Voorbeschouwing Quick Boys – Spakenburg

Aanstaande zaterdag vormt sportpark Nieuw Zuid het decor van een ware amateurklassieker. Voor het eerst sinds het seizoen 2006-2007 staat de kraker tussen Quick Boys en Spakenburg weer op de rol. De topper tussen de nummer drie en vijf van de ranglijst in de Derde Divisie A staat onder leiding van scheidsrechter M. Ritmeester. De inwoner van Maarssen fluit om 15:00 uur voor de aftrap. De wedstrijdbal wordt geschonken door Bertus-Dekker Seafood B.V. uit IJmuiden. Kom naar Nieuw Zuid en steun Quick Boys in de kraker tegen Spakenburg! 

Revanche
Afgelopen seizoen degradeerde Spakenburg uit de Tweede Divisie. De reguliere competitie werd afgesloten met een zestiende plaats. Deze klassering verplichtte de blauwen tot het spelen van nacompetitie. In de eerste ronde waren zij over twee wedstrijden nog te sterk voor zondagderdedivisionist Hercules, maar in de dubbele confrontatie met Rijnsburgse Boys ging het alsnog mis voor de Spakenburgers. Met het aantrekken van John de Wolf als coach en een dozijn nieuwe spelers willen de beleidsbepalers van Spakenburg zo snel mogelijk weer terugkeren op het hoogste amateurniveau. 

Op stoom
Met elf punten uit vijf duels staat Spakenburg momenteel op de derde plaats. De ploeg van trainer De Wolf begon de competitie twee puntendelingen tegen ASWH (2-2) en ONS Sneek (1-1), maar boekte vervolgens drie overwinningen op rij. DVS’33 Ermelo (2-1), Harkemase Boys (2-0) en Capelle (5-2) werden aan de zegekar gebonden.
De formatie van trainer Jan Zoutman heeft tot nu toe twee verliespunten meer en kan bij winst over de Spakenburgers heengaan. Afgelopen zaterdag boekten de blauwwitten een krappe 0-1 overwinning in de zware uitwedstrijd tegen ASWH. Jesse van Nieuwkerk was, na goed doorzetten van Yordi Teijsse, de maker van de enige treffer in Hendrik-Ido-Ambacht.

Onderlinge resultaten
Quick Boys en Spakenburg stonden in het verleden achttien keer eerder tegenover elkaar in competitieverband. De Katwijkers wonnen achtmaal, verloren zeven keer en speelden drie keer gelijk. In het seizoen 2006-2007 wisten de Spakenburgers zowel de thuis- als uitwedstrijd in winst om te zetten. Op Nieuw Zuid eindigde de klassieker destijds in 1-2, op sportpark De Westmaat wonnen de blauwen uit Bunschoten met 3-2.

Compleet
Met de rentree van Tom Oostinjen vorige week tegen Capelle heeft trainer De Wolf weer een ervaren kracht tot zijn beschikking. De verdediger stond lange tijd met een blessure aan de kant. De technische staf van Spakenburg kan nog geen beroep doen op Giovanni Gravenbeek en Tom Mentink.
Ook de blauwwitten kennen nauwelijks personele problemen. Alleen het meespelen van Kelvin Maynard, vorig seizoen nog actief voor Spakenburg, is uitgesloten.

Kaartverkoop
Naar verwachting zal de publieke belangstelling voor deze klassieke kraker enorm zijn. Daarom wordt een ieder deze week de mogelijkheid geboden om de toegangskaarten online te bestellen. Leden van de club en leden van de Businessclub Quick Boys krijgen op vertoon van hun pas gratis toegang tot het sportpark. De overige bezoekers kunnen online kaarten bestellen voor deze amateurtopper. 
Wie liever gebruikmaakt van de ‘fysieke’ voorverkoop kan donderdag van 20.00 tot 21.30 uur terecht in het clubhuis. Betalen kan dan zowel contant als met pin. Ook bij aanschaf van kaarten aan de kassa’s op de wedstrijddag zijn beide betaalwijzen mogelijk. 

Ingang Zuid
Voor deze wedstrijd kan gebruikgemaakt worden van ingang aan de zuidzijde van het sportpark. De neutrale supporters en de fans van Spakenburg worden geadviseerd om deze ingang te gebruiken. Ook het nabijgelegen parkeerterrein (let op: betaald parkeren) is (uiteraard) toegankelijk. 

Collecte
Rondom de wedstrijd Quick Boys tegen SV Spakenburg zal World Servants Rijnsburg collecteren. Zij gaan komende zomer met 35 jongeren uit Katwijk en Rijnsburg naar Myanmar toe om daar te bouwen aan dokterswoningen. Deze collecte is van harte aanbevolen. 
De dokterswoningen worden gebouwd in Mawlamyine. Op het moment wonen artsen bij dit ziekenhuis in slechte woningen, waardoor er geen nieuwe artsen aangetrokken kunnen worden. Deze artsen kiezen voor het staatsziekenhuis omdat daar wel goede huisvesting wordt aangeboden. Het ziekenhuis in Mawlamyine is niet van de staat, maar is wel één van de weinige Christelijke ziekenhuizen in het land. Hier worden ook veel (ex-)lepra-patiënten behandeld, die anno 2017 nog veel aanwezig zijn in Myanmar. Het is noodzakelijk dat er meer artsen komen die hier willen werken om zo goede zorg te kunnen bieden. Momenteel zijn er echter verschillende vacatures vrij, maar niemand voelt zich geroepen. Vandaar dat de komst van een nieuwe dokterswoning van groot belang is. Voor meer informatie kunt u terecht bij de collectanten of door te kijken op www.wsrijnsburg.nl

Rondje langs de velden
Op de zesde speeldag in de Derde Divisie A luidt het overige programma als volgt:
Capelle – ACV
Harkemase Boys – ODIN’59
Jong FC Volendam – ONS Sneek
Scheveningen – Magreb’90
Spijkenisse – DOVO
VVOG – ASWH
Jong FC Groningen – DVS’33 Ermelo
Jong FC Twente – Jong Almere City FC

Geef een antwoord