Quick Boys en ASWH delen de punten (2-2)

Quick Boys heeft thuis met 2-2 gelijk gespeeld tegen ASWH. Na in de loop van de eerste helft op achterstand te zijn gekomen, wist Quick Boys tegen de verhouding in de stand weer gelijk te trekken. In de tweede helft waren de tegenstanders aan elkaar gewaagd. Opnieuw kwam ASWH op voorsprong, maar Quick Boys trok wederom de stand gelijk.

ASWH liet direct zien waarom de ploeg de koppositie deelde en zette Quick Boys meteen onder druk. Quick Boys had het moeilijk tegen medepromovendus ASWH, dat op sportpark Nieuw Zuid vanaf het begin op zoek ging naar de voorsprong. Kort na aanvang van de wedstrijd mocht Mels van Driel net buiten het strafschopgebied een vrije schop nemen, die met de nodige moeite werd gekeerd door de jubilerende doelman Martijn de Zwart. Na ruim een kwartier spelen kon Lars Bosscha op de rand van het strafschopgebied aanleggen voor een doelpoging, die door De Zwart knap ten koste van een hoekschop over de deklat werd getikt. In deze fase van de wedstrijd kon Quick Boys eindelijk iets terug doen toen Philippe den Hartog vanaf de rechterflank de bal in de doelmond wist te plaatsen, maar daar een medespeler miste om de voorzet af te ronden.

Halverwege de eerste helft bezweek Quick Boys onder de druk. Robert Olijfveld gaf zijn tegenstander het nakijken om vervolgens de bal langs doelman de Zwart te plaatsen. Geheel verdiend was ASWH op voorsprong gekomen. Die voorsprong inspireerde ASWH om de score verder op te hogen. Toch was Quick Boys bij de les gekomen en trachtten de blauwwitten het wedstrijdbeeld te kenteren. Eerst wist Philippe den Hartog een hoekschop af te dwingen, die bleef zonder gevolgen. Even later werd spits Max van Steen in stelling gebracht, maar de jonge spits plaatste de bal over het doel.

Met nog een kwartier te spelen tot de rust wist Quick Boys de stand gelijk te trekken. Vanaf de linkerflank vond Jerghinio Sahadewsing Philippe den Hartog, die de bal onhoudbaar langs doelman Stef Doedée plaatste. Tegen de verhouding in was Quick Boys op gelijke voet met ASWH gekomen. Tot de rust zou ASWH meerdere malen weer dicht bij een voorsprong komen. Zowel Jesper van de Bosch als Robert Olijfveld leken meerdere malen in de gelegenheid ASWH weer op voorsprong te krijgen. Of de bal ging rakelings over het doel, of de doelpaal bracht uitkomst voor de blauwwitten die in de problemen waren zodra ASWH aanzette. ASWH heerste tot de rust, maar wist dat niet in doelpunten om te zetten.

Na de rust bleef bij Quick Boys Jesse Driebergen achter in de kleedkamer. Mohamad Mahmoed, die zijn eerste officiële speelminuten maakte, was zijn vervanger. Mahmoed leek al snel zijn visitekaartje af te geven toen zijn doelpoging van de doellijn werd weggewerkt. De dominantie die ASWH gedurende de eerste helft had getoond bleek in de tweede helft te zijn weggeëbd; beide tegenstanders waren nu aan elkaar gewaagd.

Bijna halverwege de tweede helft leek spits Max van Steen gevaarlijk te worden op aangeven van Mohamad Mahmoed, via een tegenstander werd de inzet van Van Steen uiteindelijk tot hoekschop verwerkt. Die hoekschop bleef zonder gevolgen voor ASWH. Beide tegenstanders hadden tot dusverre in de tweede helft maar weinig doelkansen weten te forceren.

Onverwacht kwam ASWH na een uur spelen weer op voorsprong. Vanaf de rechterflank kon Jesper van den Bosch een actie opzetten waaruit Peter de Lange kon worden bereikt. De aanvaller van ASWH kopte de bal langs doelman De Zwart het doel in.

Quick Boys ging verder met wisselen. Jaap van der Plas en Philippe den Hartog werden naar de kant gehaald voor Gerard Aafjes en Mohamed Osrouti. In deze samenstelling zou Quick Boys alsnog tenminste een punt uit deze wedstrijd moeten behalen.

Met nog ruim tien minuten spelen ging Peter Verhoeve op de rand van het strafschopgebied in de fout tegen de opgekomen Joey Ravensbergen. Arbiter Ruperti bestrafte de overtreding met een gele kaart voor Verhoeve en een strafschop voor Quick Boys. Dat leverde de nodige consternatie op, waarbij drie gele kaarten voor ASWH volgden. Ruperti bleef bij zijn standpunt en na enige tijd mocht Jerghinio Sahadewsing eindelijk vanaf elf meter aanleggen om vervolgens doelman Doedée op het verkeerde been te zetten. Weer was Quick Boys op gelijke voet met ASWH gekomen.

Tot het einde kregen beide tegenstanders alsnog de gelegenheid de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken, maar een vijfde doelpunt bleef uit. Na een moeilijke eerste helft kon Quick Boys alsnog een punt aan het totaal toevoegen.