Update: Quick Boys O10 en Quick Boys O12 verslaan Engelse leeftijdsgenoten

Zowel Quick Boys O10 als Quick Boys O12, twee van de jongste talententeams, hebben vorige week woensdag 30 maart geoefend tegen leeftijdsgenoten van het Engelse Twyford Spartans Youth Club. Beide teams van Quick Boys wonnen met ruime cijfers.

Quick Boys O10
Zo’n wedstrijd tegen een buitenlandse club geeft toch wat extra wedstrijdspanning dan anders. In de voorbereiding van de wedstrijd was het verschil wel duidelijk en hoewel de Engelse jongens fysiek sterk waren, was het technisch wat minder. Maar toch belangrijk om goed uit de startblokken te komen.

En dat lukte onze mannen prima. Vanaf het eerste fluitsignaal werden de jongens uit Zuid-Engeland vastgezet en de snelle voorwaartsen van onze O10 wisten prima te combineren en daarmee de nodige kansen te creëeren. Na een minuut of 10 was de stand al 3-0 en lukte het de Engelsen voor het eerst serieus richting het doel van Quick Boys te gaan. Op ongelukkige wijze viel de bal voor de voeten van ‘de boys’ en tekenden ze voor hun eerste en uiteindelijk enige doelpunt op Nieuw Zuid. Voor onze mannen een reden om de schouders er weer onder te zetten en door de combineren naar een 4-1 ruststand.

Ook in de tweede helft bleven onze jongens aandringen. Onze eerstejaars E1- en E2-spelers kwamen vorig seizoen natuurlijk nog als het F1-team en de automatismen waren nog niet verdwenen. Daardoor konden onze mannen blijven domineren, tegen de Engelse ploeg die wel fysiek maar toch vooral onmachtig was. Via een aantal mooie aanvallen liepen onze jongens uit naar een terechte 9-1. Al met al een mooie overwinning en een mooie ervaring voor onze jongens.

Quick Boys O12
Dezelfde middag speelde ook O12 tegen een ploeg van Twyford Spartans. Voor de meeste blauwwitte talenten was het de eerste keer dat ze tegen een Engelse club in actie kwamen. In de warming-up werd al duidelijk dat de jonge Engelsen fysiek sterker waren dat de Katwijkse leeftijdsgenoten. Het advies dat door de trainers van Quick Boys meegegeven werd, was dan ook om snel de bal rond te laten gaan en proberen zo min mogelijk in de duels te komen.

Dit lukte meer dan voortreffelijk, want na een kleine tien minuten leidde Quick Boys O12 al met 2-0. De tegenstander was dan wellicht fysiek sterker, als het op voetballen aankwam waren de blauwwitten een stuk beter. Op een enkele kans voor de tegenstander na was het Quick Boys O12 dat de wedstrijd dicteerde. Dit alles resulteerde in een ruststand van 5-0.

In de tweede helft werd aan verschillende spelers van Quick Boys D1 rust gegund, mede met het oog op het drukke programma die zij achter de rug en nog voor de boeg hebben. Het elftal is immers nog volop in de race voor promotie naar de derde divisie.

Maar ook zonder deze spelers bleef Quick Boys O12 de bovenliggende partij en bleef het vele kansen creëren. Toch wist Twyford Spartans de spreekwoordelijke eer te redden door een mooie kopgoal van een typisch Engelse spits. Maar ook Quick Boys O12 wist in het tweede bedrijf nog drie keer het net te vinden zodat aan het eind van de wedstrijd een 8-1 uitslag op het scorebord stond.

Al met al een leuke ervaring voor zowel de talenten van Quick Boys als Twyford Spartans. De Engelsen hebben na de wedstrijd nog hun ogen uitgekeken in het sponsorhome van Quick Boys, waar zij een rondleiding kregen van bestuurslid Voetbalzaken (en tevens voortreffelijk dienstdoende scheidsrechter) Cees Haasnoot. Tot slot stond er nog een meet-and-greet met Dirk Kuyt op het programma. Klik HIER voor een fotoreportage van deze wedstrijd.