Voorbeschouwing Quick Boys - Harkemase Boys

Gepubliceerd op: 21-02-2019 21:28

Na de nipte overwinning in eigen huis op SteDoCo (2-1) speelt Quick Boys morgen (zaterdag) wederom een thuiswedstrijd. Op sportpark Nieuw Zuid is Harkemase Boys te gast. De blauw-witten zijn er alles aan gelegen om het ingezette herstel een goed vervolg te geven. Het duel tussen Quick Boys en Harkemase Boys begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter J.J.M. Vries uit Bunde. De wedstrijdbal wordt geschonken door Diamantsponsor Assucom Pensioenconsultancy uit Leiden. Kom naar Nieuw Zuid en steun de blauw-witten in de thuiswedstrijd tegen Harkemase Boys!Stand van zaken
Met 36 punten uit 21 wedstrijden bezet Harkemase Boys momenteel de zevende plaats in de Derde Divisie A. De ploeg van trainer Tieme Klompe (42) heeft nog wel een inhaalwedstrijd tegoed. Afgelopen weekeinde werd de Friese derby tegen ONS Sneek in het voordeel van de Harekieten beslist. Jens Jurn Streutker wist in extremis de winnende treffer te scoren en bezorgde zijn ploeg daarmee de volle buit. Met elf doelpunten is spits Robert Stelpstra de huidige clubtopscorer van de Friezen, gevolgd door middenvelder Henny Bouius met acht treffers.

Onderlinge resultaten
Sinds de invoering van de eerste klasse in 1970 stonden Quick Boys en Harkemase Boys elf keer eerder tegenover elkaar. De blauw-witten verloren nog nooit van de Friezen: zeven keer winst, vier keer gelijkspel. De heenwedstrijd in Harkema eindigde in een klinkende 4-1 overwinning voor de blauw-witten. Kelvin Maynard (2) en Kay Tejan (2) waren destijds trefzeker op sportpark De Bosk.
Vorig seizoen werd het duel tussen Quick Boys en Harkemase Boys in blessuretijd beslist door de blauw-witten. De Harekieten stonden vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd nog op voorsprong, maar een benutte strafschop van Yordi Teijsse en een treffer van Arie de Vreugd deden sportpark Nieuw Zuid ontploffen (3-2).Herstel
Quick Boys heeft de afgelopen weken de draad weer opgepakt. Na de overwinning op de amateurs van Ajax (2-1) werd ook SteDoCo (2-1) verslagen. Jeffrey Ket opende de score met een fraaie treffer, terwijl in de tweede helft Dennis Kaars, na voorbereidend werk van Cem Sahin, zijn ploeg de overwinning bezorgde. De technische staf hoopt in het duel met Harkemase Boys weer aantal spelers uit de ziekenboeg te mogen begroeten.

Rondje langs de velden
Het overige programma in de Derde Divisie A luidt als volgt:
Noordwijk – ASWH
Ajax – Achilles’29
SteDoCo – VVOG
ODIN’59 – Eemdijk
DVS’33 Ermelo – DOVO
Jong FC Groningen – FC Lisse
ONS Sneek – Hoek
De Dijk - SJC

Agenda

Maak kennis met de BC

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________