Quick Boys snoept punten mee van Panhuis

Thomas Duivenvoorden noemde het na afloop ‘de slechtste wedstrijd van Quick Boys sinds hij er trainer is, inclusief alle oefenduels’. Feit is dat de blauw-witten bij GVVV onherkenbaar speelden. Vooral in de eerste helft lukte er weinig tot niets en was de thuisploeg heer en meester.

Dat het scorebord bij rust nog 0-0 vermeldde was al een wonder. Dat gold ook voor de eindstand. Er was wel een aantal verantwoordelijken aan te wijzen, voor de uiteindelijke 0-1 winst. De aanval van GVVV bijvoorbeeld, die het spreekwoordelijke vizier duidelijk niet op scherp had en vooral voor rust veel kansen om zeep hielp. Keeper Lars Jansen, die het ballen tegenhouden deze middag tot kunst had verheven. Milan Zonneveld, na een blessureperiode bij de start van de tweede helft ingevallen en direct trefzeker. De assistent-scheidsrechter, want gek genoeg had de wedstrijd eigenlijk na een klein uur ook nog in het slot moeten zitten. Maar de loepzuivere 0-2 van Patrick Brouwer werd afgekeurd wegens buitenspel. Uit de beelden achteraf bleek, wat de rest van het sportpark al meteen wist: dat scheelde zeker een paar meter.

Toch hoort in dit rijtje ook het hele team van Quick Boys thuis. Want ‘als je zelf niet scoort, doet de tegenstander het wel’ is niet het enige cliché bij dit spelletje. Een andere ging in Veenendaal ook op: ‘wanneer het voetballend niet lukt, moeten de mouwen worden opgestroopt’. En inderdaad heeft elke speler werkelijk alles gegeven. In mentaal opzicht lijkt deze ploeg stappen te hebben gezet, vergeleken met vorig seizoen.

Terug naar de wedstrijd zelf. De gastheren hadden dus vooral voor de thee een behoorlijk aantal flinke kansen en schoten op doel. Daar stond welgeteld één inzet van Broekhuizen tegenover. De tweede helft begon wel heel goed, toen Reinders heel knap Zonneveld vond. De invaller scoorde bij zijn eerste balcontact.

Het spelbeeld veranderde daarna wel, ook al bleef GVVV aandringen en Quick Boys verdedigen. Maar de thuisploeg kreeg niet meer zoveel uitgespeelde mogelijkheden als voor de rust. Het was veel meer opportunistisch spel, dat zeker nog een aantal gevaarlijke momenten opleverde bij het doel van Jansen. Goed beschouwd was de grootste kans nog voor Patrick Brouwer, waarbij de keeper nog net kon voorkomen dat er alsnog 0-2 op het scorebord zou verschijnen.

Nog een laatste cliché dan: ‘drie punten bijschrijven en verder gauw vergeten’. Maar dat is waarschijnlijk buiten Thomas Duivenvoorden gerekend. Het is deze trainer wel toevertrouwd om dit uitgebreid te analyseren en te gebruiken richting het team. Want dat het spel echt veel beter moet dan bij de zwaarbevochten zege in Veenendaal, is wel duidelijk.

Foto’s: Pro Shots