Kennismaken met… Hermann Kabasele [UPDATE]

Enkele weken geleden legde Quick Boys Hermann Kabasele vast. De Congolees / Franse spits (24) trainde al een aantal maanden mee met de selectie. Eind december kwam het papierwerk rond en tekende de sterke Kabasele tot het einde van dit seizoen. Hoog tijd daarom voor een nadere kennismaking.

Naam: Hermann Kabasele
Woonplaats: Katwijk / Parijs (Frankrijk)
Leeftijd: 24 jaar
Positie: Spits
Vorige clubs: Paris FC (Frankrijk), Padova (Italië), Evian TG (Frankrijk), PSG (Frankrijk)

Wie is Hermann Kabasele?
“Ik ben een fysieke speler en maak in de duels veel gebruik van mijn lichaam. Ook heb ik een goede snelheid, hetgeen ik bijvoorbeeld kan gebruiken om diep te gaan voor de bal. Mijn hobby’s buiten het voetbal zijn bowlen, karten, de bioscoop en het luisteren naar muziek, waar ik erg van hou. En naast het voetbal ben ik vooral een familiemens! Ik woon samen met mijn vriendin, zij is erg belangrijk voor mij. Daarnaast ben ik vader van een vierjarige dochter. Zij woont samen met haar moeder in Parijs.”

Waarom Quick Boys?
“Voor mij is spelen voor deze club een mooie uitdaging. Ik heb hier de mogelijkheid om me verder te ontwikkelen onder goede omstandigheden, zonder de druk die er is op een hoger niveau. Daar wordt van spelers verwacht dat ze er direct staan. Hier krijg ik meer geleidelijk de kans me te laten zien. Ik ben specifiek bij Quick Boys terechtgekomen via mijn zaakwaarnemer, die veel contacten heeft in Nederland.”

Ambities dit seizoen
“Heel simpel: plezier maken en beter worden. Daarnaast wil ik zo belangrijk mogelijk worden voor het team en zoveel mogelijk wedstrijden winnen.”

UPDATE 29-01:
Een uitgebreidere kennismaking met Hermann Kabasele zou verschijnen in het programmablad. Door de afgelasting van de thuiswedstrijden tegen resp. Jong FC Volendam en SteDoCo, verschijnt het interview eenmalig online.

Allereerst: Hoe komt een Congolees / Franse voetballer terecht in Nederland?
“Dit is via mijn zaakwaarnemer gegaan. Hij heeft veel contacten in Nederland.”

En waarom een amateurclub als Quick Boys?
“Voor mij is spelen voor deze club een mooie uitdaging. Ik heb hier de mogelijkheid me verder te ontwikkelen onder goede omstandigheden, zonder de druk die er is op een hoger niveau. Daar wordt van spelers verwacht dat ze er direct staan. Hier krijg ik meer geleidelijk de kans me te laten zien.”

Waar heb je gespeeld voor je komst naar Quick Boys?
“In mijn jeugd voetbalde ik in de regio van Parijs. Vervolgens heb ik enige tijd bij Padova (in Italië) gespeeld, om hierna terug te keren naar Frankrijk. Eerst speelde ik daar drie jaar voor Evian Thonon Gailliard, waar ik echt kennismaakte met de professionele voetbalwereld. Mijn laatste club was PSG, waar ik voor één seizoen in het reserveteam speelde.”

Enkele weken geleden werd je officieel speler bij Quick Boys, nadat je al enkele maanden had meegetraind. Hoe gaat het tot nog toe? En hoe heb je het trainingskamp op Tenerife beleefd?
“Het gaat erg goed! Het team heeft me goed opgevangen, en langzaam maar zeker begin ik te begrijpen hoe het team speelt. Het trainingskamp op Tenerife was geweldig. Trainen in de zon, heerlijk…”

Je bent de eerste speler bij Quick Boys, voor zover bekend, die geen Nederlands spreekt. Dat moet lastig zijn.
“Inderdaad, de taalbarrière is lastig. Maar de trainers en spelers praten veel in het Engels met mij. Dat maakt het een stuk eenvoudiger.”

Is het leren van de Nederlandse taal een prioriteit voor je? Of kun je met het Engels voldoende uit de voeten?
“Het is erg lastig voor me om Nederlands te leren. Maar voor de lange termijn: waarom niet? Voor nu is Engels voldoende om te communiceren met trainers en medespelers.”

Wat zijn je voornaamste kwaliteiten in het veld?
“Ik ben een fysieke speler en maak in de duels veel gebruik van mijn lichaam. Daarnaast heb ik een goede snelheid, hetgeen ik bijvoorbeeld kan gebruiken om diep te gaan voor de bal.”

Je hebt in eerste instantie getekend tot het eind van dit seizoen. Is het je intentie om langer te blijven bij Quick Boys?
“Zoals je zegt heb ik voor nu een contract tot eind juni. Wat er daarna gaat gebeuren weet ik nu nog niet. Het zal afhangen van mijn prestaties, de club en mijn zaakwaarnemer, voordat ik een beslissing zal nemen.”

Tot slot: wat zijn je verdere ambities voor de komende jaren?
“Mijn ambitie als voetballer is om op een zo’n hoog mogelijk niveau te spelen. Of dat nu is in Nederland of daarbuiten, dat maakt me niet uit. Maar alles hangt uiteraard af van de prestaties die ik laat zien.”

Geef een antwoord