Ruime uitzege Quick Boys in Harkema

Quick Boys heeft zich met duidelijke cijfers gerevancheerd van de thuisnederlaag tegen VVOG. Spelend in een gewijzigde samenstelling hielden de blauwwitten tot de rust de stand ongewijzigd. Na de rust sloeg Quick Boys met vier doelpunten hard toe zodat eindelijk weer eens een wedstrijd met winst werd afgesloten. Op de ranglijst doet Quick Boys goede zaken: de blauwwitten stijgen naar de elfde plaats, met 9 punten uit 8 gespeelde wedstrijden.

Quick Boys  zette direct aan tegen het behoudend spelende Harkemase Boys. Voor de thuisploeg werd aan de rechterflank de snelle Matthijs Hardijk vaak gezocht. Na ruim tien minuten spelen leek Robert Stelpstra gevaarlijk te worden toen hij gelegenheid kreeg ongehinderd richting doel op te trekken maar de attente Raymon Kuipers op zijn weg vond die schade voor Quick Boys voorkwam. In dezelfde wedstrijdfase leek Quick Boys aan de andere kant gevaarlijk te worden uit een combinatie tussen Jerghinio Sahadewsing en Philippe den Hartog, omringd door verdedigers van Harkemase Boys wist Den Hartog geen rendement uit zijn actie te halen. Een paar minuten later zag Kenneth Misa-Danso zijn doelpoging gekeerd door doelman Erick Jansema.

In de loop van de eerste helft zou Harkemase Boys steeds meer aandringen bij Quick Boys. De blauwwitte defensie gaf daarbij hooguit een aantal hoekschoppen weg. Daarbij kwamen de lange mannen naar voren om Quick Boys onder druk te zetten, het bracht de thuisploeg geen rendement. Toch leek Harkemase Boys in de loop van de eerste helft meerdere malen dicht bij de voorsprong. Eerst werd Erich Jongeling gevaarlijk, hij vond doelman Kuipers op zijn weg. Met nog ruim een kwartier te spelen werd een vrije schop net buiten het strafschopgebied door aanvoerder Klaas Schotanus op de lat gekopt. Quick Boys kroop door het oog van de naald en zat in de verdrukking. Een paar minuten later werd een doelpoging van Ezra Schrijver voor de doellijn weggewerkt.

Met de rust in zicht luwde de Harkemase storm. Jaap van der Plas zag zijn doelpoging door doelman Jansema gekeerd worden. Eindelijk liet Quick Boys zich weer gelden. Jordy Groot ontving nog een gele kaart voor een overtreding op zijn directe tegenstander Robert Stelpstra.

Voor Harkemase Boys bleef Bjorn Adams achter in de kleedkamer, Henry Bouius was zijn vervanger. Quick Boys startte de tweede helft in een ongewijzigde formatie. Al snel bleek dat de bordjes waren verhangen. Vol overtuiging drong Quick Boys aan bij Harkemase Boys dat hier maar weinig tegenover kon stellen. Philippe den Hartog, op aangeven van Jaap van der Plas, zag zijn doelpoging gekeerd worden. De defensie van Harkemase Boys nam geen enkel risico, probleemloos werden hoekschoppen weggeven, die allen nog zonder resultaat bleven.

De defensie van de thuisploeg kwam steeds verder onder druk te staan. Meerdere malen moest, ten koste van gele kaarten, aan de noodrem worden getrokken. Matthijs Hardijk kreeg geel voor een overtreding op Kenneth Misa-Danso, een paar minuten later kreeg Jesse Renken geel voorgehouden voor een overtreding op Jerghinio Sahadewsing. De laatste had pech bij de vrije schop die hieruit volgde. Net buiten het strafschopgebied mikte Sahadewsing de bal op de paal.

Na ruim een kwartier spelen kwam Quick Boys eindelijk op voorsprong. Op de rand van het strafschopgebied werd Jordy Groot naar de grond gewerkt. Strafschop besliste arbiter De Gast. Jerghinio Sahadewsing liet doelman Jansema kansloos.

Bij Harkemase Boys werd nog twee keer gewisseld. Robert Stelpstra werd naar de kant gehaald voor Heine Uuldriks terwijl Matthijs Hardijk werd gewisseld voor Rolf Dijk. Harkemase Boys zette aan om de schade te repareren. Invaller Uuldriks leek nog kansrijk te worden toen hem teveel ruimte werd geboden, Uuldriks plaatste de bal naast het doel.

Met nog twintig minuten te spelen vergrootte Anthony Benthem de zorgen van de thuisploeg nog meer door uit een vrije schop van Jerghinio Sahadewsing doelman Jansema kansloos te laten.  Nog had Harkemase Boys de hoop op een beter resultaat niet opgegeven. Robert Stelpstra kwam nog in kansrijke positie maar wist de score niet te wijzigen. Quick Boys was gewaarschuwd alert te blijven. 

Harkemase Boys moest de laatste minuten van de wedstrijd met tien man verder. Man van de wedstrijd Klaas Schotanus raakte geblesseerd en moest per brancard het veld verlaten. Hij maakte niet mee hoe Kenneth Misa-Danso na knap te zijn vrijgespeeld door Jerghinio Sahadewsing knap afrondde en doelman Jansema kansloos liet. Daarna bezegelde invaller Jesse Driebergen het lot van Harkemase Boys door een hoekschop snoeihard langs doelman Jansema te koppen.

Quick Boys behaalde een riante overwinning, versloeg met duidelijke cijfers een naaste concurrent en heeft de nederlaag tegen VVOG verwerkt. De blauwwitten lijken klaar voor de derby tegen FC Rijnvogels.

Scoreverloop:

’63 0-1 (Sahadewsing, pen.)
’73 0-2 (Bentem)
’83 0-3 (Misa-Danso)
’89 0-4 (Driebergen)

Opstelling Harkemase Boys: Jansema, Adams (’46 Bouius), Jongeling, De Groot, Schotanus, Musliu, Schokker, Schrijver, Stelpstra (’64 Uuldriks), Hardijk (’67 Dijk), Renken

Opstelling Quick Boys: Kuipers, Opoku, Bentem, D. vd Plas, Groot, Mahmoed (’87 Ravensbergen), J. vd Plas, Sahadewsing, Den Hartog, Van Steen (’78 Driebergen), Misa-Danso

Gele kaarten:

Quick Boys: Jordy Groot

Harkemase Boys: Matthijs Hardijk, Jesse Renken, Klaas Schotanus

 

Geef een antwoord