Quick Boys helpt HHC in het zadel

Tot aan de rust had de ploeg van Thomas Duivenvoorden een enorm overwicht. Zeker in het eerste half uur kwam Hardenberg er nauwelijks aan te pas. De verwachting was dat de duimschroeven steeds verder zouden worden aangedraaid. Maar naarmate de wedstrijd vorderde, werd het spel steeds slordiger. De thuisploeg leek gretiger, bij de blauw-witten oogde het allemaal wat plichtmatig.

Die lange fase met veel balbezit wist Quick Boys niet te verzilveren. Kansen waren spaarzaam. De grootste was voor Broekhuizen, die uit een vrije schietkans de score had moeten openen. Maar hij trof de lat, tot groot verdriet van de supporters die weer in flinke aantallen waren meegereisd.

In het kwartier voor de rust kon Hardenberg er iets meer uitkomen, aanvankelijk zonder tot grote mogelijkheden te komen. Het leek erop dat de gasten hun tegenstander bewust uit de tent wilden lokken om zo zelf voorin wat meer ruimte te krijgen. De overigens fraaie 1-0 kort voor rust kwam eigenlijk wel uit de lucht vallen.

Na de thee kwam Zonneveld erbij, nog altijd niet fit genoeg voor 90 minuten. In die fase was Quick Boys nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Een penalty voor de oranjehemden leek roet in het eten te gooien. Maar Van der Helm redde fantastisch. Hij koos een hoek en stopte de inzet door het midden in de duik, met z’n voet.

Dit gaf de ploeg wel een boost en even later kreeg Zonneveld een unieke kans op de 1-1. Het leek een zekerheidje, want tot nu toe is de spits dit seizoen ongelooflijk trefzeker. Maar in vrije positie knalde hij deze keer van dichtbij op de voeten van de keeper, in plaats van een hoek te kiezen.

Hoewel het verschil nog altijd maar één doelpunt was, leek het geloof bij de blauw-witten daarna langzaam maar zeker weg te ebben. Het slordige spel dat er in de fase voor rust al in was geslopen, ging van kwaad tot erger. Daarbij ontbrak ook het échte gevoel van urgentie, zo leek het tenminste vanaf de kant.

Met wat opportunisme werd het af en toe nog wel dreigend. Toch voelde 2-0 dichterbij dan de gelijkmaker. Dat was ook niet zo gek, omdat de Katwijkers bleven volharden in onnauwkeurige passing en verkeerde keuzes. Daardoor kon HHC steeds gebruikmaken van hun sterke wapen: de omschakeling.

Er kwam geen verandering meer in het scorebord en zo werd de eerste nederlaag van dit seizoen een feit. En eerlijk is eerlijk: ondanks het sterke veldspel in het eerste deel van de wedstrijd, verdiende Quick Boys vandaag ook niet meer. De ploeg heeft dit duel volkomen onnodig door de vingers laten glippen. Volgende week op Nieuw Zuid weer een kans op revanche!

Foto’s: Pro Shots