Quick Boys verstevigt koppositie

Weer winst voor Quick Boys, al kwam de winst allerminst gemakkelijk tot stand.  Pas laat in de tweede helft kwamen de blauwwitten op  voorsprong. In de extra tijd werd de uitslag bepaald op 0 – 2.

Vanaf de aftrap zette Quick Boys vv Spijkenisse onder druk, al snel leek vv Spijkenisse in de problemen te komen uit een vrije schop van Delana a Cohen. Doelman Dyron Bijl kreeg de bal niet klemvast, de verdediging van Spijkenisse kon de bal alsnog wegwerken. Aan de andere kant was vv Spijkenisse direct gevaarlijk, doelman Raymon Kuijpers, de stand-in voor de zieke Martijn de Zwart, doorzag de situatie en kon de doelpoging tot hoekschop verwerken.

Beide tegenstanders deden niet onder voor elkaar, maar kwamen zelden tot doelkansen. Na ruim tien minuten spelen kreeg Sander Barragan een vrije schietkans maar plaatste de bal naast het doel. Een paar minuten later leek Quick Boys kansrijk uit een vrije schop van Delano a Cohen, die de meegekomen Anthony Bentem wist te bereiken, deze kopte de bal naast het doel. In de loop van de eerste helft zou Quick Boys nog meer vrije schoppen in de buurt van het strafschopgebied mogen nemen, allen zonder resultaat. Voorlopig ontbrak bij Quick Boys de scherpte, de spits werd niet bereikt waardoor de defensie van Spijkenisse niet in de problemen kwam.

Met nog tien minuten te spelen soleerde Serginio van Axeldongen voor Spijkenisse aan de rechterkant langs een aantal verdedigers om vervolgens een doelpoging te wagen die werd gekeerd door doelman Kuijpers. Op slag van rust leek Quick Boys nog gevaarlijk te worden, Delano a Cohen kwam tekort in de afwerking van de doelkans waardoor beide teams gingen rusten met een 0 – 0 tussen.

In de tweede helft zette Spijkenisse Quick Boys direct onder druk, de blauwwitte verdediging wist te voorkomen dat de thuisploeg tot echte doelkansen kwam. Door vroeg storen en het winnen van persoonlijke duels wist Spijkenisse te voorkomen dat Quick Boys kon aanzetten voor tegenaanvallen. Toch was de beste kans in de tweede helft voor Quick Boys toen Mohamed el Osrouti uit aan inworp in balbezit kwam, bij zijn tegenstander wegdraaide om vervolgens een snoeihard schot op doel te lossen. De doelpaal bracht uitkomst voor Spijkenisse.

In deze wedstrijdfase bracht coach Jan Zoutman zijn eerste wissel. Rechtsback Henry Opoku werd naar de kant gehaald, deze positie zou worden ingenomen door Milan Hoek. Invaller Jaap van der Plas werd op het middenveld geposteerd. Amper in het veld zette Van der Plas zijn team op voorsprong, hij sneed het strafschopgebied in om vervolgens een doelpoging te wagen die nog kon worden gekeerd door doelman Bijl. De afvallende bal kwam in de voeten van een medespeler die Jaap van der Plas weer in stelling bracht. Nu was doelman Bijl kansloos bij de doelpoging van Van der Plas: 0-1. Quick Boys drukte door en was kort hierna weer kansrijk. Milan Hoek bereikte Jerghinio Sahadewsing, wiens kopbal rakelings langs de doelpaal scheerde.

Na op achterstand te zijn gekomen was de scherpte er bij vv Spijkenisse af. Marvin van der Pluijm waagde nog een doelpoging maar die poging werd gekeerd door doelman Kuijpers. Coach Peter Wubben bracht drie wissels, ook die konden het verschil niet meer maken. Ook Jan Zoutman wisselde verder. Mohamed el Osrouti ging naar de kant voor Philippe den Hartog en Jerghinio Sahadewsing werd gewisseld voor Mike Ruijter.

Met nog vijf minuten te spelen leek Philip den Hartog Quick Boys in veilige haven te loodsen toen hij via Robert Steemers in balbezit kwam. Den Hartog wist doelman Bijl te omspelen maar liep alsnog vast op een verdediger waardoor de score ongewijzigd bleef. Quick Boys bleef aandringen en kreeg in de extra tijd alsnog loon naar werken. Vanaf de rechterflank bereikte een loepzuivere voorzet van Philippe den Hartog spits Yordi Teijsse die koppend voor de 21e keer dit seizoen het net wist te vinden.

Door het gelijke spel van vv Noordwijk, dat na een turbulente week pas in de slotminuten een punt uit deze wedstrijd veilig stelde is de voorsprong om deze naaste concurrent gestegen naar zes punten.

Opstelling Quick Boys: Kuipers, Opoku (’65 J. van der Plas), Bentem, D. van der Plas, Ravensbergen, Hoek, A Cohen, Sahadewsing (’87 Ruijter), Steemers, Teijsse, El Osrouti (’81 Den Hartog)

Opstelling v.v. Spijkenisse: Bijl. Mariana, Mendes Fernandes (Kerpel), Borst, Polet, Van der Pluijm (Jasarcvic), Van den Engel, Barragan (Görer) , Van Axeldongen, Adams, Jardim.

Scoreverloop: ’68 0-1 (J. van der Plas), ’90+1 0-2 (Teijsse)