De uitkomsten van de enquête

Enige tijd geleden is er via de website van Quick Boys een enquête beschikbaar gesteld. Mocht u die hebben ingevuld, dan zal u zich hoogstwaarschijnlijk afvragen wat uitkomsten van de enquête zijn. Aan de hand van de volgende informatie informeren wij u over de behoeftes van alle vrijwilligers en hoe vrijwilligers wensen bereikt te worden.

Waardering
Uit de enquête kwam naar voren dat vrijwilligers van Quick Boys graag de jaarlijkse vrijwilligersavond georganiseerd zien worden. Een vrijwilligersavond geeft een stukje waardering aan het werk waar iedere vrijwilliger zich wekelijks voor inzet. Ook wordt door u aangegeven dat kortingen gewaardeerd worden in ruil voor vrijwilligerswerk, zoals consumpties/contributie.

Een groot punt wat naar voren is gekomen is dat men waardering mist vanuit de club.
Een grote groep personen gaf aan dit te missen in het werk als vrijwilliger. Ten slotte voelt men als vrijwilliger een zekere afstand binnen de club. Zo gaven veel vrijwilligers aan dat de afstand tussen het bestuur en de vrijwilligers verkleind mag worden.

Communicatie
Wat betreft communicatie zijn er nog genoeg verbeterpunten.  Door een gebrek aan communicatie vanuit de club zijn er veel onduidelijkheden. Er wordt momenteel hard gewerkt om ervoor te zorgen dat de communicatie hierin versterkt gaat worden, zodat men onder andere beter op de hoogte kan zijn van alle vrijwilligersmogelijkheden binnen de club en wat deze inhouden door middel van een functieprofiel voor elke functie binnen de club.

Communicatie via de mail vinden vrijwilligers nog altijd het makkelijkst (75 antwoorden). Daarnaast scoort de website (40 antwoorden) ook aardig hoog. Andere vaak ingevulde antwoorden waren bijvoorbeeld een persoonlijke benadering, een telefoontje of de wetenschap dat een vriend/kennis ook vrijwilligerswerk doet voor de club. Huidige vrijwilligers kunnen worden aangespoord om vrienden/kennissen te werven voor de club.

NIEUW: Commissie vrijwilligerszaken
Sinds dit jaar is de commissie vrijwilligerszaken in het leven geroepen. De commissie houdt zich o.a. bezig met de behoeften en wensen van vrijwilligers, het uitbreiden van het vrijwilligersnetwerk en communicatie naar de vrijwilligers toe. Op bovenstaande punten wordt momenteel door de commissie uitvoerig gebrainstormd om de wensen en behoeften, die uit de enquête naar voren kwamen, te vervullen.

De commissieleden hopen u met bovenstaande informatie voldoende geïnformeerd te hebben. Mocht u vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u ten alle tijden contact opnemen met het volgende emailadres: vrijwilligerszaken@quickboys.nl 

Geef een antwoord