Voorbeschouwing Harkemase Boys – Quick Boys

De beslissing in de strijd om de eerste periodetitel in de Derde Divisie bij de zaterdagamateurs valt aanstaande zaterdag. Noordwijk, de ploeg met de beste papieren, gaat op bezoek bij ASWH, terwijl runner-up Quick Boys te gast is bij Harkemase Boys. Als de blauw-witten winnen en de noorderburen verliezen, dan pakt de formatie van trainer Erik Assink de eerste prijs van het seizoen.
De wedstrijd tussen Harkemase Boys en Quick Boys begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter F.E. ter Brake uit Dedemsvaart. Reis mee en steun de blauw-witten in Friesland!

//www.quickboys.nl/multimedia/fotos/wedstrijden/2017_2018/20180331_harkema_quickboys/IMG_0128.jpg

Onderlinge resultaten
Sinds de invoering van de eerste klasse in 1970 stonden Quick Boys en Harkemase Boys tien keer eerder tegenover elkaar. De blauw-witten verloren nog nooit van de Friezen: zes keer winst, vier keer gelijkspel. Vorig seizoen eindigde het treffen in Friesland in een 0-1 overwinning voor Quick Boys. Een eigen doelpunt van verdediger Jesse Renken bezorgde de Katwijkers de volle buit.

Stand van zaken
Met negentien punten uit elf duels bezet Harkemase Boys momenteel de vijfde plaats op de ranglijst. In eigen huis is de formatie van trainer Tieme Klompe, bezig aan zijn eerste seizoen op sportpark De Bosk, nog ongeslagen, maar buitenshuis verloren de Friezen reeds viermaal. Met zeven doelpunten is spits Robert Stelpstra momenteel de clubtopscorer van Harkemase Boys.
Afgelopen weekeinde hadden de Friezen geen competitieverplichtingen. Een week eerder verloor Harkemase Boys met ruime cijfers van Noordwijk. Op sportpark Duinwetering Na een snelle achterstand bracht Stelpstra zijn ploeg binnen vijf minuten weer langszij. Op slag van rust keken de noorderlingen opnieuw tegen een achterstand aan. Uiteindelijk stond na 90 minuten voetbal een 4-1 eindstand op het bord.

//www.quickboys.nl/multimedia/fotos/wedstrijden/2017_2018/20180331_harkema_quickboys/IMG_0052.jpg

Duidelijke opdracht
Als Quick Boys nog kans wil maken op het winnen van de eerste periodetitel, dan zullen de blauw-witten moeten winnen op sportpark De Bosk. Zelfs bij een driepunten in Friesland is de formatie van trainer Erik Assink afhankelijk van het resultaat van Noordwijk bij ASWH. Alleen een nederlaag van de koploper in Hendrik-Ido-Ambacht biedt perspectief voor Quick Boys.
Afgelopen dinsdag oefenden de blauw-witten op eigen veld tegen zondagderdedivisionist Westlandia. Het werd een doelpuntrijke wedstrijd die uiteindelijk in het voordeel van de bezoekers uit Naaldwijk werd beslist (3-4). Bert Steltenpool (2) en Kelvin Maynard waren trefzeker namens de thuisploeg.

Busreis
Uiteraard organiseert de Supportersvereniging weer een gezellige busreis naar Harkemase Boys.
Wil je bij deze wedstrijd aanwezig zijn, dan kun je gebruikmaken van het georganiseerd busvervoer. Voor het geld hoef je het niet te laten: de kosten van bedragen slechts € 15,00 voor leden van de Supportersvereniging en € 17,50 voor niet-leden. Hier zit een lunchpakket bij inbegrepen.
De bus vertrekt om 11:30 uur vanaf de Laan van Nieuw-Zuid. Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd. Het meenemen van eigen (alcoholische) dranken is niet toegestaan.

Rondje langs de velden
Op de laatste speeldag van de eerste periode luidt het overige programma als volgt:
VVOG – SteDoCo
Hoek – ONS Sneek
DOVO – DVS’33 Ermelo
ASWH – Noordwijk
Eemdijk – ODIN’59
FC Lisse – Jong FC Groningen
Achilles’29 – Ajax
SJC – De Dijk

//www.quickboys.nl/multimedia/fotos/wedstrijden/2017_2018/20180331_harkema_quickboys/IMG_0287.jpg

Geef een antwoord