Quick Boys in top 10 hoogstspelende amateurclubs

Voor het vierde jaar in successie heeft vakblad De Voetbaltrainer een Top 200 samengesteld van hoogstspelende amateurclubs, waarbij gekeken is naar het competitieniveau van acht jeugdteams (Onder 19-1/2, Onder 17-1/2, Onder 15-1/2, Onder 13-1/2) en het eerste elftal. Quick Boys is dit jaar voor het eerst in de top 10 geëindigd, om precies te zijn op de negende plaats.

Net als in de eerdere edities is AFC uit Amsterdam de winnaar. Quick Boys is van de clubs in de traditionele Bollenstreek (Koninklijke HFC niet meegerekend) de hoogst genoteerde club. De afgelopen jaren is een gestage stijging zichtbaar: Quick Boys is van de 25e plaats in 2014 inmiddels opgeklommen naar de top 10.

Bestuurslid Selectievoetbal Cees Haasnoot is blij met de mooie notering voor Quick Boys: “De stijging is mede het gevolg van het in juni 2013 ingevoerde Voetbal Technisch Opleiding Plan (VTOP) en de beleidsmatige keuze van het bestuur om meer te investeren in de jeugdopleiding. Het doel is om een jeugdopleiding bij Quick Boys te realiseren die kan concurreren met veel jeugdopleidingen van betaald voetbalorganisaties, de grote clubs uitgezonderd. Dit is goed voor alle jeugdspelers bij Quick Boys en in het bijzonder de talenten die zich bij Quick Boys verder kunnen blijven ontwikkelen. We zijn al genomineerd voor de beste amateurjeugdopleiding in Nederland en zien dit mede als bewijs dat we op de goede weg zijn.”

Toch is Quick Boys er volgens Haasnoot nog niet: “We blijven verder investeren in de jeugdopleiding met als voornaamste doel het afleveren van nog meer spelers voor Quick Boys 1. We zijn er van overtuigd dat de jeugd straks in Quick Boys 1 kan spelen en kan strijden om de prijzen wanneer hen een goede opleiding geboden wordt. Het continue halen van veel spelers van buiten leidt uiteindelijk tot niets en zorgt voor een vervreemding van de achterban met het eerste elftal en bovendien voor gedemotiveerde jeugdspelers. Wij willen graag eigen jongens laten doorstromen naar Quick Boys 1 en daarom blijven we verder investeren in de jeugdopleiding. Jongens als Dennis van der Plas, Joey Ravensbergen, Max van Steen en Martijn de Zwart bewijzen dat dit goed mogelijk is. Doorstroming naar Quick Boys 1 is dus het uiteindelijke doel en niet zozeer een zo hoog mogelijke notering op de ranglijst. Al is dat natuurlijk altijd leuk om te lezen!”

Waar diverse jeugdelftallen acteren op het hoogste niveau, komt Quick Boys 1 al jaren niet uit op het hoogste amateurniveau. Ook dit blijft echter een doel voor Haasnoot. “Het spelen op een zo hoog mogelijk amateurniveau past bij de cultuur van de club. Bovendien is het motiverend voor de jeugdopleiding wanneer het eerste elftal op het hoogste niveau uitkomt.”

De volledige Top 200 is te bekijken via de website van Vakblad De Voetbaltrainer.

Geef een antwoord