Op een stralende zonnige dag, druppelden vanaf een uur of 8 in de ochtend de eerste teams van jeugdig talent binnen op Sportpark Nieuw Zuid voor de tweede editie van het REFTECH Internationaal Jeugdtoernooi. Bij binnenkomst vergaapten vele bezoekers zich aan de prachtige aanblik van het sportpark, met het hoofdveld gelegen te midden van de duinen, met de karakteristieke hoofdtribune als indrukwekkend decor.

Voordat de strijd op de velden losbarstte, werden de teams verwelkomd en vervolgens richting hoofdtribune gedirigeerd voor het maken van teamfoto’s. Als kostbare herinnering ontvingen alle deelnemers deze foto’s achteraf, als blijvende herinneringen aan een dag vol sportiviteit en strijd. Vervolgens maakten de eerste teams zich op voor de uitdagingen die de dag ging brengen.

Helaas waren er enkele afzeggingen bij de scheidsrechters, maar dankzij de flexibiliteit en inzet van andere vrijwilligers die de fluit oppakten, kon het toernooi toch doorgaan. Nadat de poulewedstrijden afgerond waren, kon er in de businessclub weer energie getankt worden met een smakelijke pastamaaltijd die door Jan van der Poel en zijn mensen weer vakkundig werden uitgeserveerd.

Mooie finales

Na een ochtend vol mooie wedstrijden, toonden bij de JO14-categorie HBS, AFC en Royal Cappellen FC zich de onbetwiste leiders in hun poules, terwijl Koninklijke HFC als beste nummer 2 het kwartet finaliseten completeerde. De halve finales werden een mooie strijd, waarbij HBS met 2-0 zegevierde over Koninklijke HFC, terwijl AFC met dezelfde score de andere halve finale won, tegen de Belgische gasten. De spannende finale op het hoofdveld eindigde na de reguliere speeltijd in een gelijkspel van 1-1, maar HBS overtuigde in de penaltyreeks door die met 4-1 naar zich toe te trekken, waarmee ze de kampioenstitel veroverden.

"Nogmaals bedankt voor de uitnodiging en complimenten over de organisatie en het deelnemersveld. Echt een onwijs mooie dag gehad gister. Alles keurig op tijd, eten goed, scheidsrechters goed.  Alles is mooier als je wint, maar al had het niet zo geweest, dan hadden wij het ook gezegd. Dankjewel!"
Ruben Roos
trainer JO14-1 HBS

Bij de JO15-categorie toonden Quick, Lyra Lierse en Racing Gent hun superioriteit in hun poules, terwijl Hollandia uit Hoorn als beste nummer 2 doorging naar de halve finales. Racing Gent en Quick zegevierden in deze halve finales. Waar Racing Gent met 3-0 stevig uithaalde tegen Hollandia, was de strijd tussen Quick en Lyra Lierse spannend. Uiteindelijk won de ploeg uit Den Haag met 1-0 van de Belgische ploeg uit Lierse. In een zinderende finale op het hoofdveld van Nieuw Zuid was Racing Gent te sterk voor Quick. Ook deze finale eindigde in een overtuigende 3-0 overwinning voor de Belgische ploeg. Zo incasseerde de Belgisch winnaar gedurende het hele toernooi geen enkele tegentreffer en scoorde er met 15 doelpunten in 5 wedstrijden lustig op los.

"Wat een fantastische (voor velen 2-daagse-) ervaring voor onze boys JO15. We overnachtten in de Baak Seaside te Noordwijk. Toernooi-winst, spelen op het A-terrein, het nuttigen van een lunch in de prachtige Businessclub. Dit overtrof onze stoutste dromen. Alles tip-top georganiseerd. Proficiat daarvoor."
Christophe Metelmann
Opleider JO15

De blauwwitten

Hoewel de thuisspelende ploegen hun best deden, waren ze die dag niet opgewassen tegen de kracht van hun tegenstanders. Quick Boys JO14-1 eindigde als derde in de poule en streed om plek 5 t/m 8. Uiteindelijk behaalden ze de 7e plaats in de eindrangschikking, nadat ze verloren van DVS’33 Ermelo en reglementair wonnen van Quick, die al vertrokken was.

De JO15-1 had vooral ook pech in de poule, waar de ballen er niet leken te willen. Als nummer drie in de poule van halvefinalisten Racing Gent en Hollandia vocht het team zich terug in de strijd om plek 9 t/m 12. Beide wedstrijden werden gewonnen van respectievelijk DVS’33 Ermelo en Be Quick, met respectievelijk 3-1 en 4-1.

Voor alle uitslagen en standen kijk dan hier!!

"We willen de organisatie en de Club toch even bedanken voor het Top Toernooi. Het was weer in de puntjes goed geregeld. En wij van Zestienhoven komen dan ook heel graag in de volgende editie 2025 richting Quick Boys".
Fred Romer
trainer JO14-1 Zestienhoven

Terugkijkend op het toernooi, mogen we concluderen dat het een groot succes was, met terechte winnaars, spannende en mooie wedstrijden en een overvloed aan enthousiasme bij de teams, begeleiders en meegereisde publiek.

De club bedankt dan ook iedereen die heeft bijgedragen aan het succes deze tweede editie van het REFTECH Internationaal Jeugdtoernooi. Natuurlijk de alle deelnemers en hun staf, maar vooral ook de wedstrijdcommissie, de scheidsrechters, fotografen en de vele andere vrijwilligers die het toernooi mogelijk maakten. Daarbij een speciale vermelding voor de mensen in de kantine en de businessclub, die spelers, staf en publiek van een natje en een droogje voorzagen.

Verder gaat er natuurlijk een groot dankwoord uit naar hoofdsponsor Reftech en de subsponsors voor hun onschatbare steun. Zonder hun steun is een toernooi als deze niet mogelijk.

Fotogalerijen

De foto's genomen op veld 1
De foto's genomen op veld 2
De foto's genomen op veld 3
De foto's genomen op veld 4
De foto's genomen op veld 5
De foto's genomen op veld 6