Hoe is het met… Niels van Duijn?

Het is inmiddels al weer een aantal jaren geleden dat Niels van Duijn zijn laatste wedstrijd speelde in het eerste elftal van Quick Boys. In de verloren uitwedstrijd bij DOVO, op 21 april 2012, speelde Niels zijn laatste wedstrijd. Toentertijd was hij al bezig met zijn pilotenopleiding en niet elke wedstrijd meer beschikbaar. In zijn eerste periode bij Quick Boys werd hij algeheel amateurkampioen. Zijn tweede periode verliep minder, het was een paar keer gewoon net niet.

Piloot
Tijdens zijn laatste jaar bij Quick Boys was Niels zoals gezegd al druk bezig met zijn opleiding om piloot te worden. ”Ik moest op een gegeven moment echt stoppen met voetballen. Van tevoren wist ik al dat er een einde zou komen aan mijn carrière als voetballer. Echter, ik heb er nooit spijt van gehad. De baan als piloot bevalt mij erg goed. Het is een uitdagende baan. Ik ga elke dag dan ook met plezier naar mijn werk.”

Eerste periode
Niels speelde niet zijn hele jeugd op Nieuw Zuid. Voordat hij doorstootte naar het eerste elftal, speelde hij bij Feyenoord. ”Ik was 18 jaar toen ik terug kwam op Nieuw Zuid, nadat ik zes jaar in de jeugdopleiding van Feyenoord had gespeeld. Ik wilde vooral het plezier weer terugkrijgen dat ik in het laatste jaar bij Feyenoord was kwijtgeraakt. Dat kwam helemaal goed. Het werd een fantastisch jaar met een schitterende groep. Dat kampioenschap is het absolute hoogtepunt uit mijn carrière. De bussen die aankwamen bij ASWH, de huldiging op het gemeentehuis met een grote blauw-witte massa. Wat een feest. Dat zal ik nooit meer vergeten!”

Volendam
Na de succesvolle jaren bij Quick Boys koos Niels voor een avontuur in de Eerste Divisie. ”Na het kampioenschap tekende ik een contract bij FC Volendam. Het werd een periode waar ik met veel plezier aan terugdenk. Je verdient je brood met hetgeen je het liefste doet: voetballen. Uiteraard had ik ook graag in de Eredivisie in de grote stadions willen spelen, maar ik zag meer toekomst in mijn maatschappelijke carrière. Daarom besloot ik mijn contract in te leveren.”

Rol in het elftal
Als je aan Niels van Duijn dacht, dan dacht je aan een jongen die er eigenlijk altijd zin in had. Niels nam vaak de leiderschapsrol op zich binnen de groep. Niet voor niets werd hij in het seizoen 2007-2008 verkozen tot speler van het jaar. ”Ik was denk een speler die er altijd vol voor wilde gaan en voorop probeerde te gaan in de strijd. In mijn tweede periode bij Quick Boys werd ik ook nog aanvoerder. Dat vond ik altijd een hele eer. In mijn tweede periode was het vooral vaak net niet. Dan denk ik aan de beslissingswedstrijd in Noordwijk die we in de verlenging verloren. Daarnaast ook het jaar dat FC Lisse kampioen werd. Ze konden op Nieuw Zuid kampioen worden, maar we overklasten ze die middag volledig door met 3-0 te winnen. Ik weet nog dat ik scoorde met een lobje. Uiteindelijk werden zij helaas kampioen.” Ook in zijn laatste jaar liep Quick Boys jammerlijk het kampioenschap mis. Van de laatste 5 wedstrijden werd er slechts 1 in winst omgezet. Dat jaar werd Jodan Boys uiteindelijk kampioen.

En nu?
Nog steeds komt Niels op Nieuw Zuid. Niet altijd voor het eerste elftal, wel vaak voor Quick Boys 4. ”Als ik op zaterdag thuis ben, dan speel in zelf nog in Quick Boys 4, in een vriendenteam. Het blijft een mooi spelletje hè. Maar daardoor kan ik helaas iets minder kijken dan dat ik zou willen. Maar dit seizoen gaat het wel zeker gebeuren: Quick Boys 1 wordt kampioen. Er staat een goed team en ik zie ze niet snel een wedstrijd verliezen. Daarnaast zal Noordwijk zeker nog punten gaan verspelen. Dus ik hoop erbij te kunnen zijn als ze kampioen worden. Dan maak ik ook weer een mooie feest mee!”

 

 

 

Geef een antwoord