K.v.v. Quick Boys vandaag 96 jaar

Op 1 februari 1920 kwamen zeven vrienden in de leeftijd van 15 á 16 jaar bijeen in een haringloods van Rederij Kleen aan de Zuidstraat. De haringtonnen dienden als stoelen. Ze besloten daar een voetbalvereniging op te richten met de naam Quick. Eén van de oprichters c.q. bestuursleden werd al een week na oprichting geroyeerd omdat hij zijn contributie niet betaalde. De volgende zes bleven over en kunnen dan ook worden gezien als oprichters van Quick Boys: Arie van den Oever, Jaap Pluimgraaff, Johan Kleen, Jan Varkevisser, Nic. van Rijn en Jaap Bloot. Er werd in het begin gevoetbald op een wantveld in de duinen. Daarna werd geoefend op een veldje in de Koestal. Het eerste wapenfeit was de grote medaillewedstrijd tegen S.J.C, die Quick met 4-1 won.
In het voorjaar werd een oprichtingsvergadering gehouden in hotel De Zwaan, op de hoek van de Boulevard, en de Tramstraat. Toen men in de Leidsche Voetbal Bond wilde gaan voetballen, werd de naam Quick veranderd in de naam Quick Boys, omdat er al een andere club was met de naam Quick.

Vandaag viert K.v.v. Quick Boys haar 96e verjaardag. De felicitaties gaan uit naar de leden, vrijwiligers, sponsors, fans en alle anderen die de club een warm hart toedragen! De verjaardag wordt aanstaande zaterdag gevierd in het clubhuis van sportpark Nieuw Zuid. Klik HIER voor meer informatie over het Quick Boys Verjaardagsfeest. 

Geef een antwoord