Trainingskamp Tenerife 2017: Dag 5 en 6

Vrijdag 6 januari
Na een dagje vrijaf was het dan weer zover: er stond weer een training gepland. Na het ontbijt vertrok iedereen te voet richting het trainingscomplex. Vandaag is het Drie Koningen in Spanje hetgeen betekent dat veel winkels dicht zijn en het rustiger is op de weg.
Eenmaal bij het complex aangekomen mocht fysiotherapeut Jan de Jager de spits afbijten. Met het oog op de confrontatie met “FC Chicos Rapido” van morgen is de intensiteit van de oefensessie iets lager dan de voorgaande trainingen. De omstandigheden zijn opnieuw prima. Voor de spelers, buiten het zonnetje en de aangename temperatuur om, waait een lekker windje zodat er ook enige verkoeling is op het veld. Een kleine twee uur later kon de terugreis ingezet worden en was iedereen weer vrij tot het diner. De avond zal rustig verlopen, want zoals gezegd, de eerst wedstrijd van 2017 staat de volgende dag op het programma.

Zaterdag 7 januari
De dag van de wedstrijd is dan aangebroken. Tegenstander is “FC Chicos Rapido” en voordat we verder de dag gaan bespreken is het even tijd om de tegenstander uit te lichten. Gezien het feit dat er op Tenerife momenteel geen andere buitenlandse teams aanwezig zijn en de lokale teams competitieverplichtingen hebben, heeft men een beroep op het creatieve vermogen moeten doen. Uiteindelijk is besloten om een serieuze onderlinge wedstrijd te spelen. Maar zoiets kan natuurlijk niet exact Quick Boys – Quick Boys heten, dus waarom niet in het Spaans? De keuze viel op FC Chicos Rapido waarmee de tegenstander geregeld was.
Na het ontbijt kon iedereen nog even rust pakken waarna om 11:30 uur de pastamaaltijd klaarstond ter voorbereiding op de wedstrijd. Eenmaal aangekomen bij het complex was er nog een jeugdcompetitiewedstrijd aan de gang, welke onder emotionele omstandigheden eindigde. In de laatste seconden wisten de bezoekers uit Santa Cruz de overwinning binnen te slepen ten koste van CD Marino, de club waar wij het trainingsveld van gebruiken.
Jan Zoutman en Derek van der Plas waren verantwoordelijk voor “FC Chicos Rapido”, terwijl Martin Steenvoorden en Patrick de Groot het blauwwitte team begeleidde. Onder aanvoering van de Spaanse arbiter kon om 14:30 uur plaatselijke tijd worden afgetrapt. De wedstrijd zou gaan over drie periodes van 30 minuten. Al snel mocht Quick Boys de 1-0 voorsprong op het scorebord noteren. Na een afvallende corner kon Ricardo Kuyvenhoven schieten, waarop Raymon Kuipers nog kon reageren, de rebound was echter voor Philippe den Hartog die het net wist te vinden.
De 2-0 viel vervolgens vrijwel direct in de tweede periode. Het was Robert Steemers die op het randje van buitenspel mocht ontsnappen en tot scoren kom komen. De spanning in de wedstrijd kwam daarna toch weer terug toen Hermann Kabasele doeltreffend was en zo de aansluitingstreffer wist te forceren: 2-1.
Het venijn zat ’m in de staart. Den Hartog kon op aangeven van Max van Steen zijn tweede doelpunt van de middag maken, waarna Yassire Hamdani vanuit de kluts weer de aansluiting vond. Uiteindelijk wisten beide ploegen niet meer te scoren en wonnen de blauwwitten de wedstrijd. Yuri Guyt heeft in het laatste gedeelte zijn rentree gemaakt na lang blessureleed.

De avond is voor iedereen vrij. De selectie gaat met elkaar uit eten. Morgen (zondag) is er geen officieel programma. Wel kunnen de liefhebbers op het strand terecht voor een voetvolleytoernooi.

Geef een antwoord