Quick Boys in de Derde Divisie (I): Martijn de Graaf

In het drieluik ‘Quick Boys in de Derde Divisie’ blikken we met een aantal prominente Quick Boyzers terug op de eerste seizoenshelft. Na het kampioenschap van afgelopen seizoen komt Quick Boys dit jaar uit in de Derde Divisie. Momenteel staan de blauwwitten op de zevende plaats, met 26 punten uit 18 duels. We trappen het drieluik af met Martijn de Graaf, coördinator van de multimediacommissie van Quick Boys.

Guess Who’s Back?!
Als coördinator van de multimediacommissie stuurt Martijn de Graaf QuickBoysTV, de webredactie en de fotografen aan. Daarnaast spreekt hij de samenvattingen van de thuiswedstrijden in, interviewt hij de spelers en presenteert hij de persconferenties. Een veelzijdige functie. Toen de competitie begin augustus begon, werd door QuickBoysTV een filmpje online geplaatst, onder de titel ‘Guess Who’s Back’. Klik HIER om het filmpje te bekijken. Het filmpje stond in het teken van de jaren dat Quick Boys de boot naar de Topklasse miste, maar deze uiteindelijk ook haalde door vorig seizoen het kampioenschap van de Hoofdklasse B in de wacht te slepen. De vraag is nu: heeft Quick Boys laten zien dat het ‘back’ is?

Mooie wedstrijden
“Dat ligt er een beetje aan wat je daaronder verstaat natuurlijk. Op zich spelen we nog steeds niet op het hoogste amateurniveau. Dus dan ben je nog niet terug. Maar aan de andere kant: ja, we zijn bij Lisse en Rijnsburgse Boys geweest, en Scheveningen kwam langs op Nieuw Zuid. Met alle respect, maar ik geniet daar veel meer van dan van pak ‘m beet Heinenoord, Sportlust en Montfoort. We zijn terug in een hele mooie competitie. Qua spel kon het natuurlijk beter, dat moge duidelijk zijn. Al is daar ook de stijgende lijn ingezet.”

Sprong
Met 13 punten uit de laatste 5 wedstrijden is er een flinke sprong gemaakt op de ranglijst. Dat heeft er in november wel even anders uitgezien. “Ja, dat was balen. Op voorhand dachten we een relatief makkelijk programma te hebben om mee te starten. Dat viel even vies tegen. Toch heb ik er wel altijd vertrouwen in gehouden. Vorig jaar was het toch niet anders? Dit is een veel langere competitie dan de Hoofdklasse. Een ploeg die een goede reeks neerzet staat opeens vierde. Verlies je daarna weer 3 keer, is het weer een totaal ander verhaal. En ik heb in ieder geval altijd vertrouwen gehouden in trainer Jan Zoutman. Ik weet zo 1, 2, 3 geen betere trainer die Quick Boys op dit moment kan hebben.”

Aanpassen
Het lek lijkt dus reeds aardig boven. Martijn heeft er dan ook vertrouwen in dat een verval als eerder dit seizoen niet opnieuw voor zal komen. “We gaan heus nog wel eens verliezen, er zal heus nog wel eens een rotmiddag tussen zitten, maar dat gaat niet meer zolang duren als eerder dit seizoen. Ik denk dat wij heel blij moeten zijn als we in die top 5 eindigen dit jaar. Dan hebben we het gewoon heel goed gedaan. We zijn gewend om altijd voor de titel te spelen. Maar we waren ook nog nooit gepromoveerd. We hebben moeten wennen, dat is nu gebeurd en wie weet wat er allemaal nog gaat komen.”

Groei
Een competitie met betere tegenstanders zorgt vaak voor een zekere groei. Deze groei lijkt Quick Boys ook te hebben doorgemaakt, in de loop van het seizoen. “Kijk alleen maar naar de resultaten en je ziet het al. We hadden de grootste moeite om van Sneek te winnen in het begin. We verloren van Volendam (1-0, red.) en nu winnen we de laatste wedstrijd van de koploper (1-0 vaj FC Lisse, red.) en hadden we bij IJsselmeervogels (1-1, red.) ook gewoon moeten winnen. De spelers hebben zich aan moeten passen, ze hebben moeten wennen en dat is ze aardig gelukt. In deze competitie zitten nu eenmaal zwaardere en fysiek betere tegenstanders. Bijna elke ploeg kan goed voetballen in de Derde Divisie.”

Verwachtingen
We kunnen eigenlijk zeggen dat de eerste seizoenshelft twee gezichten heeft. Waar eerder dit seizoen mogelijke kans op degradatie een realistisch beeld begon te worden, doet Quick Boys nu volop mee voor de tweede periode. Het tweede gezicht, waar Quick Boys spierballen laat zien, voldoet meer aan Martijns verwachtingen. “Het is niet zo eenvoudig als in de Hoofdklasse, maar nu de draad is opgepakt voldoet het inderdaad. Ook qua sfeer en ambiance. Al moet ik zeggen dat ik van bepaalde zaken ook wel stevig baal als ik daaraan terugdenk. Jong Almere City-uit (1-2, red.) was natuurlijk heel gaaf. Maar wat er na Rijnsburgse Boys (7-1, red.) en bij IJsselmeervogels (1-1, red.) gebeurde, daar kan ik echt heel chagrijnig om worden.”

Mahmoed
Een aantal spelers kwam afgelopen zomer over naar Nieuw Zuid. Een van deze spelers heeft een zeer positieve indruk gemaakt op Martijn: Mohamad Mahmoed. “Ik vind dat echt een heerlijke speler. Hard, fair, fel en sterk. Met 11 ‘Mahmoedjes’ ga je geen wedstrijd winnen, maar eentje kan wel het verschil maken. Of wat dacht je van Joey Ravensbergen? Hij raakte z’n basisplek kwijt en knokte zich hard terug. Dat vind ik mooi om te zien.”

In deel 2 van het drieluik ‘Quick Boys in de Derde Divisie’ spreken we met Mohamad Mahmoed.

Geef een antwoord