Verslag AB Plus vergadering (28 januari 2016)

Donderdag 28 januari jl. heeft het AB Plus voor de derde maal dit seizoen vergaderd. Helaas zijn niet alle geledingen vertegenwoordigd. Twee portefeuillehouders hadden verplichtingen elders. Enkele portefeuillehouders zijn iets verlaat of zullen het overleg vanwege andere verplichtingen eerder verlaten.

De voorzitter heet iedereen welkom.

Hoofd Facilitaire Zaken geeft aan dat er offertes zijn opgevraagd voor het vervangen van de verlichting rondom het hoofdveld. Het achtste veld is inmiddels enige tijd is opgeleverd. In samenwerking met de Gemeente Katwijk wordt met de KNVB naar een oplossing gezocht voor de doelen. Deze moeten “hufterproof” zijn, maar ook de mogelijkheid bieden voor competitiewedstrijden.
Vervolgens geeft de portefeuillehouder aan dat de werkzaamheden aan het trafostation voor het grootste gedeelte is uitgevoerd. Het uitvallen van de stroom moet tot het verleden behoren.

Vanuit Veiligheid en Supporterszaken wordt aangegeven dat de stewardgroep zeer teleurgesteld is over de vreugde-uiting d.m.v. (deels zwaar) vuurwerk van een zeer beperkte groep supporters, rondom de wedstrijd tegen Scheveningen. Het is een complexe materie. Velen ervaren het als sfeer verhogend, maar het afsteken van vuurwerk (waaronder fakkels en rookpotten) is niet toegestaan door de KNVB. Via allerlei (social) media lijken er echter voorbeelden te vinden van prof- en amateurwedstrijden waar rookpotten e.d. wel worden afgestoken. Verder spelen er tevens de nodige veiligheidsaspecten mee, niet in het minst wanneer het afsteken geschiedt in de nabijheid van supportersgroepen waarin zich vaak jeugd vanaf zeer jonge leeftijd bevindt.
Er wordt een overlegtraject opgestart waarbij de KNVB o.a. om duidelijkheid m.b.t. de handhaving wordt gevraagd. Tevens zal bij enkele andere clubs en/of supportersverenigingen navraag worden gedaan hoe zij met deze problematiek omgaan.
Het bestuur geeft aan dat het afsteken van vuurwerk (waaronder fakkels en rookpotten) rond wedstrijden van Quick Boys 1 hoe dan ook nooit is toegestaan zonder voorafgaand overleg met de veiligheidsorganisatie en/of het bestuur van de club.

Tot slot wordt er door de Supportersvereniging actief gezocht naar vrijwilligers die met nieuwe, frisse ideeën de sfeercommissie willen ondersteunen.

Er zullen binnenkort een tweetal potentiele stewards deel gaan nemen aan de stewardcursus bij VVSB. Tot slot wordt een klemmend beroep gedaan om aan de Gemeente Katwijk de staat van de staantribune te melden.

Vanuit supporterszaken wordt gemeld dat men al druk bezig is met de voorbereidingen van het verjaardagsfeest. Er is een maximum aan kaarten dus wees er snel bij! Nieuw Zuid was afgelopen zaterdag decor voor een uitje van Football Culture. Met 43 andere voetballiefhebbers van vijftien verschillende clubs bezochten ze de pot Quick Boys – Heinenoord. Ze kwamen maar voor één ding, en dat was het opsnuiven van voetbalcultuur in de Katwijkse duinen. Supporterszaken meldt vervolgens dat het eerste supportershome een succes is gebleken. Het vraagt om een vervolg. Een en ander dient met wat andere portefeuillehouders te worden afgestemd. Tot slot houdt de beruchte en befaamde derde helft de gemoederen bezig. Niet elke muzikale verandering wordt door een gedeelte van de achterban als een verbetering ervaren. De muzikale smaken zijn ook in deze vergadering verdeeld en geeft in ieder geval stof tot nadenken.

Cees Haasnoot geeft een korte toelichting over de financiële stand van zaken. Anne Timmermans is per 1 februari gestopt met zijn taken als penningmeester a.i.. Cees neemt tot nader orde de financiële taken waar. Op korte termijn zal het secretariaat iets worden heringericht om het uitvoeren van financiële administratie te optimaliseren. Er vindt binnenkort een gesprek plaats met een kandidaat penningmeester.

Op het gebied van Commerciële Zaken kan worden gemeld dat de voorbereidingen voor het toegangshek goed verlopen. Binnenkort kunnen leden zich laten vereeuwigen aan de hoofdingang. Ook zijn er verkennende gesprekken geweest met de gemeente Katwijk voor wat betreft de multifunctionaliteit van de accommodatie. Tot slot zijn er gesprekken geweest voor de voorbereidingen van het nieuwe Kledingplan.

De portefeuillehouder Clubhuiszaken moest vanwege andere verplichtingen de vergadering verlaten. Portefeuillehouder kleine evenementen geeft aan dat de Clubavond op donderdag nog niet de gewenste start heeft gehad. Er wordt aandacht gevraagd over de invulling van de vrijwilligersavond. De vitrinekast uit de BC staat de bedrijfsvoering van de Webshop danig in de weg. Er wordt met de BC naar een oplossing gezocht. Tot slot vraagt de portefeuillehouder aandacht voor de persconferentie na afloop van de wedstrijd. Het geluid is live in de bestuurskamer niet altijd goed te horen.

Wat betreft voetbalzaken wordt gemeld dat de selectie steeds meer vorm krijgt. Er is tevredenheid over het trainingskamp op Tenerife. Zoals iedereen heeft kunnen vernemen zijn de overeenkomsten met de technische staf verlengd. Tot slot wordt de laatste stand van zaken over spelerszaken weergegeven.
Vanuit jeugdzaken wordt aangegeven dat de ruimte in het ballenhok steeds beperkter is geworden. Er wordt gevraagd naar de mogelijkheden voor iets meer ruimte om ballen op te ruimen.

Vanuit de Senioren is er weinig nieuws te vertellen. Er is wel inmiddels gestart met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Wellicht komt er vanuit de A’s een seniorenteam bij. Tot slot vraagt de portefeuillehouder aandacht voor het gebruik van de busjes. Helaas is het aantal gereduceerd van drie naar twee.

Ad interim Vrouwenvoetbal Martin Haasnoot geeft de stand van zaken weer over het vrouwen en meisjesvoetbal binnen de geledingen. Voorzichtig, maar gestaag krijgt deze groep steeds meer vaste grond in de vereniging. Het mee trainen van talentvolle meisjes met de DKVS is daar een mooi voorbeeld van. Tot slot was de Oudjaarswedstrijd met alles er om heen een groot succes.

Vanuit scheidsrechterszaken wordt gemeld dat het merkbaar lastiger wordt om scheidsrechters te vinden. Aanstaande dinsdag komt de bekende regiogenoot Allard Lindhout een presentatie geven aan jonge scheidsrechters. Tot slot wordt aandacht gevraagd dat ontvangers van rode kaarten al naar gelang de zwaarte van de kaart een of meerdere wedstrijden mogen fluiten.

Aan het einde van het overleg wordt door de secretaris kort stilgestaan bij het wedstrijdsecretariaat. Er wordt hard gewerkt om aan het nieuwe vrijwilligersbeleid. Uiteraard is iedereen van harte welkom om binnen de vereniging, hoe klein het ook zij, de diverse commissieleden een handje te helpen.

Het overleg wordt om 21.00 uur afgesloten.

Geef een antwoord