Quick Boys krijgt lesje in effectiviteit

Op bezoek bij kampioenskandidaat Spakenburg heeft Quick Boys een weliswaar geflatteerde, maar natuurlijk wel hele vervelende 5-1 nederlaag geleden. De thuisploeg maakt in deze wedstrijd maximaal gebruik van de sterkste wapens: een levensgevaarlijke voorhoede en goed uitgevoerde omschakelmomenten.

In de eerste helft golfde het spel aardig op en neer. Het team van Thomas Duivenvoorden kon voetballend heel goed meekomen. Zoals gebruikelijk ging dat via een verzorgde opbouw. Spakenburg loerde wat meer op de uitbraak. Waarbij het werd geholpen door met name de voorhoede van Quick Boys, want daar werd regelmatig op cruciale momenten balverlies geleden.

Eenmaal in de buurt van het vijandelijke doel, creëerden de gastheren wel de betere kansen. In de eerste 45 minuten raakten ze de paal en de lat, maakten de 1-0 en misten daarna ook nog vanaf elf meter. Die strafschop was overigens wel heel makkelijk gegeven. Dus dat Van der Helm de bal knap stopte, voelde als gerechtigheid.

Vlak daarvoor viel dus de openingsgoal in de 39e minuut, nadat de defensie bij een aanval van Spakenburg niet goed wegwerkte. De bal kwam terecht bij Suleiman, die teveel ruimte kreeg en van afstand Van der Helm kansloos liet. Tot die tijd had Quick Boys zich aanvallend ook niet onbetuigd gelaten. Zowel Blommestijn als Broekhuizen waren kansrijk, maar vonden de keeper op hun weg.

Na rust pakten de Katwijkers al snel het initiatief en probeerden de gelijkmaker te forceren. En die had in deze fase ook zomaar kunnen vallen, met goede kansen voor onder meer Broekhuizen en Sem van Duijn. Verder kreeg de keeper een vlammend schot van Franken niet onder controle, maar ook dat leidde niet tot een goal.

Dat doelpunt kwam er vervolgens wel aan de andere kant en viel op dat moment behoorlijk uit de lucht, gezien het spelbeeld. Niet voor het eerst werd in de voorhoede onhandig de bal verloren. Het was opnieuw Suleiman die kon profiteren: 2-0. Er kwam nog een kopkans voor Staal, maar er zat steeds minder overtuiging in het offensief van Quick Boys.

Ondanks dat er nog geen uur was gespeeld, gingen de koppies al wat hangen. Op mentaal vlak liggen er wel verbeterpunten voor onze ploeg, richting volgend seizoen. En de geschiedenis herhaalde zich in het vervolg van deze wedstrijd, nadat er weer een counter werd ingeleid door dom balverlies voorin. Het stelde Suleiman in staat zijn hattrick te maken.

Nwankwo had daarna een fraaie actie in huis en werd nog even gevaarlijk. Geheel in de geest van de wedstrijd kon Van der Linden aan de andere kant de 4-0 laten aantekenen. Het was uiteindelijk Broekhuizen die Quick Boys van de hatelijke nul afhielp. Maar ook dit werd gevolgd door een snelle tegentreffer, dankzij Van Mill.

Zo eindigde het deze middag in een afgetekende 5-1 nederlaag. Voor Spakenburg is hiermee een belangrijke horde genomen richting de titel, al volgen er nog spannende duels. Quick Boys zal deze week de wonden moeten likken en zichzelf weer moeten opladen, want volgende week wacht Jong Sparta in Maassluis.

Foto’s: Pro Shots