Voorbeschouwing Quick Boys – DOVO

Gepubliceerd op: 14-03-2019 21:18

Na de teleurstellende nederlaag bij ASWH in Hendrik-Ido-Ambacht wil Quick Boys aanstaande zaterdag de rug rechten in de thuiswedstrijd tegen DOVO. De amateurklassieker op sportpark Nieuw Zuid begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter A.L. van de Ketterij uit Goes. De wedstrijdbal wordt geschonken door Diamantsponsor Dingeman Hoek Groep B.V. uit Rijnsburg. Kom naar Nieuw Zuid en steun Quick Boys in de thuiswedstrijd tegen DOVO!

https://www.quickboys.nl/multimedia/fotos/wedstrijden/2018_2019/20181027_dovo_quickboys/IMG_0267.jpg

Stand van zaken

Met 35 punten uit 24 duels bezet de ploeg van trainer Gert Kruys (57) de negende plaats op de ranglijst. Afgelopen weekeinde won DOVO op overtuigende wijze van SteDoCo (4-0). Op sportpark Panhuis waren Marley Berkvens, Abderrahim Loukili en Joshua Patrick (2) trefzeker. Laatstgenoemde is met liefst 24 (!) treffers de huidige clubtopscorer van de Veenendalers.

Onderlinge resultaten
Sinds de invoering van de landelijke competitie in 1970 speelden beide ploegen 21 keer eerder tegen elkaar in competitieverband. Quick Boys won dertien onderlinge confrontaties, vijf wedstrijden gingen verloren, terwijl drie ontmoetingen onbeslist eindigden. Het is dus vaak alles of niets in onderlinge duels tussen Quick Boys en DOVO. 

Bekerverlies
Op 18 augustus jongsleden won DOVO het bekerduel enigszins geflatteerd met 3-0. Op slag van rust wist Salim Amerzgiou de score te openen namens de thuisploeg. Uit een hoekschop verdubbelde Simon van Zeelst na de pauze de voorsprong voor de Veenendalers. Het slotakkoord kwam op naam van Amerzgiou die met zijn tweede treffer van de middag een definitief einde maakte aan het kortstondige bekeravontuur van Quick Boys.

Puntendeling
Ook in de competitiewedstrijd wisten de blauwwitten niet te winnen van DOVO. Na amper zeven minuten spelen wist Joshua Patrick de score te openen op sportpark Panhuis. Op slag van rust bracht Dennis Kaars zijn ploeg weer langszij. In het tweede bedrijf wisten beide ploegen, ondanks diverse kansen, het net niet te vinden.

https://www.quickboys.nl/multimedia/fotos/wedstrijden/2018_2019/20181027_dovo_quickboys/IMG_0258.jpg

Kijkje in eigen keuken
Na bijna anderhalf jaar blessureleed maakte Dennis van der Plas vorig weekend in het uitduel met ASWH als invaller zijn rentree in de hoofdmacht van de blauw-witten. Het was een lichtpuntje op een verder teleurstellende zaterdag. Ook hoofdtrainer Erik Assink keerde weer terug op de bank na een periode van herstel.

Rondje langs de velden
Het overige programma in de Derde Divisie A luidt als volgt:
DVS’33 Ermelo – VVOG
Noordwijk – FC Lisse
Ajax – Hoek
SteDoCo – Achilles’29
ASWH – Harkemase Boys
Jong FC Groningen – ODIN’59
ONS Sneek – SJC
De Dijk - Eemdijk

https://www.quickboys.nl/multimedia/fotos/wedstrijden/2018_2019/20181027_dovo_quickboys/IMG_0033.jpg

Maak kennis met de BC

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________