Voorbeschouwing Kozakken Boys – Quick Boys

Na een voetbalvrij weekend hervat Quick Boys aanstaande zaterdag de competitie met een uitwedstrijd tegen Kozakken Boys, de huidige club van oud-speler Kay Tejan. Het duel in Werkendam begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter S. van der Eijk uit Amstelveen. Uiteraard organiseert de Supportersvereniging Quick Boys weer een busreis naar deze uitwedstrijd. Reis mee en steun de blauw-witten tegen Kozakken Boys!

Stand van zaken
Met 41 punten uit 22 duels bezetten de Werkendammers momenteel de vijfde plaats in de Tweede Divisie. De ploeg van trainer Rick Adjei (36), bezig aan zijn eerste seizoen op sportpark De Zwaaier, heeft slechts vier punten achterstand op koploper HHC Hardenberg en kan nog altijd gezien worden als een outsider voor de titel. Twee weken geleden eindigde de topper tegen IJsselmeervogels in Bunschoten-Spakenburg in een doelpuntloos gelijkspel (0-0). Met zes doelpunten en zes assists is oude bekende Tejan de meest productieve speler aan de kant van Kozakken Boys. Ook Tyrone Coenraad heeft tot op heden zes doelpunten weten te maken. Samen met Tejan was de oud-prof ook verantwoordelijk voor de 0-2 overwinning van Kozakken Boys in de heenwedstrijd op sportpark Nieuw Zuid.

Onderlinge resultaten
Sinds de invoering van de eerste klasse in het seizoen 1970-1971 stonden Quick Boys en Kozakken Boys liefst 33 keer tegenover elkaar. De blauw-witten wonnen zestien onderlinge duels, de Werkendammers trokken zeven keer aan het langste eind. Tien confrontaties eindigden onbeslist. De oudere Quick Boys-fans zullen met name de dubbele confrontatie in de kampioenscompetitie aan het begin van de jaren negentig nog helder op het netvlies staan. Vorig seizoen stond een vriendschappelijke wedstrijd tussen beide ploegen op het programma. In Noord-Brabant won Quick Boys met 5-3.

Mutaties
Net als Quick Boys hebben ook de Werkendammers een aantal mutaties in de selectie doorgevoerd in de winterse transferperiode. Aanvallers Siebe Schets en Terence Groothusen kwamen naar De Zwaaier, terwijl voorhoedespelers Jordie van der Laan (ASWH) en Charlton Vicento (SteDoCo) vertrokken. Een van de nieuwkomers op Nieuw Zuid was in de laatste wedstrijd voor de korte break verantwoordelijk voor de drie punten in het thuisduel met TEC Tiel. Olaf van der Sande scoorde na een uur spelen op knappe wijze en bezorgde zijn ploeg daarmee een belangrijke overwinning. Het is en blijft spannend aan de onderkant van de middenmoot en Quick Boys is er alles aan gelegen om zo snel mogelijk afstand te nemen van de degradatiezone.

Rondje langs de velden
Op speeldag 23 van de Tweede Divisie luidt het overige programma als volgt:
Noordwijk – GVVV
Spakenburg – Jong FC Volendam
ASWH – Excelsior Maassluis
Katwijk – HHC Hardenberg
Kon. HFC – Scheveningen
AFC – IJsselmeervogels
De Treffers – Rijnsburgse Boys
TEC – Jong Sparta Rotterdam

 

Geef een antwoord