Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – Quick Boys

Zaterdag 5 november 2016 staat bij menig voetballiefhebber met rood omcirkeld in de agenda. Na zes jaar staat de derby tussen Rijnsburgse Boys en Quick Boys weer op het programma. Het is van oudsher een zeer beladen wedstrijd met grote belangen voor beide amateurgrootmachten. De belangstelling voor de derby, die onder leiding staat van scheidsrechter W.H. Bronsvoort uit Deventer, zal ook deze keer enorm zijn. De aftrap van de burenruzie is om 14:30 uur. Reis mee en steun Quick Boys in de derby tegen Rijnsburgse Boys! Op vrijdagavond tussen 19:00 en 20:30 uur bestaat voor Quick Boys-fans de mogelijkheid om gebruik te maken van de voorverkoop in het Supportershome op sportpark Nieuw Zuid. Klik HIER voor meer informatie over deze wedstrijd.

Algemeen
Rijnsburgse Boys is opgericht op 24 maart 1930. De thuisbasis van de geelzwarten is sportpark Middelmors. De club van voorzitter Ad Hendriksen telt ongeveer veertienhonderd leden. Een van de meest succesvolste seizoenen van de Rijnsburgers was 1989-1990: zowel de afdelingstitel als de zaterdagtitel werden in de wacht gesleept. In de strijd om het algeheel amateurkampioenschap was zondagkampioen Geldrop in een onderlinge confrontatie te sterk voor de zaterdagkampioen. In de seizoenen 2005-2006, 2006-2007 en 2008-2009 was Rijnsburgse Boys eveneens de sterkste in de Hoofdklasse A. 

Vorig seizoen
De afgelopen zes jaar speelden de geelzwarten in de Topklasse. Afgelopen seizoen misten zij de boot naar de Tweede Divisie door op de laatste speeldag de beslissende wedstrijd van GVVV te verliezen. De teleurstellende prestaties luidde het vertrek van trainer Niek Oosterlee in wiens contract niet werd verlengd. Pieter Mulders, afkomstig van Kon. HFC, werd aangesteld als zijn vervanger.

Mutaties
Het eerste elftal van Rijnsburgse Boys heeft een ware metamorfose ondergaan gedurende de overschrijvingsperiode. Masies Artien (SC Genemuiden), Wesley Goeman (Scheveningen), Max Hudepohl (Quick), Jeffrey Jongeneelen (Katwijk), Jorn van Lunteren (Jodan Boys), Marc Magan (SC Cambuur), Hidde Prijs (Kon. HFC), Wesley de Ruiter (Sportlust’46), Martijn Tjon-A-Njoek (FC Rijnvogels), Jordy Strooker (Spakenburg), Donny Verdam (Kon. HFC), Sven Verlaan (FC Den Bosch) en Rachid el Yaakoubi (Kon. HFC) kwamen de gelederen van de geelzwarten versterken.

Onderlinge resultaten
In het verleden stonden Quick Boys en Rijnsburgse Boys 56 keer eerder tegenover elkaar. De blauwwitten wonnen 25 onderlinge wedstrijden, de geelzwarten zegevierden vijftien keer. In zestien wedstrijden werden de punten gedeeld. De laatste ontmoeting op sportpark Middelmors eindigde in een spectaculaire 2-3 overwinning voor Quick Boys. Twee doelpunten van Chima Onyeike en één treffer van Derek van der Plas deden de Rijnsburgers de das om.

Stand van zaken
Met veertien punten uit elf duels bezet Rijnsburgse Boys momenteel de negende plaats in de Derde Divisie. De formatie van trainer Pieter Mulders heeft daarmee één punt meer verzameld dan Quick Boys tot nu toe. Beide ploegen hebben een negatief doelsaldo. Het grote aantal tegendoelpunten valt op bij Rijnsburgse Boys: 21. Met vier treffers zijn Joost Leonard en Martijn Tjon-A-Njoek de clubtopscorers van de geelzwarten.
Quick Boys staat één plaats onder Rijnsburgse Boys. Afgelopen zaterdag werd op eigen veld met 0-0 gelijkgespeeld tegen Capelle. Hoewel de blauwwitten gedurende de wedstrijd de bovenliggende partij waren, konden zij het overwicht niet in doelpunten uitdrukken.

Het scoutingsrapport
Bij Rijnsburgse Boys maakte Jeffrey Jongeneelen als invaller zijn rentree in het elftal. De verwachting is dat de vleugelaanvaller aankomende zaterdag weer van de partij zal zijn. Voorin zullen hoogstwaarschijnlijk ook Joost Leonard, Martijn Tjon-A-Njoek en Marvin Wijks acte de présence geven. Op het middelveld moeten Jorn van Lunteren en Wesley Goeman de balans bewaken. Achterin staan naar alle waarschijnlijkheid Roderick Gielisse, Masies Artien, Sven Verlaan en Jordy Strooker opgesteld. Doelman Richard van Nieuwkoop geeft leiding aan zijn defensie.

Kijkje in eigen keuken
Op het wedstrijdformulier prijkten vorig weekend de namen van de weer herstelde Delano a Cohen, Martijn de Zwart en Jason Oost. Laatstgenoemde mocht zelfs zijn rentree maken een kwartier voor het einde van de wedstrijd. Trainer Jan Zoutman heeft meer dan voldoende keuzemogelijkheden in aanloop naar de derby op sportpark Middelmors.

Rondje langs de velden
Het overige programma op de twaalfde speeldag in de Derde Divisie A luidt als volgt:
Capelle – Jong FC Groningen
FC Rijnvogels – SteDoCo
Huizen – ASWH
ODIN’59 – Harkemase Boys
Scheveningen – FC Lisse
VVOG – DVS’33 Ermelo
Jong Almere City FC – Jong FC Volendam
IJsselmeervogels – ONS Boso Sneek

Geef een antwoord