Voorbeschouwing Quick Boys – Zwaluwen

Aanstaande zaterdag speelt Quick Boys in eigen huis tegen Zwaluwen. De blauwwitten willen de ongeslagen reeks graag doorzetten en de koppositie in de Hoofdklasse B verdedigen. De Vlaardingse tegenstander is aan een mindere serie bezig en wil de negatieve reeks doorbreken met een goed resultaat op sportpark Nieuw Zuid. Het duel tussen Quick Boys en Zwaluwen staat onder leiding van scheidsrechter M. Jobse. De inwoner van Sint Laurens fluit om 15:00 uur voor de aftrap. De wedstrijdbal wordt geschonken door Diamantsponsor Fix Fisch. Kom naar Nieuw Zuid en steun de blauwwitten in het duel met Zwaluwen!

Algemeen
Voetbalvereniging Zwaluwen is opgericht op 5 september 1935. De club van voorzitter Hugo van Tienhoven speelt haar thuiswedstrijd op sportpark Zwaluwenlaan in Vlaardingen. Het hoofdveld bestaat uit natuurgras. Het tenue van Zwaluwen bestaat uit een zwart-wit verticaal gestreept shirt, een zwarte broek en zwarte kousen. Vorig seizoen eindigde Zwaluwen op de vijfde plaats in de Hoofdklasse B. In het seizoen 2013-2014 eindigden de Vlaardingers als vierde. Trainer Joop Hiele is bezig aan zijn eerste en tevens laatste seizoen bij Zwaluwen. De oud-international vertrekt naar competitiegenoot XerxesDZB uit Rotterdam.

Onderlinge resultaten
Quick Boys en Zwaluwen stonden in het verleden dertien keer eerder tegenover elkaar. De blauwwitten wonnen zeven keer, de Vlaardingers boekten drie overwinningen, terwijl drie onderlinge confrontaties onbeslist eindigden. Vorig seizoen won Quick Boys op Nieuw Zuid met 2-0 van Zwaluwen. Jeroen Ketting opende in de tweede helft met een doeltreffende omhaal de score, terwijl Harry Zwarthoed in blessuretijd het duel in het slot gooide.
In de heenwedstrijd in Vlaardingen boekten de blauwwitten een ruime 4-0 overwinning op Zwaluwen. Nadat Robert Steemers in de eerste helft zijn ploeg op voorsprong had gebracht, nam Quick Boys dankzij twee treffers van Mohamed el Osrouti na de doelwisseling afstand van de thuisploeg. Yordi Teijsse zorgde vanaf de strafschopstip voor het slotakkoord.

Stand van zaken
Met 21 punten uit 16 duels bezet Zwaluwen momenteel de achtste plaats op de ranglijst. De zwartwitten zijn slecht aan de tweede seizoenshelft begonnen, want de duels met Deltasport (1-4), Hoek (2-3) en Jodan Boys (2-5) hebben geen punten opgeleverd. Na Sportlust’46 (38) en Haaglandia (38) heeft Zwaluwen (35) tot nu toe de meeste tegentreffers te verwerken gekregen. Aan de andere kant scoorde slechts vier ploegen vaker dan de formatie van trainer Joop Hiele. Marlon Oranje is met zes treffers is op dit moment de clubtopscorer van de Vlaardingers. Oranje is overigens een van de elf spelers die zijn vertrek bij Zwaluwen reeds heeft aangekondigd.

Het scoutingsrapport
Hoewel Zwaluwen de laatste weken geen punten heeft weten te pakken, beschikt trainer Joop Hiele over een goede selectie. Het doel wordt verdedigd door Nick Sanders, de keeper die volgend seizoen voor Noordwijk zal uitkomen. Mario Nijgh, Sanny Monteiro, Ryan Santos St. Aubijn en Ivan Almeida vormen de laatste linie. Marcello Gomes Da Veiga, Jorno Reurink en Lucas van Oeveren bewaken de balans op het middenveld. Voorin moeten Raoul Gillet, Joey Grootenboer en Marlon Oranje voor de doelpunten gaan zorgen.

Kijkje in eigen keuken
Philippe den Hartog is weer helemaal terug. Nadat de buitenspeler zijn rentree op de velden bij het tweede elftal had gemaakt, mocht hij in het uitduel met Noordwijk als invaller zijn opwachting in de hoofdmacht maken. Ook in het oefenduel met Argon (1-0) deed Den Hartog ritme op. Trainer Jan Zoutman kan in het duel met Zwaluwen geen beroep doen op Yuri Guijt en Pascal van der Plas. De technische staf van Quick Boys kan verder beschikken over een compleet fitte selectie.

Rondje langs de velden
Op de achttiende speeldag in de Hoofdklasse B is runner-up Noordwijk te gast bij XerxesDZB. In Gouda staan Jodan Boys en ASWH tegenover elkaar. Hoek en FC Rijnvogels kruisen de degens in Zeeland, terwijl Spijkenisse op bezoek gaat bij Haaglandia. Verder spelen Ter Leede en Heinenoord tegen elkaar. Tot slot gaat Sportlust’46 in eigen huis strijden tegen Deltasport.

Belangrijke informatie
Klik HIER voor belangrijke informatie over parkeergelegenheid, ledenpassen, EHBO en nog veel meer.

Programmablad
Deze week in het programmablad: Martijn de Graaf. De coördinator van de Multimediacommissie van Quick Boys, die tevens de wedstrijdbeelden van commentaar voorziet en de persconferenties verzorgt, is vooral positief over zijn cameraploeg. ,,We hebben nu een leuke camera, maar QBTV kan nóg meer met een betere camera. Daar wordt naar gekeken. We hebben ons de laatste jaren wel sterk verbeterd. Ik denk dat we bij de beste mediateams van het amateurvoetbal zitten, samen met Kozakken Boys. Die maken er ook vaak wat moois van.”
Verder heeft Bart de Vreugd opnieuw een column geschreven over de uitwedstrijd bij Noordwijk. Daarnaast behandelt hij de terugkeer van Philippe den Hartog, die in deze wedstrijd zijn rentree maakte na lang blessureleed.
Het programmablad is aanstaande zaterdag te verkrijgen bij het toegangshek. Voor het geld hoef je het niet te laten: een programmablad kost slechts € 0,50.

Geef een antwoord