Landenteams-nieuwsbrief nr 2, 11 september

Bericht van de coordinator landenteams. Met het najaars-speelprogramma, alle verslagen, uitslagen, standen en topscorerslijsten in de bijlagen onderaan.
Zaterdag 11 september stond de tweede ronde van de landenteams op het programma. Wederom prachtig weer, dat mag zo nog wel een paar weken aanhouden!

De eerste wedstrijd was Ierland- Denemarken. In het veld bleek weinig kwaliteitsverschil. De Ieren bleken net iets doeltreffender dan de Denen en de wedstrijd eindigde uiteindelijk in 4-1. Jeroen (2x), Jayson en Rick scoorden de Ierse goals, Luuk van der Meij redde de eer voor Denemarken.

Vervolgens was het de beurt aan Spanje- Nederland. Deze twee teams hielden elkaar volledig in evenwicht. De keepers aan beide kanten hadden niets te doen, kansen werden niet gecreëerd. Halverwege de tweede helft een zondagsschot van Stijn (Spanje), dat pardoes het Nederlandse doel in stuiterde. Daarna hetzelfde wedstrijdbeeld als vóór het doelpunt: veel inzet maar geen kansen. En zo eindigde de wedstrijd die zomaar in 0-0 had kunnen eindigen toch in 1-0 voor Spanje.

De laatste wedstrijd bij 7×7 was Portugal- België. Portugal speelde een puike pot. België werd geen meter ruimte gegund en Portugal kwam dan ook terecht op voorsprong. In de tweede helft moesten zij toch capituleren. Er werd wat meer ruimte weggegeven en België profiteerde daar direct van. Uiteindelijk stond er een 3-6 stand op het bord. Wesley (2x) en Sem waren de doelpuntenmakers van België. Rian, Ibrahim (3x), Bas en een eigen doelpunt brachten het totaal van België op 6.

Daarna was het de beurt aan de 4×4. Nederland en Griekenland streden voor elke meter. Veel verschil was er niet, maar het gaat om de doelpunten. Daarvan maakte Nederland er 2 en Griekenland er 4. Jarno maakte beide Nederlandse doelpunten, Melanie (3x) en Wouter namen de Griekse productie voor hun rekening.

Om diverse redenen misten Wales en Frankrijk beide 2 spelers. Daarom werd er 3 tegen 3 gespeeld en was er heel veel ruimte op het veld. Jan Plug wist hier het beste van gebruik te maken en was niet te stoppen. Mede daardoor had Wales niets in te brengen en werd het eenrichtingsverkeer. De teller stopte uiteindelijk op een haast onmogelijke 22-0: een eigen doelpunt, een doelpunt van Max en 20x(!) Jan.

In de wedstrijd Oostenrijk- Finland had Oostenrijk een overwicht, hoewel Finland ook regelmatig van zich deed spreken. Dat Oostenrijk de wedstrijd uiteindelijk won, en wel met 7-2, was een juiste afspiegeling van de verhoudingen. Max (2x), Jelmer (2x) en Mylan (3x) tekenden voor de Oostenrijkse goals, Bram en een eigen goal bracht de teller voor Finland op 2.

Ten slotte dan Zweden- Italië. Dit was een wedstrijd die alle kanten op kon met twee teams die aan elkaar gewaagd waren en vol op de aanval speelden. Uiteindelijk bleek Italië de winnaar. Ravi, Joris, Mike en Fedi (4x) scoorden in totaal 7 Italiaanse goals, Zweden had uiteindelijk 4 doelpunten (Jaap 2x, Cornee en een eigen doelpunt).

Geef een antwoord