Quick Boys beroofd van winst in laatste minuut

In de wedstrijd tegen Jong Sparta besloot de scheidsrechter om de tegenstander liefst zeven minuten extra te gunnen om een 1-2 achterstand ongedaan te maken. En dat na een helft waarin naast de gebruikelijke wissels echt niet veel bijzonders was gebeurd.

En juist in die zevende minuut viel de gelijkmaker. Zal je altijd zien. Dat het zover kon komen, kan de blauw-witte aanval zichzelf ook aanrekenen. Ontelbare hachelijke momenten werden gecreëerd voor het Rotterdamse doel, maar veel te weinig slaagden de spelers erin om de bal over de lijn te werken. Al moet gezegd worden dat de keeper van Jong Sparta ook een aantal spectaculaire reddingen in huis had.

De gasten waren wat aarzelend gestart aan de wedstrijd. De thuisploeg pakte het initiatief maar werd nauwelijks gevaarlijk. Alleen na een foute terugspeelbal moest Van der Helm redden.

Na de beginfase nam Quick Boys al snel het heft in handen, met bij vlagen mooi aanvalsspel. Op aangeven van Junte kon Sem van Duijn net niet binnenwerken. Uit de rebound kreeg Broekhuizen een reusachtige kans. Hij zal vannacht nog wel een paar keer wakker schrikken over het missen daarvan. Ook Sem wist daarna liggend op de doellijn nog bijna de goal te maken, maar dat bleek vanuit buitenspelpositie te zijn.

Vanaf dat moment tot aan de rust moest Jong Sparta-goalie Tevreden pas echt aan de bak. Hij stopte Blommestijn af, die het in de korte hoek probeerde. Daarna volgde een fantastische redding op een inzet van Sem. Een schot van Broekhuizen vanuit kansrijke positie en een kopbal van Staal waren te zacht om het hem echt moeilijk te maken.

In de absolute slotfase van de eerste helft was het dan toch raak. Na een prachtige aanval werd de voorzet voorlangs van Junte door twee spelers volledig gemist. De bal eindigde bij Sem, die kalm bleef en de vrijstaande Broekhuizen wist te vinden. Nu werd er wel rustig afgerond. En even later kon Blommestijn een corner knap verlengen met het hoofd, zodat beide ploegen met een 0-2 stand aan de thee gingen.

Na rust ging Quick Boys door waar het gebleven was. Er kwamen kansen om de score nog verder op te voeren, onder andere via Sem. Maar vanuit het niets viel na een uur spelen ineens de aansluitingstreffer. De maker was Triep, die na een klutssituatie wel heel gelukkig in balbezit kwam. Al zag de defensie er op dat moment positioneel ook niet geweldig uit.

De thuisploeg voelde ineens dat er misschien toch nog een puntje in zat deze middag. Het werd bij vlagen dreigender, al kwamen er aan de andere kant ook meer dan genoeg mogelijkheden. Maar telkens bleek het afmaken toch een struikelblok. Zo stevenden de blauw-witten af op een dik verdiende overwinning, tot de fatale 97e minuut. Na die 2-2 kwam er nog een enorme kans om de drie punten alsnog mee te nemen naar Katwijk, uit een corner. Maar ook nu wilde de bal er op miraculeuze wijze niet in.

Een teleurstellend gelijkspel, dat hopelijk volgende week tegen GVVV kan worden rechtgezet op Nieuw Zuid.

Foto’s: Pro Shots