend vervolg geven.
Het duel tussen Quick Boys en Heinenoord staat onder leiding van scheidsrechter H.J.G.M. van Beek. De inwoner van Cothen fluit om 15:00 uur voor de aftrap. De wedstrijdbal wordt geschonken door Strandpaviljoen Het Wantveld. Na afloop zal DJ Arie van Rooijen invulling gaan geven aan de muzikale derde helft in het clubhuis. Voorafgaand aan de wedstrijd zal het Supporterhome vanaf 13:00 uur geopend zijn voor alle fans in het kader van de aftrap van de tweede seizoenshelft. Klik HIER voor meer informatie. Kom naar Nieuw Zuid en steun de blauwwitten in het duel met Heinenoord!

Algemeen
Sportvereniging Heinenoord is opgericht op 6 juli 1946 en telt circa vierhonderd leden. Sportpark De Tienvoet is de thuishaven van de groenwitten. Het hoofdveld bestaat uit kunstgras. Het eerste elftal wordt getraind door Ralph Kalkman die met Heinenoord na een jaar van afwezigheid weer terug is in de Hoofdklasse B.

Mutaties
Heinenoord versterkte zich gedurende de zomerstop met Pascal Bosschaart (IJsselmeervogels), Javier Brouwer (DVV Delft), Mike Fiere (Zuidland), Bobby Jansen (DCV) en Marvin Strik (Capelle).
Met ex-prof Bosschaart, aanvaller Strik en middenvelder Ramon Salaz zijn de bekendste spelers uit de selectie van trainer Kalkman genoemd.

Onderlinge resultaten
In het verleden stonden beide ploegen pas één keer eerder in competitieverband tegenover elkaar. Op 12 september 2015 vond de primeur plaats. De heenwedstrijd bij Heinenoord eindigde in een spectaculaire 3-2 overwinning voor de blauwwitten. In de eerste helft heerste Quick Boys en leidde halverwege verdiend met 2-0 dankzij treffers van Robert Steemers en Yordi Teijsse. Na de doelwisseling kwam de thuisploeg onverwachts langszij door Jeremy Hensen (strafschop) en Andrew Dias d’Ullios. De maker van de 2-2 werd even later met een rode kaart van het veld gestuurd na een zware overtreding op Yuri Guijt. Uit de vrije trap die volgde maakte Teijsse de winnende treffer.

Stand van zaken
Met negen punten uit dertien duels bezet Heinenoord momenteel de dertiende en voorlaatste plaats op de ranglijst. De groenwitten wonnen tot nu toe slechts twee keer. Met tien doelpunten is Heinenoord dan ook een van de minst scorende ploegen in de Hoofdklasse B. Tom den Boer en Strik zijn met twee doelpunten de clubtopscorers. Laatstgenoemde zal ontbreken op Nieuw Zuid vanwege een schorsing.
Quick Boys heeft na een uitstekende serie van acht competitiezeges op rij de aansluiting met Noordwijk gevonden. De achterstand op de koploper bedraagt slechts één punt. In de strijd om de tweede periodetitel, die recht geeft op deelname aan de nacompetitie, heeft Quick Boys momenteel de beste papieren.

Kijkje in eigen keuken
De technische staf van Quick Boys kent weinig personele problemen. Philippe den Hartog en Pascal van der Plas hebben tijdens het trainingskamp op Tenerife de training hervat. Uiteraard missen beide spelers nog wedstrijdritme. Het is dan ook onwaarschijnlijk dat zij bij de wedstrijdselectie zitten. Yuri Guijt zal vanwege een zware blessure ontbreken.

Rondje langs de velden
Op de veertiende speeldag in de Hoofdklasse B is ASWH te gast bij Spijkenisse. Rode lantaarndrager Sportlust’46 ontvangt koploper Noordwijk, terwijl XerxesDZB als gastheer fungeert bij het thuisduel met Ter Leede. In Rijswijk kruisen Haaglandia en FC Rijnvogels de degens. In Zeeland staan Hoek en Jodan Boys tegenover elkaar. Tot slot gaat Zwaluwen op bezoek bij Deltasport.

Programmablad
Deze week in het programmablad: Martin Steenvoorden, assistent-trainer van Quick Boys, voelt zich op zijn plek bij Quick Boys en vertelt onder andere over de eerste seizoenshelft. De oud-speler van de blauwwitten heeft onlangs zijn contract bij de club verlengd. ,,Toen als speler en nu als assistent-trainer is al een heel andere benadering natuurlijk, maar de organisatie is inmiddels veel groter. Ondanks dat Quick Boys ook in die tijd al een toonaangevende club was.” Verder heeft onze columnist Bart de Vreugd opnieuw een column geschreven, het lezen de moeite waard. Het programmablad is aanstaande zaterdag te verkrijgen bij het toegangshek. Voor het geld hoef je het niet te laten: een programmablad kost slechts € 0,50.

Belangrijke informatie
Klik HIER voor belangrijke informatie rondom deze wedstrijd aangaande parkeren van auto’s, stallen van fietsen, ledenpassen en EHBO.


Geef een antwoord