Wedstrijd van de Week: UVS JO13-2 – Quick Boys JO13-2

Door de vele sneeuwval werd er dit weekend maar weinig gevoetbald op de velden. Op sportpark Nieuw Zuid werd er zelfs helemaal niet gevoetbald. Van de 73 wedstrijden die gepland stonden voor teams van Quick Boys, ging er slechts één door. En die wedstrijd, UVS JO13-2 – Quick Boys JO13-2, staat vandaag centraal in de ‘Wedstrijd van de Week’.

Met -2 graden op de thermometer en een nog lagere gevoelstemperatuur begon Quick Boys JO13-2 om 08.30 uur op sportpark Kikkerpolder aan de wedstrijd tegen UVS. Door een aantal blessures waren Sven (JO11-1) en Arnout (JO13-3) met het team meegereisd. Het veld was door de sneeuw vanaf het begin af aan behoorlijk glad. De eerste tien minuten gebeurde er vrij weinig, maar was Quick Boys de betere. Tot grote kansen leidde dit echter nog niet. Het was te zien dat de jongens in het begin moeite hadden met de kou en gladheid.

Na een kwartier spelen kwam Quick Boys voor het eerst serieus voor het doel van UVS. Luke zat er op het middenveld goed tussen en veroverde de bal. Hij speelde de bal in op spits Arnout, die langs de verdedigers glipte en er op snelheid vandoor ging. Een op een met de keeper maakte hij het met wat geluk af: 0-1! Na een uitbraak van UVS, die door goed werk van Matthijs en Marcin onschadelijk werd gemaakt, werd de score binnen vijf minuten verdubbeld. Uit een vrije trap ontstond een rommelige situatie, waarbij Jerry de bal uiteindelijk strak in het hoekje schoof en Quick Boys op 0-2 zette. Ondanks enkele kansen voor Arnout en Luke werd er tot de rust niet meer gescoord.

In de tweede helft ging Quick Boys door waar het gebleven was. Vlak na rust lag de 0-3 er al in. Via een mooie aanval kwam de bal bij Arnout terecht. Hij had een goede actie en speelde de bal laag in op Jarno, die aannam en de bal keihard in de touwen krulde: 0-3! UVS had in deze fase niets te vertellen. Luttele minuten later was het alweer raak. Opnieuw Arnout had een goede actie op de rechterkant. Hij gaf de bal voor bij de tweede paal, waar Willem vrij kon inkoppen en de 0-4 aantekende. Na deze goal was de wedstrijd wel gelopen. Het vertrouwen bij UVS was weg; Quick Boys had de buit binnen. Op deze koude morgen kon Quick Boys JO13-2 weer drie punten bijschrijven in de competitie en komt het een stap dichter bij de titel.

Tot op heden gaat het namelijk erg goed in competitieverband. Met negen overwinningen en één gelijkspel staat Quick Boys momenteel aan kop, met liefst negen punten voorsprong op nummer 2 Valken’68 JO13-1, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft. Volgende week gaat Quick Boys op bezoek bij Valken’68 (aanvang 10.30 uur) en kan het gat verder vergroot worden. Gezien de eerste helft van de competitie is gebleken dat Quick Boys JO13-2 de favoriet is en dat er een goed elftal staat. Oftewel: Op naar het kampioenschap!

Meer foto’s zien van deze ijzige wedstrijd? Check dan deze link!

Grootste overwinningen dit seizoen
Vooral in de jeugd halen teams van Quick Boys regelmatig de dubbele cijfers. Maar wat zijn tot nog toe de grootste overwinningen van dit seizoen? Je vindt het hieronder.