Quick Boys U16 speelt gelijk tegen ASC A1

Afgelopen woensdagavond heeft Quick Boys onder 16 een wedstrijd gespeeld tegen ASC A1 uit Oegstgeest. Het resultaat was een 2-2 gelijkspel.

Nadat eerder geoefend was tegen Valken ’68 A1, werd ook deze keer een A1-elftal als tegenstander gekozen als sparringpartner. Deze spelers zijn enkele jaren ouder dan de spelers uit het onder 16 elftal. Dit alles om de jonge Quick Boys-spelers om te leren gaan met het fysiek, en de hogere handelingssnelheid van oudere spelers.

Na een verkennend begin van beide partijen trok Quick Boys het initiatief naar zich toe en scoorde Jeroen van Duijvenvoorde twee maal, na goed voorbereidend werk van Alex van der Plas. Voor de rust wist ASC ook te scoren na een vlotte aanval. Deze werd eerst nog gestuit werd door keeper Jarno, maar hij had geen antwoord op de rebound. De ruststand werd hiermee 2-1.

De tweede helft begon wat rommelig, voordat beide ploegen het voetbal weer lieten prevaleren. Quick Boys begon langzaam in zijn ritme te komen met goed positiespel en creëerde ook wat kansen. ASC A1 kwam desondanks op gelijke hoogte. Na goed doorzetten maakte de ploeg uit Oegstgeest de 2-2. Na deze treffer wist Quick Boys nog genoeg kansen te creëren om alsnog de overwinning uit het vuur te slepen, maar Alex en Thom Steendam wisten deze kansen niet in een derde goal om te zetten. Het bewaren van rust en overzicht voor het doel zullen zich beiden verder moeten ontwikkelen. Al met al was dit weer een leerzame wedstrijd voor de groep, met dank aan ASC A1 en de goed leidende scheidsrechter Cees van Duijn.