Vierklapper voor de vrouwenafdeling

Afgelopen weekend was een memorabel weekend voor de sterk groeiende vrouwenafdeling van Quick Boys. Allereerst vrijdag een bezoek aan de Eredivisiewedstrijd ADO Den Haag – Ajax (vrouwen), en op de zaterdag liefst drie teams die kampioen werden.

Busreis ADO Den Haag – Ajax
Vrijdag 15 april vertrok de vrouwenafdeling in drie bussen met maar liefst 165 meiden, vrouwen, ouders en begeleiders naar Den Haag. Er is genoten van de wedstrijd, het Quick Boys clublied, twee goals van Ajax en twee gemiste penalty’s van ADO Den Haag. Zo waren bijvoorbeeld de tien meiden van het F-team aanwezig, allen met 1 ouder begeleiding. Voor velen van hen was dit de eerste keer in een groot stadion, dus de meiden waren er een dag later, op zaterdag, nog steeds vol van!

De vrouwencommissie wil graag de sponsoren bedanken voor het mogelijk maken van deze leuke avond met elkaar:
• Bestuur van K.v.v. Quick Boys
• Koninklijke Beuk Noordwijk
• Club van Honderd
• Eeterij Het Wapen van Kattuk
• Hem & Haar Kapsalon

MD1 kampioen
Zaterdag 16 april speelden de meiden van Quick Boys MD1 hun kampioenswedstrijd tegen RCL. Er moest minimaal één punt behaald worden om de titel veilig te stellen. Na een stroeve start werd er uiteindelijk een 0-2 overwinning behaald, ruim voldoende voor de titel.

Na 17 wedstrijden, 48 punten, 84 goals voor en slechts 8 tegen waren de meiden niet meer in te halen door de concurrentie en werd het terechte kampioenschap gevierd met de begeleiding en meegereisde supporters. Een topprestatie voor een team dat alleen uit eerstejaars D-pupillen bestaat.

MC1 kampioen
Vol vertrouwen begon de MC1 aan het seizoen. Een goede bekercompetitie was de basis voor het succes. Teams die sterker werden geacht werden overlopen, steeds vaker zagen de trouwe supporters een team dat almaar beter ging voetballen. Er werd gegokt op een derde plaats in de competitie, maar door de groei die de meiden hebben gemaakt, en omdat de concurrentie punten verspeelde, werd de eerste plaats niet meer weggegeven. Het kampioenschap werd binnengehaald met een klinkende 6-0 zege op Altior MC1.

Vrouwen 1 kampioen
Over het kampioenschap van de Vrouwen 1 is reeds een bericht verschenen. Zaterdag werd met 0-1 gewonnen bij de enig overgebleven concurrent SC Monster, waarmee de titel de vrouwen niet meer kon ontgaan. Dankzij het kampioenschap speelt de Vrouwen 1 volgend seizoen in de 2e klasse.

Foto onder: de MC1, één van de drie kampioensteams van de vrouwenafdeling

Geef een antwoord