Voorbeschouwing Eemdijk – Quick Boys

Gepubliceerd op: 20-03-2019 21:13

Na de eclatante overwinning op DOVO (5-0) en het verlies van Noordwijk wil Quick Boys de druk op de lijstaanvoerder de komende weken verder opvoeren. Aanstaande zaterdag gaan de blauw-witten op bezoek bij Eemdijk. De wedstrijd op sportpark De Vinken begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter J.W.M. van der Laan uit Cuijck. Reis mee naar Bunschoten-Spakenburg en steun Quick Boys in de uitwedstrijd tegen Eemdijk!

https://www.quickboys.nl/multimedia/fotos/wedstrijden/2018_2019/20181020_quickboys_eemdijk/IMG_0250.jpg

Stand van zaken
Met 17 punten uit 25 duels bezet Eemdijk momenteel de zestiende plaats op de ranglijst. De ploeg van trainer Ruud van de Geest (51), de opvolger van de vlak voor de winterstop ontslagen Hans van Arum, heeft echter de laatste drie wedstrijden in winst weten om te zetten. Achtereenvolgens ODIN’59 (5-2), Ajax (5-3) en De Dijk (1-0) werden verslagen. Daardoor kon de afgelopen weken de rode lantaarn doorgegeven worden aan andere degradatiekandidaten. Met elf doelpunten is Yannick Bouw, die komend seizoen de overstap maakt naar VVSB, de clubtopscorer van de promovendus. Bouw is een van de vele spelers van Eemdijk die een achtergrond heeft bij grote broers IJsselmeervogels of Spakenburg. Zo waren keeper Gerben Jan Ruizendaal, verdediger Jan Pieter Hartog, middenvelder Jasper Bolland en aanvaller Jan de Graaf in het verleden actief voor IJsselmeervogels.

Heenwedstrijd
De heenwedstrijd op Nieuw Zuid tussen Quick Boys en Eemdijk was een doelpuntrijk duel. Ricardo Kuijvenhoven vond na twee minuten het net, waarna Yannick Bouw de gelijkmaker wist te produceren. Aanvoerder Ket en Jesse van Nieuwkerk zorgde voor een 3-1 ruststand. Na de pauze scoorde Kelvin Maynard de vierde Katwijkse treffer. Een sterke fase van Eemdijk bracht de spanning terug in de wedstrijd (4-3), maar opnieuw Maynard en Van Nieuwkerk gooiden de wedstrijd in het slot (6-3).

https://www.quickboys.nl/multimedia/fotos/wedstrijden/2018_2019/20181020_quickboys_eemdijk/IMG_0273.jpg

Herstel

Quick Boys pakte afgelopen zaterdag de draad weer op na de schlemielige nederlaag tegen ASWH. De blauw-witten wisten DOVO met ruime cijfers aan de kant te schuiven. Marc de Kruijs opende de score, waarna Jeffrey Ket de voorsprong nog voor het rustsignaal wist te verdubbelen. Na de pauze brachten andermaal De Kruijs, invaller Kay Tejan en Dennis Kaars de 5-0 eindstand op het bord. De overige clubs uit de top 4 liet punten liggen, waardoor de ploeg van trainer Erik Assink goede zaken deed.

Busreis
Wil je bij deze wedstrijd aanwezig zijn, dan kun je gebruikmaken van het georganiseerd busvervoer. Geef je dan vanavond (donderdag) tussen 20:00 en 21:30 uur in het clubhuis op bij de bestuursleden van de Supportersvereniging. Voor het geld hoef je het niet te laten: de kosten van een buskaart bedragen slechts € 10,00 voor leden van de Supportersvereniging en € 12,50 voor niet-leden.
De bus vertrekt om 12:45 uur vanaf de Laan van Nieuw-Zuid. De wedstrijd begint om 14.30 uur. Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd. Het is niet toegestaan om zelf drank mee te nemen.

Rondje langs de velden
Het overige programma in de Derde Divisie A luidt als volgt:
VVOG – De Dijk
Hoek – Jong FC Groningen
DOVO – ASWH
Harkemase Boys – Ajax
FC Lisse – DVS’33 Ermelo
ODIN’59 – ONS Sneek
Achilles’29 – Noordwijk
SJC - SteDoCO

https://www.quickboys.nl/multimedia/fotos/wedstrijden/2018_2019/20181020_quickboys_eemdijk/IMG_0336.jpg

Agenda

Maak kennis met de BC

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________