Quick Boys C1 bereikt de finale na strafschoppen

Op zaterdag 26 maart jl. stonden Quick Boys C1 en DHC C1 tegenover elkaar in een zinderende bekerwedstrijd, met als prijs: de finale van het bekertoernooi. Uiteindelijk trok Quick Boys C1 aan het langste eind door DHC C1 met penalty’s te verslaan.

DHC C1 uit Delft, bezet momenteel de 7e plaats in de 2e Divisie. Quick Boys daarentegen, staat op de 2e plaats in de 3e Divisie. Het beloofde vooraf al een mooie pot te worden. Bovendien was er bij Quick Boys C1 alle vertrouwen om deze wedstrijd naar een goed einde te brengen. Voorin was Thom Steendam terug van een blessure. Op het middenveld was Sam Roelen teruggekeerd, hij ontbrak bij de vorige wedstrijd vanwege griep. Dat betekende dat er weer een volledig fitte groep beschikbaar was.

Quick Boys had veel de bal en begon sterk aan de wedstrijd. Dat leverde wel wat gevaar op, toch had DHC de grootste kans. In de 5e minuut veroverde de nummer 10 van DHC de bal, na een slippertje van Quick Boys op het middenveld. Met een mooie pass wist de nummer 10 de linkerspits te vinden. Die wist op zijn beurt met een fraaie actie in het strafschopgebied te komen. Hij probeerde de bal in de korte hoek raak te schieten, maar Thijs Ouwehand wist deze bal nog ternauwernood met zijn voet te keren. Quick Boys was dus gewaarschuwd voor het technisch en sterke spel van DHC. Quick Boys kreeg in de 8e minuut ook een levensgrote kans. Stefan van Duijn wist Kai Drube te vinden aan de rechterkant van het veld. Met een goede actie kwam Kai, nadat hij twee man gepasseerd had, de 16 in. Hij hield het overzicht en daardoor vond hij Alex van der Plas. Alex kon de bal niet lekker raken en miste daardoor ook. Kort daarna werd het dan toch 1-0. Na een ingooi van DHC wist Kai Drube de bal te onderscheppen en bracht hij Alex van der Plas in stelling, die vervolgens fantastisch wegdraaide en daarna in de verre hoek kon afronden. Dat betekende dat Quick Boys verdiend voorsprong kwam.

In de loop van de wedstrijd merkte je dat DHC zich ging aanpassen aan Quick Boys en iets anders ging staan. Dat was toch wel de verdienste van het goede spel van Quick Boys. Vervolgens legde de scheids in de 25e minuut het spel stil en gaf hij ineens de rode kaart aan een speler van DHC. De nummer 9 van DHC moest het veld verlaten wegens grof taalgebruik. Je zou zeggen dat het dan wat makkelijker voor Quick Boys zou worden, maar dat was helaas niet zo. Quick Boys was onrustig en kon de ruimte die ze kregen niet goed benutten. DHC wist daar toch van te profiteren. Na de rode kaart kreeg DHC een grote kans. Na een hard schot ver buiten de 16, wist Thijs maar net de bal tegen te houden en via zijn vingertoppen ging de bal op de buitenkant van de paal. Dat was ook wel het laatste gevaar in de eerste helft. Zo ging Quick Boys dik verdiend met een 1-0 voorsprong de rust in.

In de tweede helft was de opdracht om via het middenveld te gaan voetballen, want door de rode kaart van DHC lag daar de ruimte. Bart van Duijn kwam daardoor in het veld. Hij kwam in de plaats voor Bas krijgsman. De opdracht was ook om het spel te spelen wat Quick Boys voor de rode kaart speelde. DHC kwam goed de kleedkamer uit. DHC kreeg net over de middellijn aan de rechterkant een vrije trap. De speler van DHC schoot ineens op doel en doordat hij windje mee had vloog de bal ineens achter Thijs Ouwehand. Dat betekende een tussenstand van 1-1.

Daarna had Quick Boys iets meer de bal, maar het grote gevaar kwam van DHC. Ondanks dat ze met 10 man speelden, wisten ze het Quick Boys erg moeilijk te maken. 10 minuten na de 1-1 wist DHC zelfs op voorsprong te komen, doordat Bart van Duijn heel ongelukkig in de 16 een overtreding maakte. De scheids, die overigens een goede wedstrijd floot, gaf een penalty. De goed spelende nummer 10 wist deze buitenkans te benutten en bracht DHC daarmee op een 1-2 voorsprong.

Quick Boys liet het er niet bij zitten, al zaten ze de tweede helft niet goed in de wedstrijd. Onder andere Jay Beking die zich de hele wedstrijd drie slagen in de rondte had gewerkt, nam zijn ploeg op sleeptouw en pepte de boel op. Trainer Patrick Nutting bracht een wissel. De moegestreden Sam Roelen verliet het veld voor de altijd keihard hardwerkende Jesse Dubbeldam. Met Jesse erbij hoopte Quick Boys door middel van strijd de wedstrijd weer te kunnen kantelen, maar het leek erop dat DHC deze wedstrijd ging uitspelen. Totdat Quick Boys daarna aan de rechterkant een corner kreeg. Bart van Duijn ging achter de bal staat en schoot hem hoog de 16 meter in. Vervolgens sprong Alex van der Plas torenhoog boven iedereen uit en kopt de bal tegen de touwen. De stand was dus 2-2 geworden. De laatste tien minuten waren erg spannend, want DHC kon tot twee keer toe tot scoren komen. Twee keer was het Stefan van Duijn die redding wist te brengen op de doellijn. Ook Quick Boys maakte nog aanspraak op de overwinning door wat mogelijkheden te creëren via Thom en Kai. Het einde was in zicht en beide ploegen richtten zich op de pingels. Vooral DHC, want die dachten de actie Louis van Gaal tijdens het WK na te kunnen doen. De trainer wisselde de keeper voor een andere keeper, speciaal voor de penaltyreeks.

Toen kwamen de penalty’s. De spanning was zeer hoog. Jesse pakte zijn verantwoording en wilde als eerste de pingel nemen, die hij vervolgens onberispelijk binnen schoot. Nadat DHC raak geschoten had, was het de beurt aan Alex. Alex was met twee treffers erg belangrijk vandaag, maar helaas rolde de bal steeds weg door de wind. Alex concentreerde zich daardoor niet goed en miste deze penalty.

Nadat DHC en Stefan van Duijn raak schoten, was het DHC die de volgende penalty over schoot. Jarno mocht nu plaatsnemen, Jarno twijfelde niet en schoot heerlijk binnen. De tussenstand was op dat moment 3-2 in het voordeel voor Quick Boys. Hierna wist Thijs, de keeper van Quick Boys, met een katachtige reddingen een strafschop te stoppen. Zo stond Quick Boys ineens weer voor. Nu mocht Kai Drube aanleggen voor de beslissende penalty. Kai dacht niet na en schoot de bal onberispelijk tegen de touwen. Dat betekende dat Quick Boys naar de finale van de beker gaat. Deze teamprestatie is mede te danken door het harde werken van de mannen.

Tegenstander van deze finale is HVV C1, die op dezelfde dag Spijkenisse C1 met 1-0 had verslagen. Deze wedstrijd word gespeeld op zaterdag 4 juni op het terrein van Velo in wateringen.

Bekijk hier de foto’s van de halve finale van de C1.