Column Roos Hoek: Vrouwenvoetbal

Drie spelers, twee van Quick Boys 1 en één van Quick Boys Vrouwen 1, schrijven afwisselend een column op de website. Vorige maand trapte Jim Gillissen de columnreeks af. Ditmaal is het de beurt aan Roos Hoek, aanvoerster van Quick Boys Vrouwen 1. In haar eerste column vertelt zij over het in opkomst zijnde vrouwenvoetbal bij Quick Boys.

“Na Jim Gillessen is het nu de beurt aan mij om een stukje te schrijven voor de site. Nog niet iedereen zal mij kennen, dus even een korte introductie: mijn naam is Roos Hoek, ik ben 24 jaar en aanvoerster van Quick Boys Vrouwen 1.

Dit seizoen spelen wij in de Tweede Klasse. Vorig seizoen zijn we zeer overtuigend kampioen geworden. Op één gelijkspel na hebben we alle wedstrijden gewonnen. Ik ben trots op ons team, omdat we een flinke groei doormaken. We zijn in een aantal jaar opgeklommen van de Vierde Klasse naar de Tweede Klasse. In de afgelopen jaren zijn er spelers met veel potentie vanuit de jeugd doorgestroomd naar Vrouwen 1. We zijn een hecht team met een goede balans tussen ervaren spelers en jonge spelers. Ik zie mijn teamgenoten vaker dan mijn eigen vriendinnen, dus het is belangrijk dat we het goed met elkaar kunnen vinden. Gelukkig hebben we een heel hechte band en zien we elkaar ook buiten het voetbal om. We zijn goed op elkaar ingespeeld en weten precies wat de kracht is van elke speelster. Dat maakt ons samen sterk.

Jim Gillissen had het in zijn column over het maken van keuzes. Herkenbaar! Dit geldt bij de Vrouwen 1 eigenlijk net zo. Ook wij trainen drie keer in de week en spelen op zaterdag een wedstrijd. Het gaat er serieus aan toe en er wordt van ons ook verwacht dat we elke training aanwezig zijn. Voetbal neemt veel tijd in beslag, waardoor ik ook veel andere dingen moet laten gaan. Het vrouwenvoetbal gaat misschien minder snel qua tempo, maar de beleving en de passie is niet anders. Stuk voor stuk zijn we fanatiek en willen we elk duel winnen. En als we dat doen, kunnen we zeker voor een verrassing zorgen in de Tweede Klasse. We hebben nu twee competitiewedstrijden gespeeld, waarvan één verloren en één gelijkgespeeld. We zijn wat slap begonnen, maar beide wedstrijden waren we wel de bovenliggende partij. De volgende wedstrijd wordt zeker in winst omgezet!

Dankzij de inzet van Martin Haasnoot kregen we vorig seizoen af en toe een gasttraining van bekende gezichten binnen Quick Boys, zoals Arjen van der Werf, Gert Aandewiel, Wim van der Plas en Jerry Ubink. Zij vonden het niveau verrassend en leuker dan verwacht. Halverwege het seizoen is er een wisseling van trainerschap geweest en namen we afscheid van onze trainer die ons jaren heeft getraind en heel veel tijd in ons heeft gestoken. Jerry Ubink is onze nieuwe trainer geworden, samen met Johan Jonker en Nico van Duijvenvoorde als begeleider. We zijn dankbaar dat deze drie mannen ons team hebben opgepakt. Jerry leert ons veel nieuwe dingen over tactiek en houdt ons scherp op inzet en concencratie.

Ik merk dat het vrouwenvoetbal bij Quick Boys de goede kant op gaat. Er lopen heel veel voetballende meisjes rond. Toen ik onlangs tijdens de training even om me heen keek, zag ik op alle velden meisjes trainen. Dat vind ik geweldig om te zien! Ik hoop dat wij als Vrouwen 1 een voorbeeld zijn voor de jongere meisjes en voor hen een goede lijn uitzetten.

Uiteraard hoop ik dat ook jullie het vrouwenvoetbal binnen Quick Boys een warm hart toedragen. Iedereen is van harte welkom om eens bij ons te komen kijken. Daarnaast wens ik in het bijzonder alle meisjes bij Quick Boys een mooi seizoen en veel plezier toe. Doe je best, en wie weet spelen we straks met elkaar bij de Vrouwen 1.”

Roos Hoek

Geef een antwoord