Wedstrijd van de Week: Quick Boys MO15-1 – SJC MO15-1

De vijfde, en tot de winterstop helaas de laatste editie van de Wedstrijd van de Week (i.v.m. vakantie webredacteur). Ditmaal staan de meiden van Quick Boys MO15-1 in het zonnetje. Zij speelden afgelopen zaterdag tegen SJC MO15-1. En met succes!

Afgelopen seizoen werden de speelsters van MO15-1 kampioen, en dat smaakt naar meer. De meiden staan dit seizoen voor het derde jaar samen op het veld. Dat is goed zichtbaar op het veld: het spel verloopt technisch en fysiek wordt het steeds beter. De trainingen worden sinds dit seizoen verzorgd door Loraine Kuyt, zelf speler van de Vrouwen 1. De opkomst bij haar trainingen is groot en de speelsters zijn gemotiveerd. Met plezier wordt er wekelijks toegewerkt naar de wedstrijd op zaterdag.

Op een zonovergoten sportpark Nieuw Zuid gingen de meiden om 11.00 uur van start tegen SJC MO15-1. Al vrij snel bleek Quick Boys de bovenliggende partij te zijn, met veel druk op de verdediging van SJC. Dit resulteerde in een paar mooie kansen. Uit een corner schoot een van de meiden op de keeper, maar de rebound kwam voor de voeten van Anna, die onberispelijk binnen schoot: 1-0. De druk van Quick Boys bleef aanhouden, waarbij het wachten was op de 2-0. Deze goal viel even later, toen Gwen drie tegenstanders passeerde en knap het tweede doelpunt van de ochtend maakte. Een comfortabele voorsprong, die voor rust nog verder werd vergroot. Een afvallende bal kwam terecht bij Mariët, die beheerst langs de keeper de 3-0 intikte. Waar de keepster van de tegenstander het druk had met reddingen en het uit het net halen van de bal, had de keepster van Quick Boys het een stuk rustiger. In de eerste helft bleef haar aantal balcontacten op 0 (!) staan.

In de tweede helft wilden de meiden de score graag verder verhogen. Het duurde even, ondanks een aantal goede kansen. Uit een een-tweetje tussen Tessa en Gwen scoorde laatstgenoemde haar tweede doelpunt, wederom nadat ze een paar tegenstanders had gepasseerd. Aan het einde van de wedstrijd schoot Ilse nog op de paal, een schot dat meer had verdiend. Hiermee bleef het 4-0.

Uiteraard waren de doelpuntenmakers belangrijk, maar winnen doe je natuurlijk met het gehele team. Iedereen, de trainer, begeleiders, vlaggers, supporters, maar zeker de meiden op het veld werkten mee aan deze overwinning. Na drie wedstrijden staat Quick Boys MO15-1 op negen punten. Op doelsaldo blijft alleen VVSB MO15-1 Quick Boys voor. Het belooft dan ook weer een mooi seizoen te gaan worden voor de meiden, waarin gestreden zal worden om de bovenste plaatsen. Op naar een knallend seizoen!

Grootste overwinningen dit seizoen
Vooral in de jeugd halen teams van Quick Boys regelmatig de dubbele cijfers. Maar wat zijn tot nog toe de grootste overwinningen van dit seizoen? Je vindt het hieronder.

10. 03-09-2016 Teylingen JO9-2 – Quick Boys JO9-9 0-13

Nb. Een vernieuwde lijst met de grootste overwinningen van dit seizoen verschijnt in de winterstop.