Terugblik seizoen 2015-2016, deel 4: Het kampioenschap

Het seizoen 2015-2016 gaat de geschiedenis in als het jaar waarin Quick Boys eindelijk weer kampioen werd. De supporters moesten er twaalf jaar op wachten: in 1991 was er voor het laatst zo lang gewacht. Destijds waren het liefst 22 jaar zonder titel (1969-1991). In vier delen blikken we terug op het seizoen van Quick Boys. Vandaag in het laatste deel: Het kampioenschap.

Quick Boys raakte niet van slag na het eerste puntverlies in twaalf wedstrijden (1-1 bij Noordwijk) en won weer twee wedstrijden, van Zwaluwen (2-0) en Spijkenisse (0-2). Bij Noordwijk kreeg het gelijkspel een vervelend vervolg: bij XerxesDZB werd verrassend met 4-3 verloren en ook thuis tegen Jodan Boys werd, ondanks hulp van invaldoelman Edwin van der Sar, niet gewonnen (1-1). Quick Boys stond er na 19 speelronden dan ook geweldig voor: met 47 punten bedroeg de voorsprong op Noordwijk zes punten. Het hoofd koel houden was het enige dat Quick Boys nog moest doen in de resterende zeven wedstrijden.

De wedstrijd in speelronde 20 was Quick Boys – Sportlust’46. Quick Boys was koploper, Sportlust’46 hekkensluiter, en eerder dit seizoen werd in Woerden al met 0-3 gewonnen. Toen het bij de rust 2-0 stond voor de blauwwitten en later in de tweede helft 3-1, kon niemand indenken dat het nog mis zou gaan. Dat gebeurde echter wel: nadat keeper De Zwart een kwartier voor tijd rood kreeg na het neerhalen van een doorgebroken speler, ging het in de laatste vijf minuten fout. Vlak voor tijd en diep in blessuretijd sloeg Sportlust’46 genadeloos toe en was de teleurstelling groot bij Quick Boys. Onnodig puntverlies zorgde voor een verkleining van de voorsprong op Noordwijk tot vier punten.

Na een week rust volgde de op papier lastige uitwedstrijd bij FC Rijnvogels. In de praktijk viel het mee: Quick Boys won met 0-2 op De Kooltuin, de week erop gevolgd door een 2-0 zege op Haaglandia. Ook Noordwijk bleef winnen, waarmee het verschil vier ronden voor het eind vier punten bleef bedragen. Na wederom een rustweek volgde op 23 april de verre uitwedstrijd bij HSV Hoek, dat na een belabberde competitiestart inmiddels streed om de derde periodetitel. Het werd een taaie wedstrijd voor Quick Boys en eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Noordwijk won dezelfde speelronde met 0-3 bij FC Rijnvogels en rook bloed: met nog drie ronden te gaan was de voorsprong voor Quick Boys verkleind tot twee punten. Ondanks grote zeges van Noordwijk in de weken erna (5-0 tegen Spijkenisse en 0-6 bij Heinenoord), gaf Quick Boys niks meer weg. Allereerst werd Jodan Boys met 0-2 verslagen. Na afloop van deze wedstrijd was Delano a Cohen voor de camera van Quick Boys TV duidelijk: “Vertrouw maar op ons, dan komt het helemaal goed!”. Een week later werd in zeer sfeervolle wedstrijd op een warm Sportpark Nieuw Zuid XerxesDZB met 2-0 verslagen, in wat normaal gesproken de laatste wedstrijd van het seizoen was in eigen huis.

Het moest dus aankomen op de laatste speeldag. Een invasie van duizenden Quick Boys supporters reisde af naar Vlaardingen voor de kampioenswedstrijd Deltasport – Quick Boys. Het werd een fantastische middag en avond. Quick Boys won eenvoudig met 1-5 bij Deltasport en aanvoerder Delano a Cohen kreeg na afloop de schaal van de wedstrijd uit handen van Dirk Kuijt. De rest van de dag was overweldigend: een grootste huldiging op het gemeentehuis, een rondrit door Katwijk aan Zee, een spectaculaire huldiging op Nieuw Zuid met een lichtshow en vuurwerk en tot slot groot feest in de kantine. Eindelijk is ‘ie daar! De titel! Quick Boys promoveert naar de Derde Divisie en speelt volgend seizoen onder meer tegen IJsselmeervogels en Rijnsburgse Boys. Daarnaast speelt Quick Boys voor het eerst in jaren weer in de ‘grote’ KNVB Beker. Iedereen met een blauwwit hart kijkt al reikhalzend uit naar het nieuwe seizoen.

De eerdere delen van de terugblik op het seizoen 2015-2016 (nog eens) lezen? Klik daarvoor op de onderstaande links!
Deel 1: de voorbereiding
Deel 2: de moeizame start
Deel 3: de recordreeks