Voorbeschouwing Quick Boys – XerxesDZB

Aanstaande zaterdag speelt Quick Boys de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. De blauwwitten krijgen bezoek van XerxesDZB. Bij een overwinning van Quick Boys op de Rotterdammers én puntverlies van Noordwijk in het uitduel met Heinenoord mogen de blauwwitten de kampioensvlag hijsen. Maar de Rotterdammers zijn er alles aan gelegen om met een goed resultaat sportpark Nieuw Zuid te verlaten. Daarom is de steun van de twaalfde man, zoals vorige week in Gouda, weer zeer welkom voor de ploeg van trainer Jan Zoutman!
Het duel tussen Quick Boys en XerxesDZB, de vroegere club van Anthony Bentem, staat onder leiding van scheidsrechter B. Rijsbergen. Let op: de inwoner van Maasland fluit om 14:30 uur (!) voor de aftrap. Op vrijdag tussen 18:00 en 22:00 uur vindt in het Supportershome, het oude sponsorhome, de voorverkoop plaats voor niet-leden. Klik HIER voor meer informatie over de voorverkoop.
De wedstrijdbal wordt geschonken door Diamantsponsor Gebr. Van der Plas uit Rijnsburg. Rondom de wedstrijd zal DJ Arie van Rooijen een sfeervol optreden verzorgen. Kom naar Nieuw Zuid en steun de blauwwitten in de thuiswedstrijd tegen XerxesDZB!

Algemeen
Xerxes De Zomerhof Boys is een Rotterdamse fusieclub die is ontstaan na een fusie tussen RFC Xerxes en DZB Zevenkamp. De oprichtingsdatum is 1 maart 1904. In het verleden heeft XerxesDZB diverse grote voetbalnamen voortgebracht, zoals Leo Beenhakker, Willem van Hanegem, Rob Jacobs, Coen Moulijn, Eddy Treitel én Faas Wilkes. De Zebra’s werken hun thuiswedstrijden dan ook af op sportpark Faas Wilkes. Het hoofdveld bestaat uit kunstgras. Het eerste elftal wordt getraind door Winand van Loon. Dave van der Steen is met acht doelpunten momenteel de clubtopscorer van de Rotterdammers.

Onderlinge resultaten
Sinds de invoering van de landelijke eerste klasse kwamen Quick Boys en XerxesDZB elkaar drie keer tegen in competitieverband. Vorig seizoen won Quick Boys op Nieuw Zuid met 1-0 van XerxesDZB. In de slotfase van de eerste helft was Harry Zwarthoed de matchwinnaar. In de terugwedstrijd liepen de blauwwitten tegen een 2-1 nederlaag aan. Quincy Oosterom, die naar Capelle vertrok, was namens de Rotterdammers tweemaal trefzeker, terwijl Thom de Vries scoorde voor Quick Boys.
In de heenwedstrijd van het lopende seizoen waren de blauwwitten met 3-1 te sterk voor de Rotterdammers. Op sportpark Faas Wilkes scoorden Yordi Teijsse (2) en Anthony Bentem namens Quick Boys.

Stand van zaken
Met 24 punten uit 24 duels staat XerxesDZB momenteel op de elfde plaats in de Hoofdklasse B. De formatie van trainer Van Loon staat net onder de spreekwoordelijke veilige streep. De achterstand op Hoek bedraagt vier punten, waardoor de Rotterdammers zich hoogstwaarschijnlijk kunnen gaan opmaken voor nacompetitievoetbal.
Quick Boys heeft 58 punten verzameld in 24 wedstrijden. De voorsprong op Noordwijk bedraagt nog altijd twee punten. De blauwwitten hebben twee overwinningen nodig om het kampioenschap op te kunnen eisen, maar kunnen zich in theorie bij een misstap van Noordwijk reeds aanstaande zaterdag laten huldigen.

Het scoutingsrapport
De technische staf van XerxesDZB heeft moeten puzzelen in aanloop naar het duel op Nieuw Zuid. Liefst vier spelers missen de confrontatie met Quick Boys vanwege een schorsing. Mathijs Donatz, Damiën Muller, Leonardo de Pina, Mike Najavas Sanchez liepen in de uitwedstrijd tegen Heinenoord een cruciale gele kaart op.

Kijkje in eigen keuken
Trainer Jan Zoutman kan weer een beroep doen op Joey Ravensbergen. De linksback keert terug in de wedstrijdselectie na een schorsing. Verder kent de technische staf van de blauwwitten nauwelijks personele problemen. Alleen de langdurig uitgeschakelde Gerard Aafjes en Yuri Guijt staan langs de kant.

Rondje langs de velden
Op de voorlaatste speeldag in de Hoofdklasse B beginnen alle wedstrijd tegelijkertijd. In Zeeland staan Hoek en Deltasport tegenover elkaar. Op sportpark Schildman speelt ASWH tegen FC Rijnvogels, terwijl Jodan Boys visite krijgt van Haaglandia. In Sassenheim staat het duel tussen Ter Leede en Sportlust’46 op het programma. Zwaluwen ontvangt Spijkenisse en Heinenoord kruist de degens met Noordwijk.

Het programmablad
Deze week in het programmablad: Jaap van der Plas. De ervaren middenvelder (28) is inmiddels bezig aan zijn tiende seizoen bij de hoofdmacht van Quick Boys en mag zich ook volgend jaar lid van de A-selectie noemen. De middenvelder is zeer tevreden over de verloop van het huidige seizoen en hoopt dit te kunnen bekronen met een kampioenschap. Misschien wel zaterdag? ,,Dat hoop ik, maar dat denk ik niet. Noordwijk steekt in een goede vorm, en ik denk niet dat ze punten laten liggen. Het is ook niet belangrijk. Wij dienen gewoon twee wedstrijden te winnen, dan staan we over twee weken op het bordes!”
Verder heeft Bart de Vreugd een column geschreven, het lezen zeker waard. Het programmablad is aanstaande zaterdag te verkrijgen bij het toegangshek. Voor het geld hoef je het niet te laten: een programmablad kost slechts € 0,50.

Kampioenswedstrijd Quick Boys B1
Niet alleen Quick Boys 1 zou dit weekend kampioen kunnen worden: ook de B1 maakt hierop kans. Zij zijn samen met Alphense Boys verwikkeld in een spannende titelstrijd. Beide teams hebben een gelijk aantal punten in de Tweede Divisie, waardoor het zaterdag op de laatste reguliere wedstrijd wel eens beslist zou kunnen worden. Quick Boys B1 ontvangt thuis Spartaan’20, terwijl Alphense Boys thuis speelt tegen UNA. Spartaan’20 staat derde, op drie punten achterstand van de koplopers, en maakt op papier dus ook nog kans op de titel. Wanneer ploegen op een gelijk puntenaantal eindigen, volgt een beslissingswedstrijd. Winst is daarom van groot belang voor de jonge blauwwitten. De wedstrijd tussen Quick Boys B1 en Spartaan’20 B1 begint om 12:30 uur op veld 2: een mooie opwarmer voor de wedstrijd van Quick Boys 1!

 

Geef een antwoord