Quick Boys wint derby (UPDATE)

Al snel wist Quick Boys op voorsprong te komen, in de loop van de eerste helft zouden de tegenstanders maar weinig voor elkaar onderdoen. FC  Rijnvogels leek in de tweede helft meerdere malen dicht bij de gelijkmaker maar kreeg halverwege de tweede helft alsnog een doelpunt te verwerken.  Weer werd door de blauwwitten een lastige horde genomen in de strijd om het kampioenschap.

Quick Boys kende een droomstart in de derby tegen FC Rijnvogels. Binnen vijf minuten spelen leidden de blauwwitten nadat topscoorder Yordi Teijsse zich weer liet gelden. Teijsse profiteerde van een assist van Antony Bentem nadat doelman Peter Messemaker de bal niet goed wegwerkte. Na op achterstand te zijn gekomen probeerde de winnaar van de eerste periode de schade weer te herstellen. Na bijna een kwartier spelen leek Mitchel Beyersbergen op aangeven van Niels van Veen dicht bij de gelijkmaker. Beyersbergen kopte de bal over het doel. FC Rijnvogels drong aan, de scherpte ontbrak om de doelkansen te verzilveren en de score weer gelijk te trekken.  De spitsen Niels van Veen en Martijn Tjon-A Noek stonden in de punt van de aanval van FC Rijnvogels  maar wisten de defensie van Quick Boys niet het nakijken te geven.

Halverwege de eerste helft liet Quick Boys zich weer gelden toen een vanaf de linkervleugel ingezette aanval tot hoekschop werd verwerkt. Teveel aanvallen van de blauwwitten strandden aangezien FC Rijnvogels met veel succes de buitenspelval toepaste. Desondanks leek Quick Boys nog een aantal malen dicht bij een doelpunt maar wist het net niet meer te vinden. Met een 0 – 1 ruststand gingen beide tegenstanders, die maar weinig voor elkaar onderdeden, aan de thee.

Vlak voor rust had Mitchel Beyersbergen geblesseerd het veld verlaten, zijn vervanger was Martin Onderwater. FC Rijnvogel kwam scherp uit de kleedkamer en ging in de tweede helft direct op zoek naar de gelijkmaker. Invaller Martin Onderwater leek na een paar minuten spelen kansrijk uit een vrije schop maar moest in doelman Raymond Kuypers zijn meerdere erkennen. Meerdere malen leek FC Rijnvogels de gelegenheid te krijgen de score weer gelijk te trekken, in de afronding ontbrak het venijn zodat die doelpogingen  een gemakkelijke prooi waren voor doelman Kuypers. Na ruim tien minuten spelen leek Kevin Wijmer kansrijk uit een vrije schop, Wijmer wist de bal toch nog naast de voor hem verkeerde kant van de doelpaal te koppen.

Onverwacht verdubbelde Yordi Teijsse halverwege de tweede helft de voorsprong van Quick Boys. Een vrije schop belandde de bal in de voeten van Yordi Teijsse die via een tegenstander de bal vol effect achter doelman Messemaker werkte. In de tijd die volgde werden nog een aantal wissels gebracht. FC Rijnvogels werkte hard om alsnog een wijziging in de score aan te brengen. Pieter van der Breggen leek op aangeven van Sander van der Horst nog kansrijk te worden, maar plaatste de bal net over de doellat. In de slotminuut van de wedstrijd moest de in kansrijke positie gekomen Martin Onderwater zijn meerdere erkennen in invaller doelman Raymon Kuypers.  Quick Boys liet zich niet weer verrassen en wist de wedstrijd met winst af te sluiten, de afstand met concurrent vv Noordwijk blijft met nog vijf wedstrijden op het programma nog steeds 4 punten.

De stand aan kop, met nog vijf wedstrijden te spelen, is als volgt:

Ploeg Wedstrijden Punten Doelp. voor Doelp. tegen
Quick Boys 21 51 47 15 +32
Noordwijk 21 47 44 19 +25
FC Rijnvogels 21 41 34 22 +12

Opstelling Quick Boys: Kuipers, Opoku, Bentem, D. vd Plas, Ravensbergen, Hoek, A Cohen, Sahadewsing (’83 Driebergen), Steemers (’86 Ruijter), Teijsse, El Osrouti (’74 Den Hartog)

Opstelling FC Rijnvogels: Messemaker, Ten Hoope (Van Kruistum), Joey Zandbergen, Kooij (Rob Zanbergen), Beyersbergen (Onderwater), van der Horst, Van Veen, Wijmer, Soomer, Van der Breggen, Tjon-A Njoek.

Scoreverloop: ‘5 1-0 (Teijsse) | RUST | ’68 2-0 (Teijsse)

Update zondag 3 april 18:00 uur:
Helaas was er voor Quick Boys TV onvoldoende ruimte om de wedstrijd tussen FC Rijnvogels en Quick Boys te filmen. Omroep West was wel aanwezig en maakte de volgende samenvatting: