Samenwerking Quick Boys met FMT Fysiotherapie vanaf seizoen 2016/17

A-selectie
In het kader van een verdere professionalisering van de medische zaken bij Quick Boys gaat de club samenwerken met FMT Fysiotherapie. Vanuit deze organisatie zal Peter van Duijn de functie van hoofd fysiotherapeut Quick Boys 1 gaan uitoefenen. De Katwijker heeft jarenlang gevoetbald op het hoogste amateurniveau en is als fysiotherapeut en mede-eigenaar verbonden aan FMT Fysiotherapie.
Peter zal op maandag en donderdag zorg dragen voor o.a. de fysiotherapeutische diagnoses, behandelplannen en behandelingen t.b.v. de A-selectie. Hij wordt ook verantwoordelijk voor de communicatie en coördinatie met de Quick Boys-artsen en de chirurgen in de ziekenhuizen waar Quick Boys mee samenwerkt.
Op dinsdagavond zal de master-sportfysiotherapeut Mashall van Basten-Batenburg ter beschikking staan van de A-selectie.
Voor specifieke behandelingen zal FMT Fysiotherapie een speciale behandelingsruimte bij Quick Boys inrichten met apparatuur, om snel en praktisch te kunnen behandelen. Na het aantrekken van Jan de Jager als verzorger is de medische staf bij Quick Boys 1 nu optimaal ingevuld voor volgende seizoen.
 
Recreatie- en selectiejeugd
FMT Fysiotherapie zal in het nieuwe seizoen tevens op maandag en donderdag van 17.00 uur tot 18.00 uur een gratis inloopspreekuur houden voor zowel de recreatie- als de selectiejeugd. Indien gewenst kunnen spelers door de therapeut worden behandeld (ook overdag) in de daartoe bestemde ruimte op Nieuw Zuid.
Dat de recreatiejeugd eveneens wordt betrokken in de nieuwe samenwerking past in het beleid om het recreatievoetbal beter te verankeren binnen de club. Er zal ook worden gekeken naar een specifiek spreekuur t.b.v. de recreatiesenioren, indien daar behoefte aan blijkt te bestaan.
 
Opleiding en scholing
FMT Fysiotherapie zal de verzorgers van jeugdselectie- en overige teams jaarlijks bijscholen t.b.v. een optimale behandeling en verzorging van onze spelers.
De bij deze organisatie aanwezige specifieke kennis over drinken en eten om te komen tot optimale sportprestaties zal verder worden gedeeld met zowel de jeugd als de senioren van Quick Boys.
 
Peter van Duijn: “Als voetballer heb ik op het hoogste niveau gespeeld. Dat streven we bij FMT Fysiotherapie Leiden ook na. Met een team van 15 collega’s kunnen we vaak meerdere specialisten inzetten om klachten snel op te lossen. Bij Quick Boys 1 pak ik samen met master-sportfysiotherapeut Mashall de behandeling en hersteltraining van selectiespelers op. Tevens is er voldoende ruimte voor jeugd- en recreatiespelers (en familie) om behandeld te worden op de club. Blijf niet met vragen en klachten rondlopen, maar stap even binnen of bel ons …”
 
Gert Aandewiel: “Met het aansluiten van Peter van Duijn/FMT bij de staf van Quick Boys 1 is gestalte gegeven aan de gewenste en noodzakelijke uitbreiding van de medische staf voor de A-selectie. Mede door zijn jarenlange ervaring als fysiotherapeut en voetballer op het hoogste amateurniveau is hij uitstekend in staat om de medische ondersteuning te geven die volledig past binnen de verdere professionalisering bij Quick Boys 1.
Daarnaast sluiten zijn positieve uitstraling en winnaarsmentaliteit erg goed aan bij de cultuur die we graag zien rondom de A-selectie”.

Het Technisch Management heet FMT Fysiotherapie dan ook van harte welkom als partner van Quick Boys.

FMT_Groep_0320c

Geef een antwoord