Quick Boys breekt clubrecord na zege bij Ter Leede

Quick Boys blijft winnen. De winst in Sassenheim was de tiende winstpartij in successie in competitieverband,  een record voor de blauwwitten die bij de rust met 0 – 1 leidden en in de loop van de tweede helft de voorsprong uitbouwden naar 0 – 4.

Quick Boys startte in de zelfde samenstelling als in de laatste wedstrijden en had nog wat goed te maken met Ter Leede dat de thuiswedstrijd via aan lucky strafschop naar zich had toegetrokken. De thuisploeg startte behoudend, hield veel spelers achter de bal en trachtte met een handbalverdediging te voorkomen dat Quick Boys gevaarlijk kon worden. Toch waren de eerste twee hoekschoppen van de wedstrijd voor Ter Leede.  Na ruim tien minuten spelen bracht Quick Boys zichzelf in de problemen toen Martijn de Zwart bij het inbrengen van de bal Selmo Kurbegovic in stelling bracht waardoor deze in kansrijke positie kon komen, De Zwart wist de inzet van Kurbegovic onschadelijk te maken.

Halverwege de eerste helft schroefde Quick Boys het tempo op. Vanaf de rechterflank werd topscoorder Yordi Teijsse door Milan Hoek in stelling gebracht, Teijsse haalde direct uit op doel maar moest toezien hoe de lat uitkomst bracht voor Ter Leede.  Een paar minuten later drong Quick Boys weer aan bij Ter Leede. Vanaf de linkerflank werd Yordi Teijsse in stelling gebracht, Teijsse zag zijn doelpoging met een knappe redding gekeerd worden door doelman Constantin die moest toezien hoe de rebound via Yordi Teijsse in de voeten kwam van Robert Steemers. Dat buitenkansje liet de ex-speler van Ter Leede zich niet ontnemen. Steemers passeerde alsnog doelman Constantin waardoor de blauwwitten op voorspong kwamen.

Hoewel Ter Leede bleef volharden in  het behoudende concept was Quick Boys in de nog resterende tijd van de eerste helft nog meerdere malen kansrijk maar wist de score niet verder te verhogen. Aan de andere kant had de defensie van Quick Boys haar zaakjes goed op orde tegen de voorwaartsen van Ter Leede die te afwachtend speelden en daardoor geen kansen weten af te dwingen.

Ter Leede startte de tweede helft zonder Youssef Ait el Houssi, Marc de Kruys was zijn vervanger. Eindelijk had men begrepen dat met het tot dusverre afwachtende spel geen potten gebroken zouden worden.  Ter Leede ging eindelijk op zoek naar de gelijkmaker. Na bijna tien minuten spelen leek Ter Leede dicht bij die gelijkmaker, de doelpoging belandde naast het doel van Martijn de Zwart. Daarna herstelde Quick Boys zich en trok de wedstrijd weer naar zich toe. Eerst leken de blauwwitten kansrijk te worden bij een snelle uitval over de rechterflank, in het centrum werd de mee opgekomen Mohammed el Osrouti gevonden die geen rendement uit de aanval wist te halen.

Een paar minuten later ontnam Robert Steemers alle hoop voor Ter Leede op een draaglijk resultaat door de inzet vanaf de linkerflank van Mohammede el Osrouti het doel in te tikken.  Met nog een kwartier te spelen vergrootte Yordi Teijsse, weer een speler met een Ter Leede verleden, de zorgen van de Sassenheimers nog meer door op aangeven van Mohamed el Osrouti de bal met een bekeken lob over doelman Constantin te werken.

Hierna bracht coach Jan Zoutman drie wissels. Delano a Cohen, Jerghinio Sahadewsing en Mohamed el Osrouti werden naar de kant gehaald voor Gerard Aafjes, Jesse Driebergen en Thomas de Vries. Nog was de doelpuntenhonger van de blauwwitten niet gestild. Met nog tien minuten te spelen liet linksback Joey Ravensbergen doelman Constantin voor de vierde maal in deze wedstrijd de bal uit het net vissen. Met gallery play bleven de blauwwitten op jacht naar meer doelpunten, de defensie van Ter Leede had de handen vol om een monsternederlaag te voorkomen maar wisten te voorkomen dat Quick Boys nog eens zou scoren waardoor de wedstrijd eindigde in een afgetekende 0 – 4 overwinning van Quick Boys dat de trotse koploper van de Hoofklasse B blijft.

Scoreverloop: ’25 0-2 (Steemers) | RUST | ’62 0-2 (Steemers), ’74 0-3 (Teijsse), ’81 0-4 (Ravensbergen)

Opstelling Quick Boys: De Zwart, Opoku, Bentem, D. v.d. Plas, Ravensbergen, Hoek, Sahadewsing (’82 Driebergen), A Cohen (’77 Aafjes), El Osrouti (’85 Thomas de Vries), Teijsse en Steemers