Voorbeschouwing Quick Boys – SteDoCo

Gepubliceerd op: 14-02-2019 20:48

Na de winstpartij in Amsterdam op de amateurs van Ajax hoopt Quick Boys aanstaande zaterdag in eigen huis het herstel een goed vervolg te geven. Op sportpark Nieuw Zuid is SteDoCo te gast. Het duel tussen de blauw-witten en de ploeg uit Hoornaar begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter S. de Brito Roque uit Capelle aan den IJssel. De wedstrijd wordt geschonken door Diamantsponsor Haasnoot Wonen B.V. uit Katwijk. Kom naar Nieuw Zuid en steun Quick Boys in het thuisduel met SteDoCo!Vorig seizoen
SteDoCo is na Noordwijk en Hoek de derde promovendus uit de Hoofdklasse A. Nadat de ploeg uit Hoornaar in de reguliere competitie op de derde plaats was geëindigd, werd via de nacompetitie korte metten gemaakt met Capelle.

Onderlinge resultaten
Quick Boys en SteDoCo stonden drie keer eerder tegenover elkaar in competitieverband. Op zaterdag 17 september 2016 vond in Hoornaar de primeur plaats. Toen eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel. In de terugwedstrijd wonnen de blauw-witten dankzij een treffer van Philippe den Hartog. Ook in het huidige seizoen trok Quick Boys aan het langste eind. Een loepzuivere vrije trap van Raymond Baten en een benutte strafschop van Kay Tejan zorgden voor de drie punten (0-2).

Stand van zaken
Met 39 punten uit 21 punten staat SteDoCo momenteel op de vijfde plaats in de Derde Divisie A. Afgelopen zaterdag verloor de ploeg van scheidend trainer Gijs Zwaan (59), wiens contract niet wordt verlengd, op eigen veld met het kleinste verschil van ASWH (0-1). Daarmee kwam een einde aan een succesvolle reeks van vijf gewonnen duels op rij voor de ploeg uit Hoornaar. Met elf doelpunten is Joran Schröder de huidige clubtopscorer van de promovendus.
Quick Boys heeft tot nu toe drie punten meer behaald dan SteDoCo. Na drie nederlagen op rij wonnen de blauw-witten afgelopen weekeinde bij de amateurs van Ajax. Cem Sahin en Jesse van Nieuwkerk waren trefzeker in Amsterdam.Kijkje in eigen keuken
Bij Quick Boys keert Erik Assink weer terug op Nieuw Zuid. De van een operatie herstellende hoofdtrainer was afgelopen weekend al als toeschouwer aanwezig bij het uitduel met Ajax. Ook de van een schorsing teruggekeerde Kelvin Maynard is weer inzetbaar. Verder kan de technische staf van de blauw-witten voor de eerste keer een beroep doen op nieuwkomer Jeroen Tesselaar. De verdediger heeft groen licht gekregen van de voetbalbond na zijn transfer naar Quick Boys.

Rondje langs de velden
Het overige programma in de Derde Divisie A luidt als volgt:
DOVO – VVOG
Noordwijk – ODIN’59
Harkemase Boys – ONS Sneek
Eemdijk – Jong FC Groningen
FC Lisse – SJC
ASWH – Hoek
De Dijk – Ajax
Achilles’29 – DVS’33 Ermelo

Agenda

Maak kennis met de BC

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________