Voorbeschouwing Noordwijk - Quick Boys

Gepubliceerd op: 06-02-2020 20:18

Na alle festiviteiten rondom het honderdjarige bestaan van K.v.v. Quick Boys heeft de formatie van trainer Edwin Grünholz in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Noordwijk een relatief rustige week achter de rug. De derby op sportpark Duinwetering begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter J.J.M. Vries. De inwoner van Bunde wordt geassisteerd door P. Otten en T. Heuvelmans, terwijl M.A. de Bruijn als vierde man fungeert. Een bijzonder duel voor zowel Sabir Achefay (Quick Boys) als Marc de Kruijs (Noordwijk), aangezien beide spelers in de heenwedstrijd nog voor de andere club speelden. Reis mee naar Noordwijk en steun Quick Boys in de uitwedstrijd tegen de rood-witten!Onderlinge resultaten
Quick Boys en Noordwijk stonden in het verleden liefst 79 keer eerder tegenover elkaar in de competitie sinds de invoering van de eerste klasse in 1970. Deze twee clubs ontmoetten elkaar dan ook het vaakst. De blauw-witten wonnen 30 duels, de roodwitten boekten 32 overwinningen. Zeventien wedstrijden eindigden onbeslist. Noordwijk is een van de weinige clubs die vaker van Quick Boys won dan andersom. De heenwedstrijd in het huidige voetbaljaar leverde geen winnaar op. Op een zonovergoten sportpark Nieuw Zuid opende Jesper de Vré met een rake kopbal de score namens de blauw-witten op de eerste speeldag van de Tweede Divisie. Na de doelwisseling bracht Rob Overvliet de bezoekers weer langszij (1-1). Uiteindelijk konden de trainers van beide ploegen leven met de puntendeling.

Stand van zaken
Met 27 punten uit 20 duels bezet Noordwijk momenteel de met GVVV gedeelde tiende plaats op de ranglijst. De laatste drie duels leverden de ploeg van trainer Kees Zethof (55) geen zege op. Afgelopen zaterdag gingen de rood-witten op eigen veld met 0-3 onderuit tegen Spakenburg. Met tien treffers is Nick van Staveren de huidige clubtopscorer, gevolgd door Emiel Wendt met negen doelpunten.
Op haar verjaardag leed Quick Boys een thuisnederlaag tegen Rijnsburgse Boys. Lange tijd leken beide ploegen af te stevenen op een bloedeloze 0-0, maar vier minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd gooide Marc Magan roet in het spreekwoordelijke eten. Diep in blessuretijd gooide Dani van der Moot de wedstrijd in het slot: 0-2.Kijkje in eigen keuken
Trainer Edwin Grünholz kan in het uitduel met Noordwijk een beroep doen op Kevin Jansen. De middenvelder leek kort voor het sluiten van de transfermarkt alsnog een buitenlands avontuur aan te gaan, maar keerde aan het begin van de week terug op Nieuw Zuid. Daarnaast wordt Darren Rosheuvel klaargestoomd voor zijn officiële debuut voor de blauw-witten. 

Voorverkoop
De voorverkoop van toegangskaarten voor deze derby is gestart en de toegangskaarten zijn o.a. verkrijgbaar bij Pluimgraaff Schoenen & Voetbal op de Taatedam in Katwijk aan Zee. Een tribuneplaats kost 15,00 EUR, een staanplaats 10,00 EUR. Kinderen tot en met 11 jaar hebben gratis toegang, jeugd van 12 tot en met 15 jaar (en 65+) betaalt 6,00 EUR (graag met gepast geld betalen).

Rondje langs de velden
Op speeldag 21 luidt het overige programma als volgt:
Scheveningen - De Treffers
AFC - Rijnsburgse Boys
Kozakken Boys - Jong Sparta Rotterdam
ASWH - GVVV
Katwijk - Excelsior Maassluis
Spakenburg - HHC Hardenberg
Kon. HFC - Jong FC Volendam
TEC Tiel - IJsselmeervogels

Agenda

13-04-2020

[Afgelast] Jubileumtoernooi JO17/JO19 (selecties)

13-04-2020

[Afgelast] Zilveren Haringkampioenschap

13-05-2020

[Afgelast] Jubileumfeest JO10 t/m JO12+MO11 op Nieuw Zuid

21-05-2020

[Afgelast] Toernooi Verenigingskampioenschap

22-05-2020

[Afgelast] Jubileumfeest Landenteams t/m JO9

Maak kennis met de BC

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________