Voorbeschouwing Quick Boys – GVVV

Morgen (zaterdag) spelen de blauw-witten alweer de zeventiende en tevens laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Sportpark Nieuw Zuid vormt het decor voor het duel tussen Quick Boys en GVVV. De ontmoeting tussen de Katwijkers en de Veenendalers begint om 15:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter N.B. Smit. De inwoner van Huizen wordt geassisteerd door H.M. Kucukerbir en J. van der Waaij, terwijl M. Wever als vierde official fungeert.
De wedstrijdbal wordt geschonken door Diamant- en rugsponsor Van Wezel Accountants uit Rijnsburg. Kom naar sportpark Nieuw Zuid en steun Quick Boys in de thuiswedstrijd tegen GVVV!

Onderlinge resultaten
Quick Boys en GVVV stonden in het verleden 23 keer eerder tegenover elkaar in competitieverband. De Katwijkers wonnen dertienmaal, terwijl de Veenendalers vijf keer aan het langste eind trokken. Eveneens vijf onderlinge confrontaties eindigden onbeslist.
In de heenwedstrijd boekte Quick Boys een nipte maar verdiende overwinning op GVVV. In Veenendaal wist de ploeg van trainer Thomas Duivenvoorden voor de rust het net te vinden, maar de treffer van Danny van den Meiracker werd afgekeurd omdat ploeggenoot Sem van Duijn hands gemaakt zou hebben. Na de doelwisseling kwam Quick Boys alsnog op voorsprong. Nadat Nick Broekhuizen eerst een grote kans miste, rondde hij een minuut later op aangeven van Van den Meiracker zeer koelbloedig af: 0-1. Het duurde tot een kwartier voor het verstrijken van de officiële speeltijd voordat de thuisploeg meer van zich liet zien. Toch kwamen de blauw-witte defensie, onder aanvoering van doelman Paul van der Helm, niet of nauwelijks in gevaar en konden de meegereisde fans na afloop de overwinning vieren met de spelers.

Mutaties
De selectie van de Veenendalers is na de promotie redelijk intact gebleven en met enkele gerichte versterkingen als Pim ten Have (IJsselmeervogels), Ruben van Kouwen (PEC Zwolle O21), Mitch Willems (IJsselmeervogels), Dirk Homoet (USV Hercules), Leroy George (VVSB) en Dylan Chiazor (zonder club) uitgebreid. Hiertegenover staat het vertrek van Achraf Nejmi (DHSC), Jan Schimmel (Achilles Veen), Tim Brinkman (FC Lisse), Mats Grotenberg (USV Hercules), Ezra Hoogenboom (Jodan Boys), Maikel Epskamp (VRC) en Anthony Beerenstein (onbekend).

Stand van zaken
Met 53 punten uit 32 duels bezet GVVV momenteel de vijfde plaats op de ranglijst. Onder leiding van trainer Gery Vink (58) beleven de Veenendalers een zeer succesvolle terugkeer op het hoogste amateurniveau. Vijftien duels werden gewonnen, acht wedstrijden eindigden onbeslist en negen confrontaties leverden een nederlaag op. Een van die nederlagen werd afgelopen zaterdag geleden. Op sportpark Panhuis trok koploper Spakenburg met 2-3 aan het langste eind. De thuisploeg begon voortvarend aan de wedstrijd en scoorde tweemaal dankzij treffers van Genrich Sillé en Quincy Veenhof. De voorsprong was echter niet voldoende voor GVVV om de punten in eigen huis te houden.
Quick Boys hield afgelopen weekend één punt over aan de uitwedstrijd tegen Jong Sparta Rotterdam. Halverwege het duel op sportpark Dijkpolder in Maassluis, de thuishaven van de beloften van Spangen, leken de blauw-witten hard op weg naar een overwinning. Na een kansenregen sloeg de formatie van trainer Thomas Duivenvoorden op slag van rust alsnog tweemaal keihard toe. Eerst gaf Nick Broekhuizen het laatste zetje aan het langlopende aanval, nog geen minuut later verdubbelde Koen Blommestijn met een achterwaartse kopbal de voorsprong: 0-2.
Na de doelwisseling kwam de thuisploeg enigszins gelukkig terug in de wedstrijd. Lange tijd leek Quick Boys stand te zoeken, maar uiteindelijk sloeg het noodlot in de zesde minuut van de blessuretijd toe waardoor de blauw-witten na afloop genoegen moesten nemen met een punt.

Rondje langs de velden
Op de voorlaatste speeldag in de Betnation Divisie luidt het overige programma als volgt:
ACV – Katwijk
Kozakken Boys – De Treffers
Noordwijk – Scheveningen
Spakenburg – ADO’20
Jong Sparta Rotterdam – Excelsior Maassluis
HHC Hardenberg – AFC
FC Lisse – Koninklijke HFC
Jong Almere City FC – Rijnsburgse Boys

Foto’s: Pro Shots