Voorbeschouwing Quick Boys – Sportlust’46

Na de belangrijke overwinning in en tegen Spijkenisse (2-0) speelt Quick Boys aanstaande zaterdag op eigen veld tegen Sportlust’46. De blauwwitten willen de voorsprong van zes punten op Noordwijk behouden en gaan voor de achtste thuisoverwinning op rij.
Het duel tussen Quick Boys en Sportlust’46 staat onder leiding van scheidsrechter A.L. van den Ketterij. De inwoner van Goes, die eerder het competitieduel tussen ASWH en Quick Boys (2-2) leidde, fluit om 15:00 uur voor de aftrap van de wedstrijd. De wedstrijdbal wordt geschonken door Diamantsponsor Van Kruistum Schilders. Kom naar Nieuw Zuid en steun de blauwwitten in de wedstrijd tegen Sportlust’46!

Algemeen
Sportlust’46 is opgericht op 5 oktober 1946 en telt circa duizend leden. De club werkt haar thuiswedstrijden af op sportpark Cromwijck in Woerden. Het hoofdveld bestaat uit natuurgras.

Vorig seizoen
Vorig seizoen won Sportlust’46 de titel in de eerste klasse B door op de laatste speeldag concurrent Swift te passeren. Na een jaar van afwezigheid is de ploeg uit Woerden weer terug op hoofdklasseniveau.

Mutaties
In aanloop naar het huidige seizoen versterkte Sportlust’46 zich met Stef Hoogveldt (NITA), Mounir el Jebli (VVIJ), Epi Kraemer (Argon), Berry Kramer (CSW), Sercan Kurdal (SDC Putten), Stefan Rijsdam (TAVV) en Wesley de Ruiter (FC Emmen). Laatgenoemde zal volgend seizoen onder de lat staan bij Rijnsburgse Boys.

Stand van zaken
Met negen punten uit achttien duels bezet de ploeg van trainer Wim van ’t Westeinde, die in november 2015 het stokje overnam van de ontslagen Dennis Sluijk, de laatste plaats in de Hoofdklasse B. De laatste acht wedstrijden leverden echter slechts twee nederlagen op, terwijl in zes duels de punten werden gedeeld met de tegenstander.
De Woerdenaren scoorden tot nu toe slechts toe slechts dertien doelpunten, één meer dan Heinenoord, en kregen meer dan veertig tegendoelpunten te verwerken. Aanvaller Mitch van der Vlist is met vier treffers momenteel clubtopscorer van de ploeg uit Woerden.
Afgelopen zaterdag leed Sportlust’46 haar elfde nederlaag van het seizoen. In Woerden gingen de roodhemden met 0-3 onderuit tegen Hoek. De heenwedstrijd in Zeeland leverde de enige overwinning van Sporlust’46 dit seizoen op.
Quick Boys won afgelopen zaterdag met 2-0 bij Spijkenisse. Na een doelpuntloze eerste helft, met een uitblinkende doelman Kuipers die de zieke Martijn de Zwart met verve verving, brak invaller Jaap van der Plas na de thee de ban. Op aangeven van Mohamed el Osrouti opende de middenvelder de score. In de laatste minuut van de officiële speeltijd stelde Yordi Teijsse, na een puntgave voorzet van Philippe den Hartog, de zege van de blauwwitten veilig.

Onderlinge resultaten
In het verleden speelden Sportlust’46 en Quick Boys pas zeven keer eerder tegen elkaar in competitieverband. De blauwwitten wonnen zes onderlinge confrontaties en deelden één keer de punten met de roodhemden. In de heenwedstrijd was de formatie van trainer Jan Zoutman met 3-0 te sterk voor de Woerdenaren. Vlak voor rust opende Jerghinio Sahadewsing de score namens de bezoekers. Na de pauze verdubbelde aanvoerder Delano a Cohen de voorsprong met een geweldige pegel. Het slotakkoord kwam op naam van invaller Thomas de Vries. Klik HIER voor de samenvatting van de heenwedstrijd in Woerden.

Kijkje in eigen keuken
Trainer Jan Zoutman kan beschikken over een nagenoeg complete selectie. Alleen Yuri Guijt en Pascal van der Plas zijn afwezig. Martijn de Zwart, hersteld van de griep, zal terugkeren in de basiself.

Rondje langs de velden
Op de twintigste speeldag in de Hoofdklasse B gaat ASWH op bezoek bij Ter Leede en speelt FC Rijnvogels de uitwedstrijd bij Jodan Boys. Op sportpark Denoek staan Hoek en Noordwijk tegenover elkaar. Deltasport ontvangt Haaglandia, terwijl Spijkenisse op bezoek gaat bij XerxesDZB. Tot slot probeert Zwaluwen de punten weg te halen bij Heinenoord.

Programmablad
Deze week in het programmablad: Raymon Kuipers. De reservekeeper van het eerste elftal van Quick Boys hield afgelopen zaterdag tegen Spijkenisse verdienstelijk de nul tijdens zijn eerste basisoptreden in de competitie. De ervaren sluitpost is bezig aan het laatste seizoen van zijn carrière. ,,Ik hoop dat ik nog langer betrokken mag zijn bij de club. Maar ik zal ook zeker regelmatig komen kijken bij Quick Boys. Want wat ik al zei: het is ook echt een beetje een vriendenteam. En ik weet zeker dat Quick Boys met deze trainers en spelers het volgend jaar ook goed gaat doen in de Topklasse. Stiekem hoop ik in de toekomst weer bij Quick Boys terug te mogen komen, want ik heb veel geweldige mensen mogen ontmoeten dit jaar.”
Verder heeft Bart de Vreugd een column geschreven, het lezen zeker waard. Het programmablad is aanstaande zaterdag te verkrijgen bij het toegangshek. Voor het geld hoef je het niet te laten: een programmablad kost slechts € 0,50.

 

 

 

Geef een antwoord