Sterk gewijzigd Quick Boys na rust ruim onderuit bij Ter Leede

Hoewel de uitslag anders doet vermoeden was Quick Boys de bovenliggende partij in het eerste uur van de oefenwedstrijd tegen Ter Leede. Enkele persoonlijke fouten deden de flink gewijzigde basisformatie van trainer Jan Zoutman uiteindelijk de das om in het laatste deel van de wedstrijd: 5-1.

Geen van de basisspelers van afgelopen zaterdag verscheen vanavond aan de aftrap op sportpark Roodemolen. Zij bleven achter op sportpark Nieuw Zuid en trainden onder leiding van assistent-trainer Martin Steenvoorden. Jason Oost speelde wel mee en deed, net als Mohamad Mahmoed, ritme op.
De eerste helft was duidelijk voor Quick Boys. De bezoekers kregen de nodige kansen om op voorsprong te komen, maar Jim Gillissen, Philippe den Hartog, Oost (2x) en Mahmoed hadden het vizier niet op scherp staan. Op slag van rust opende de thuisploeg geheel tegen de verhouding in de score: 1-0.

In het begin van het tweede bedrijf, met de 17-jarige Ricardo Kuijvenhoven als vervanger van Arie de Vreugd binnen de lijnen, kwam Quick Boys snel langszij. Een vloeiende aanval over de rechterkant resulteerde in een treffer van Oost, zijn eerste in het blauw-witte shirt: 1-1. Daarvoor had linksbuiten Arco Houwaart de gasten al langszij kunnen brengen, maar zijn inzet verdween voorbij de tweede paal.

Quick Boys bracht Huig van Duijn en Dirk van Duijn voor Oost en Den Hartog. Binnen een tijdsbestek van enkele minuten liep Ter Leede uit naar een 3-1 voorsprong. Met nog een kwartier op de klok verving Pascal van der Plas Mohamad Mahmoed. In de laatste tien minuten scoorden de Sassenheimers nog tweemaal, waardoor zij een ruime maar geflatteerde oefenzege wisten te boeken.

Aanstaande zaterdag sluit Quick Boys de voorbereiding af met een vriendschappelijke wedstrijd tegen Kozakken Boys. Het duel in Werkendam begint om 15:15 uur.