Voorbeschouwing Quick Boys – DOVO

Gepubliceerd op: 15-02-2018 07:12

Na een weekeinde zonder verplichtingen hervat Quick Boys aanstaande zaterdag de competitie met een thuiswedstrijd tegen DOVO van trainer Gert Kruys. De aloude amateurklassieker staat doorgaans garant van spektakel. Wie herinnert zich de spannende tweestrijd tijdens de nacompetitie in 2004 niet?
De wedstrijd tussen de blauwwitten en de promovendus uit Veenendaal begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter J. Rozendal uit Zwaagwesteinde. De wedstrijdbal wordt geschonken door Bouwbedrijf De Lange-van der Plas B.V. uit Katwijk. Kom naar sportpark Nieuw Zuid en steun Quick Boys in de thuiswedstrijd tegen DOVO!Onderlinge resultaten
Sinds de invoering van de landelijke competitie in 1970 speelden beide ploegen negentien keer eerder tegen elkaar in competitieverband. Quick Boys won twaalf onderlinge confrontaties, vijf wedstrijden gingen verloren, terwijl twee ontmoetingen onbeslist eindigden. Het is dus vaak alles of niets in onderlinge duels tussen Quick Boys en DOVO.

DOVO – Quick Boys 1-2
Eerder dit seizoen werd de heenwedstrijd in Veenendaal een prooi voor Quick Boys. Aanvoerder Delano a Cohen opende met een verwoestend schot de score namens de bezoekers. Verdediger Nando Wormgoor bracht DOVO binnen het kwartier op gelijke hoogte. In de tweede helft zorgde Yordi Teijsse vanaf de strafschopstip voor de verdiende 1-2 overwinning.

Promovendus
DOVO promoveerde afgelopen seizoen via de nacompetitie naar de Derde Divisie. In de play-offs waren de Veenendalers te sterk voor Noordwijk en SteDoCo. De selectie van de Veenendalers hebben met het aantrekken van Salim Amerzgiou (Spakenburg) en Nando Wormgoor (RKC Waalwijk) een kwaliteitsinjectie gekregen. Onlangs versterkte DOVO zich met ex-profs Joey Godee en Dominique Kivuvu. Laatstgenoemde maakte afgelopen zaterdag zijn officiële debuut in de thuiswedstrijd tegen Capelle (0-0). In dat duel moest spits Quincy Arends, goed voor vijf doelpunten, met een zware knieblessure naar de kant.Ambitieuze nieuwkomer
Met 29 punten uit 20 duels bivakkeert DOVO op een keurige achtste plaats op de ranglijst. Hoewel de ambities van de Veenendalers hoger reiken, hoeft de nieuwkomer zich niet te schamen voor deze klassering. Naast de twee tussentijdse aanwinsten heeft DOVO zich voor komend seizoen met reeds vijf spelers versterkt. De club wil graag op zo’n korte termijn haar buurman GVVV achterna die momenteel hoge ogen gooit in de Tweede Divisie.

Kijkje in eigen keuken
Quick Boys heeft acht punten meer verzamelend dan DOVO. De achterstand op koploper Spakenburg en Jong Almere City FC is weliswaar groot, maar de blauwwitten zijn er alles aan gelegen om de druk op deze clubs op te voeren. Daarnaast kan de derde plaats aan het einde van de rit goed zijn voor deelname aan de nacompetitie.
De technische staf van de blauwwitten kunnen nog altijd geen beroep doen op Hamza Boukhari, Jesse Driebergen, Reda Kharchouch en Dennis van der Plas. Het kwartet kampt met blessures. Verder beschikt trainer Gert Aandewiel over een complete selectie.

Rondje langs de velden
Op speeldag 21 in de Derde Divisie A luidt het overige programma als volgt:
Capelle – ONS Sneek
DVS’33 Ermelo – Spakenburg
Harkemase Boys – ACV
Jong FC Volendam – Spijkenisse
ODIN’59 – Magreb’90
Scheveningen – Jong Almere City FC
Jong FC Groningen – ASWH
Jong FC Twente - VVOG

Maak kennis met de BC

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________