Voorbeschouwing Quick Boys - Spakenburg

Gepubliceerd op: 05-03-2020 20:38

De blauw-witten stapten afgelopen zaterdag met gemengde gevoelens de bus in na het gelijkspel in de uitwedstrijd tegen hoogvlieger Kozakken Boys. In Werkendam was Quick Boys gedurende grote delen van de wedstrijd de bovenliggende partij en stond de paal in de slotfase een overwinning voor de formatie van trainer Edwin Grünholz in de weg. Aanstaande zaterdag krijgt Quick Boys visite van Spakenburg, de vorige club van Olaf van der Sande. De aftrap van de amateurklassieker is om 15:00 uur en de wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter W. Wiersma. De inwoner van Drachten wordt geassisteerd door M.J.A. Osseweijer en R. Miedema, terwijl M.A. de Bruijn als vierde official fungeert. Kom naar Nieuw Zuid en steun de blauw-witten tegen de Spakenburgers!

https://www.quickboys.nl/multimedia/fotos/wedstrijden/2019_2020/20191130_spakenburg_quickboys/IMG_0050.jpg

Onderlinge resultaten
Quick Boys en Spakenburg stonden in het verleden 21 keer eerder tegenover elkaar in competitieverband. De Katwijkers wonnen achtmaal, verloren tien keer en speelden drie keer gelijk. De heenwedstrijd in Bunschoten-Spakenburg eindigde in een 2-0 overwinning voor de thuisclub. Koos Werkman en Kevin Sterling waren trefzeker op sportpark De Westmaat in een wedstrijd waarin Quick Boys met name in het eerste bedrijf had moeten toeslaan.

Stand van zaken
Met 34 punten uit 23 duels bivakkeert Spakenburg momenteel op de negende plaats in de Tweede Divisie. Na een moeizame start van de competitie heeft de formatie van trainer Eric Meijers (56) links en rechts de nodige punten gesprokkeld en lijken de blauwen zich op te kunnen gaan maken voor een ontspannen slot van het seizoen. Afgelopen weekend speelde Spakenburg op eigen veld gelijk tegen Jong FC Volendam. Robin Eindhoven scoorde vroeg in de wedstrijd namens de gastheren, maar de spits moest lijdzaam toezien hoe de beloften in de persoon van invaller Dyllandro Pranka in de tweede helft langszij kwamen (1-1).

https://www.quickboys.nl/multimedia/fotos/wedstrijden/2019_2020/20191130_spakenburg_quickboys/IMG_0115.jpg

Meer dan verdiend
Quick Boys kan de punten daarentegen heel goed gebruiken en hoopt het goede gevoel na het uitduel met Kozakken Boys mee te kunnen nemen naar de komende wedstrijden. In Werkendam begonnen de blauw-witten sterk aan het duel. Tommy Bekooij en Olaf van der Sande kregen fraaie kansen om de score te openen. Aan de andere kant was Tyrone Coenraad wel trefzeker. Na de pauze volgde de meer dan verdiende gelijkmaker van de bezoekers. Van der Sande rondde een goede individuele actie doeltreffend af: 1-1. In de slotfase was Jeffrey Ket met een hoekschop op de binnenkant van de paal nog heel dicht bij een tweede treffer van de blauw-witten, maar uiteindelijk mochten de Katwijkers slechts één punt mee naar huis nemen.

Rondje langs de velden
Op speeldag 24 luidt het overige programma in de Tweede Divisie als volgt:
Excelsior Maassluis – Kozakken Boys
Scheveningen – AFC
Rijnsburgse Boys – GVVV
Jong FC Volendam – ASWH
IJsselmeervogels – Katwijk
HHC Hardenberg – Noordwijk
Kon. HFC – TEC Tiel
Jong Sparta Rotterdam – De Treffers

https://www.quickboys.nl/multimedia/fotos/wedstrijden/2019_2020/20191130_spakenburg_quickboys/IMG_0130.jpg

Agenda

13-04-2020

[Afgelast] Jubileumtoernooi JO17/JO19 (selecties)

13-04-2020

[Afgelast] Zilveren Haringkampioenschap

13-05-2020

[Afgelast] Jubileumfeest JO10 t/m JO12+MO11 op Nieuw Zuid

21-05-2020

[Afgelast] Toernooi Verenigingskampioenschap

22-05-2020

[Afgelast] Jubileumfeest Landenteams t/m JO9

Lidmaatschap / Aanmelding

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________