Voorbeschouwing Quick Boys - ASWH

Gepubliceerd op: 01-11-2018 13:18

De strijd om de eerste periodetitel, met nog twee speelronden te gaan, is ongemeen spannend. Noordwijk en Quick Boys voeren de ranglijst aan, maar de noorderburen hebben vanwege een beter doelsaldo momenteel de beste papieren. Aanstaande zaterdag speelt Noordwijk tegen Harkemase Boys, terwijl Quick Boys in eigen huis aantreedt tegen ASWH. De wedstrijdbal wordt geschonken door Diamantsponsor Hilverda De Boer uit De Kwakel. Het duel tussen Quick Boys en ASWH begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter F.R. de Winter uit Blaricum. Kom naar sportpark Nieuw Zuid en steun Quick Boys in de thuiswedstrijd tegen ASWH!Onderlinge resultaten
In het verleden stonden Quick Boys en ASWH 22 keer eerder tegenover elkaar. Zeven wedstrijden werden gewonnen door de Ambachters, acht onderlinge duels werden in winst omgezet door Quick Boys en zeven confrontaties eindigden onbeslist. Vorig seizoen wonnen de blauwwitten in Hendrik-Ido-Ambacht dankzij Jesse van Nieuwkerk (1-0). De terugwedstrijd op Nieuw Zuid eindigde onbeslist (1-1). Max van Steen opende destijds de score namens de blauw-witten, maar middels een benutte strafschop van Peter de Lange kwamen de bezoekers langszij.

Stand van zaken
Met zestien punten uit tien competitieduels bezet ASWH momenteel de met ONS Sneek en VVOG gedeelde achtste plaats op de ranglijst. Afgelopen zaterdag verloor de formatie van trainer Cesco Agterberg (43) in Friesland met 2-4 van Harkemase Boys. Namens de Ambachters waren Jesper van den Bosch en David Almeida trefzeker. Met vier doelpunten is Ismael Yildirim momenteel de clubtopscorer van ASWH.Gelijk
Quick Boys kwam in Veenendaal niet verder dan een gelijkspel tegen DOVO (1-1). In de openingsfase kwam de thuisploeg op voorsprong dankzij een doelpunt van Joshua Patrick. Op slag van rust bracht Dennis Kaars op aangeven van Jesse van Nieuwkerk de blauw-witten weer langszij. In de tweede helft, die een stuk aantrekkelijker was, kreeg zowel DOVO als Quick Boys de nodige kansen om te scoren, maar uiteindelijk moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt. Groot was de schade niet voor de equipe van trainer Erik Assink, want ook de concurrenten Noordwijk (gelijk) en DVS’33 Ermelo (verlies) morsten eveneens punten op de tiende speeldag.

Midweeks
Zowel Quick Boys als ASWH kwam afgelopen week in actie. De blauw-witten speelden dinsdag een doelpuntrijke oefenwedstrijd tegen Jong Feyenoord (4-4). Dennis Kaars (2), Marc de Kruijs en Bert Steltenpool waren trefzeker namens de thuisploeg.
ASWH speelde in het kader van de TOTO KNVB bekertoernooi in stadion Galgenwaard tegen FC Utrecht. De Ambachters konden circa vijf kwartier goed meekomen met de eredivisionist, maar uiteindelijk behaalde de club uit de Domstad een ruime zege (5-1). Het doelpunt van ASWH kwam op naam van Jesper van den Bosch.

Rondje langs de velden
Op de elfde speeldag in de Derde Divisie A luidt het overige programma als volgt:
DVS’33 Ermelo – Hoek
Noordwijk – Harkemase Boys
Ajax – Eemdijk
SteDoCo – DOVO
ODIN’59 – SJC
Jong FC Groningen – VVOG
ONS Sneek – FC Lisse
De Dijk – Achilles’29

Collecte
Voorafgaand aan de wedstrijd wordt er gecollecteerd voor Alzheimer Nederland. Komende week is de collecteweek van het fonds.

"Ook het afgelopen jaar heeft het Alzheimer Nederland aan aandacht niet ontbroken. Er zijn grote stappen gezet in het beter bespreekbaar maken van de ziekte en de zorg voor mensen met dementie. Alzheimer Nederland is blij met deze aandacht. Het geeft ons de kans om aan een groter publiek te vertellen over het belangrijke werk dat Alzheimer Nederland doet. En we hebben de steun van de Nederlandse bevolking hard nodig.

Alzheimer Nederland werkt aan een oplossing voor dementie, nu en in de toekomst. We werken aan een wereld waarin perspectief kan worden geboden, zelfs in de zwaarste omstandigheden. Waarin mantelzorgers worden geholpen met hun zorg en zorgen, we meer aandacht hebben voor elkaar en waarin we steeds dementievriendelijker worden.

De collecteweek is een prachtig moment om hier bij stil te staan. We hopen natuurlijk op een zo hoog mogelijke opbrengst, zodat we nog meer ondersteuning kunnen bieden. We zijn ontzettend trots op iedereen die ons bijstaat. Iedere stap die wordt gezet, helpt ons verder in de goede richting. Mocht u ons willen ondersteunen, bedenk dan dat we blij zijn met iedere vorm van hulp. Als u wilt helpen met de collecte of vragen/opmerkingen heeft, kunt u contact opnemen via alzheimerkatwijk@gmail.com.

Wij gaan ons uiterste best doen voor wederom een mooie opbrengst, na het prachtige bedrag van bijna €12.000,- vorig jaar."Agenda

24-05-2019

Algemene Ledenvergadering Quick Boys

08-06-2019

Maak kennis met de BC

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________